Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A
pyjte - 15-03-2011, 14:12
Jogurt, słyszałem że pijemy z tej okazji hahaha ;d
Jogurt - 15-03-2011, 20:51
rosomak1983 napisał/a: | Jogurt, gratulacje... oby sie sprawował | dzięki
Krzyzak napisał/a: | bo może są 2 styki - jeden do lampki i jeden do wskaźnika w zegarach/brzęczyka? | a to taka technika jutro w takim razie zobaczę krańcówkę organoleptycznie
pyjte napisał/a: | Jogurt, słyszałem że pijemy z tej okazji hahaha | no ba
Jogurt - 21-03-2011, 20:49
krańcówka czysta, wygląda jak nowa, co ciekawe zanim zebrałem się żeby ją odkręcić brzeczek sam się naprawił. pozatym dorwałem idealną tylną półkę
Jogurt - 05-05-2011, 21:16
dzisiaj zająłem się chwilę misiem. colt dostał nowe klocki przód roadhouse (polecił mi je Mateusz Hanżek), textarów po 35kkm zostało 2mm. pozatym na pokład wskoczyły: palec, kopułka i kable Seiwa (siedziały oryginały mitsu). Seiwy również polecił mi Mateusz Hanżek. podobno jakość ngk mocno spadła. w sumie auto śmigało ok ale sam już niewiem co jest powodem wyższego spalania. jutro colt jedzie na przegląd to zobaczę na analizatorze jak to wygląda. pozatym zmieniłem filtr oleju knecht i olej valvoline maxlife 10W40. jakoś straciłem zaufanie do mobila odkąd jest w cenie lotosa. zobaczymy czy coś się zmieni na valvo. zdążyłem go jeszcze umyć. no to to narazie tyle. 286426 km.
gigant87 - 05-05-2011, 21:44
Jogurt napisał/a: | 286426 kkm |
286 mln km ?
bo rozumiem, że kkm to "tysięcy kilometrów"
Jogurt - 05-05-2011, 21:54
gigant87 napisał/a: | Jogurt napisał/a: | 286426 kkm |
286 mln km ?
bo rozumiem, że kkm to "tysięcy kilometrów" |
oj tam,oj tam. kiedyś tyle będzie miał
poprawione, dzięki.
londolut - 05-05-2011, 23:26
Jogurt napisał/a: | oj tam,oj tam | Wchodzi w gadkę widzę
pyjte - 06-05-2011, 00:12
A ja nie polecam, bo z bego co wiem Czerwień je zamontował a wyglądaja jak wyglądaja, nie pamiętam teraz ? Tomek ty je widziałeś ? Więc jeszcze trochę na nich pociągne i zmienie na NGK.
m6riano - 06-05-2011, 00:23
Ja miałem przez jakieś 50tkm w galu..teraz NGK, bez zastrzeżeń.
londolut - 06-05-2011, 01:28
No widzialem, rozlazly sie troche :/
Hugo - 06-05-2011, 08:10
Wysokie spalanie jest od byle jakich kabli WN jakimi sa Seiwy. Dlaczego Valvoline 10W 40, a nie 5W 40? Jogurt napisał/a: | oj tam,oj tam. kiedyś tyle będzie miał | Nie ma szans, po tym aucie zostanie już tylko kupka rdzy
Jogurt - 06-05-2011, 16:09
Hugo napisał/a: | Wysokie spalanie jest od byle jakich kabli WN jakimi sa Seiwy. | kable były może i nawet oryginalne bo ja jak mam go 6 lat nic nie ruszałem. zobaczymy ile Seiwy wytrzymają, cenę miały dobrą więc nie ma co grymasić. Będzie się coś działo zmienimy na ngk. Podobno te z japonii są dalej ok, a do colta nie robią w jpn podobno.
Hugo napisał/a: | Dlaczego Valvoline 10W 40, a nie 5W 40? |
bo od początku swojego żywota jeździł na półsyntetyku, dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon
hamulce, amory, wszystko git
londolut napisał/a: | Jogurt napisał/a:
oj tam,oj tam
Wchodzi w gadkę widzę |
oj tam,oj tam
m6riano napisał/a: | Ja miałem przez jakieś 50tkm w galu. |
zanim colt zrobi następne 50kkm Hugo napisał/a: | po tym aucie zostanie już tylko kupka rdzy |
londolut - 06-05-2011, 17:05
Jogurt napisał/a: | dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon | To ciekawe skąd takie przepały
Arturro-86 - 06-05-2011, 17:21
Jogurt napisał/a: | Hugo napisał/a: | Wysokie spalanie jest od byle jakich kabli WN jakimi sa Seiwy. | kable były może i nawet oryginalne bo ja jak mam go 6 lat nic nie ruszałem. zobaczymy ile Seiwy wytrzymają, cenę miały dobrą więc nie ma co grymasić. Będzie się coś działo zmienimy na ngk. Podobno te z japonii są dalej ok, a do colta nie robią w jpn podobno.
Hugo napisał/a: | Dlaczego Valvoline 10W 40, a nie 5W 40? |
bo od początku swojego żywota jeździł na półsyntetyku, dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon
hamulce, amory, wszystko git
londolut napisał/a: | Jogurt napisał/a:
oj tam,oj tam
Wchodzi w gadkę widzę |
oj tam,oj tam
m6riano napisał/a: | Ja miałem przez jakieś 50tkm w galu. |
zanim colt zrobi następne 50kkm Hugo napisał/a: | po tym aucie zostanie już tylko kupka rdzy |
|
Tak z ciekawości - w jakiej stacji diagnostycznej robiłeś badanie techniczne
A właśnie Jogurt - wypatrzyłem w Tychach jeszcze jednego Galanta (na tyskich tablicach ) - grafit/czarny SportEdition w kombiku Także wiem o istnieniu 5 Galantów w Tychach, z czego 3 użytkowników jest zalogowana na forum
jacek11 - 06-05-2011, 22:39
londolut napisał/a: |
Jogurt napisał/a:
dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon
To ciekawe skąd takie przepały |
od ciężkiej nogi pewnie,albo zapomniał przy pomiarze zapalić silnik
|
|
|