[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ]Angel Eyes w Galancie
sveno - 21-07-2011, 18:41
sato napisał/a: | "plus po stacyjce". | jedyne co mi przychodzi do głowy to radio (czerwony kabel) ale na pewno jest inne-prostsze rozwiązanie gdzieś pod maską
Hugo - 22-07-2011, 01:56
sveno napisał/a: | nie dam sobie ręki uciąć, ale u mnie działa chyba i bez kluczyka | Nie sądzę.
brodzky - 22-07-2011, 10:56
Plus po zapłonie masz przy radiu (wyłącza się gdy pracuje rozrusznik) a pod deską w skrzynce nad bezpiecznikami jest wiązka i wtyczka; biało czarny kabel to stały plus po przekręceniu kluczyka (również w czasie kręcenia)
SPIDER-ek - 22-07-2011, 11:23
W zegarku tez jest "+ po stacyjce"
sato - 30-07-2011, 12:59
... i oto efekt końcowy...
- automatyczne załączanie po włączeniu zapłonu
- wyłącznik manualny do całkowitego odcięcia zasilania (zasilanie pociągnięte z gniazda zapalniczki)
- straaaasznie mozolne docinanie plastików osłonowych halogenów, celem zamontowania ustrojstwa...efekt całkiem przyzwoity
pompec - 27-08-2012, 13:12
umie ktoś coś powiedzieć o tym?
http://moto.allegro.pl/la...2585078916.html
są tańsze na allegro ale tu są lepsze zdjęcia... jest jeszcze wersja silver:
http://moto.allegro.pl/la...2533810570.html
to, że nie mają homologacji i elektr. sterowania to się doczytałem... może ktoś już próbował używać...
milo - 27-08-2012, 14:46
Nie maja homologacji i w tym problem policja i badanie techniczne same mówią za siebie
Ciekawie by wyglądały i ciekawe jak by świeciły
radek79 - 27-08-2012, 15:06
to są z wersji na Amerykę
robertdg - 27-08-2012, 18:29
radek79 napisał/a: | to są z wersji na Amerykę | I kompletnie nie pasują bo po pierwsze są za wąskie a po drugie trzeba rzeźbiź zderzak gdyż sa w linii schodzącej do środka, jednakże można zamontować, tylko trzeba dostosowac przeróbki co by się nie gryzło.
xluki - 27-08-2012, 23:20
pompec, odpuść sobie tego typu lampy... miałem styczność z tego typu wyrobem w Volvo V40. Świeci marnie (św.drogowe świecą jak mijania w oryginalnych lampach), jakość wykonania słaba. Kasa wyrzucona w błoto! Lepiej zamontować soczewki samodzielnie w swoje lampy (tak jak niektórzy w tym temacie).
pompec - 28-08-2012, 02:01
w sumie tego się spodziewałem... tylko z ciekawości się nimi zainteresowałem szukając oryginalnej lampy, ponieważ wygląda na to, że będę musiał kupić reflektor... ostatnio po trasie zobaczyłem w lewej lampie dziurę po kamieniu... dziurka około 5mm i lekkie popękanie dookoła...
Zhan - 28-08-2012, 18:45
Prawda jest taka, że HIDy walą po oczach co by nie pisać. Wiem bo jakieś pół roku sam jeździłem na HIDach i wiem jak często kierowcy jadący z naprzeciwka sygnalizowali mi, że mają sprawne światła drogowe. HIDy to fajna sprawa, świeca lepiej niż halogen ale oślepiają i nie ma co z tym dyskutować. Ja zdjąłem przed przeglądem i już mi się nie chciało zakładać i tak ze dwa lata już jeżdżę na halogenach. W międzyczasie nabrałem sporej niechęci do aut, które mają HIDy bo często jeżdżę w nocy w trasie i jak jestem zmęczony to one na prawdę są rytujące, a jak jest kiepska pogoda wręcz niebezpieczne. Dla mnie HIDy w aucie = egoista lub człowiek bez wyobraźni za kierownicą. Zapewne są gorsze przypadłości jednak warto o tym pomyśleć.
|
|
|