Carisma - Ogólne - BI XENONY
Pieniek - 31-03-2009, 09:41
adipaw pusty katalizator może mnie zabić może za 100 lat, sportowa kierownica ... , dla mnie możesz sterować nawet wolantem, ale nie możesz mi świecić po oczach narażając mnie i moją rodzinę na niebezpieczeństwo dla własnej wygody. pawel-krol wielkie dzięki za mądrą decyzję i zrozumienie istoty tematu.
Pozdrawiam.
Anonymous - 31-03-2009, 10:13
Pieniek, nie zrozumiesz dopuki nie zobaczysz! a kierownica może mieć jeszcze gorsze skutki niz psełdoksenony.
prośba do moda!
w tym temacie jest wystarczająco wiedzy za i przeciw żeby nowicjusz podjoł decyzję! dalsze przepychanki sceptyków i zwolenników są już myślę bez sensu.
Może zamkniemy temat i podwiesimy na górze!? jest to wazny temat więc raczej warto. mogę harytatywnie zrobić jeszcze podsumowanie subiektywne całego tematu.
Anonymous - 31-03-2009, 10:31
adipaw, starasz się nas przekonac do czegoś, co jest nielegalne, a nawet zabronione. Ponadto w rękach nieodpowiedzialnych ludzi to oświetlenie jest bardzo niebezpieczne. jeżdże codziennie w terenie pagórkowatym, pełnym dziur, wąskie drogi. Wracam wieczorami nierzadko w deszczu, dlatego wiem co piszę.
POzdr.
Anonymous - 31-03-2009, 10:38
JackD, nie kolego ja tylko podaje argumenty ! ten temat jest po to żeby ktoś sam podjoł decyzję! co do pagurków to każdy będzie ci świecił!! nawet fabryczny xenon!!!
kuba666 - 31-03-2009, 14:08
Więc gra nie warta świeczki lepiej zainwestować w zwykłe żarówki tak że nie seryjne ksenony zostają tylko dla wiejskich tunerów
cns80 - 31-03-2009, 14:18
adipaw, już zdaje się wrzucałeś zdjęcia swoich lamp pokazujących granicę światłocienia na drzwiach od garażu. Jak myślisz dlaczego diagności nie badają strumienia świetlnego drzwiami od garażu ?
Może dlatego że to urządzenie ma symulować rozkład światła w pewnej odległości, a nie do 50 cm.
Anonymous - 31-03-2009, 14:28
cns80, napisałem że byłem na przeglądzie i oprócz tego że sam fakt że to xenon nie było innych zastrzeżeń. wrzucił bym zdjęcie kształtu wiązki na drodze ale nie mam czym zrobić
cns80 - 31-03-2009, 14:42
adipaw, skoro tak bardzo jesteś przekonany że wszystko OK to może zainwestuj w profesjonalne badanie w ITS. Dostaniesz homologację i otworzysz niezły biznes.
Były tu przytoczone różne argumenty przeciwko i badania je popierające. Ty przedstawiłeś drzwi od garażu i swoje zdanie.
Akurat wiem jak się przechodzi badania techniczne w Wyszkowie, bo mam tam rodzinę i parę badań tam robiłem. Jak mi słabo działały hamulce tylne w Samarze to położyłem w bagażniku odważniki do kół od Zetora i już było OK (Robiłem gdzieś przy ul. Serockiej).
Z resztą w Warszawie też mogę jechać na badanie z takimi lampami i przejdę śpiewająco nie dlatego że znam diagnostę, ale dlatego że on w starej Lagunie też takie ma
Anonymous - 31-03-2009, 14:52
nie te czsy na serockiej jest jedyny punkt gdzie robią pełne pierwsze badanie sprowadzonych aut!!
ale jak mi ludzie na radiu mówia że jest ok to nie oślepiam!
nawet sam sobie robiłem testy na 2 auta!
poza tym zdziebko bym sie denerwował jakby mi ktoś ciągle codziennie wieczorem mrygał że walę po oczach!! poza tym proponuję przyczepić sie najpierw do tych co mają fabryczne i nie wiedzą co to spryskiwacz a tych jest 90% posiadaczy xenonów potem wziąć sie za tych co mają zwykłe halogenowe źle poustawiane! bo tych jest 10 razy więcej od amatorów hidów!
a potem wzioł się za resztę bo stanowią odsetek marginalny i sa statystycznie mniejszym zagrożeniem na drodze
[ Dodano: 31-03-2009, 14:53 ]
bo za hid to dowód zabrać chcą ale za źle ustawione zwykłe to nie
Anonymous - 31-03-2009, 15:21
adipaw ma racje mowiac o ludziach ktorzy posiadaja seryjny xenon a nie uzywaja spryskiwaczy, naprawde jest ich bardzo duzo, a tych ktorzy maja zle ustawione swiatla tez jest sporo. Ale tak czy siak pseudo xenon jest zabroniony!
Anonymous - 31-03-2009, 15:33
żeby mi któryś z modów nie powiedział że jestem niereformowalny !!
XENONY HID DO WŁASNEGO MONTAŻU SĄ NIELEGALNE!
tak jak alkochol wśrud niepełnoletnich i trawa wśrud wszystkich, jazda na podwójnym gazie , przekraczanie prędkości i podwójnej ciagłej.
naprawde zamknijmy ten temat bo po co sie kłucić!! obiektywnie podsumujmy i podwieśmy na górze bo ważny
[ Dodano: 31-03-2009, 15:39 ]
MINUSY:
-możliwe oślepianie innych
-problem przy przeglądzie
-ryzyko utraty dowodu
-ryzyko wspułwinności w kolizji
PLUSY:
+lepsze oświetlenie drogi w niektórych przypadkach
+trwalsze niż żarówki typu NIGHTBRAKER/BLUEWISION
+nie męczaca oka barwa światła
+tani dodatek do szpanowania
Anonymous - 31-03-2009, 16:58
adipaw napisał/a: | PLUSY:
......
+tani dodatek do szpanowania |
hehe ale plus
powinno byc: tani dodatek do pokazania jakim to jest sie burakiem
Anonymous - 31-03-2009, 17:10
arturro, bez kaśliwych uwag podsumowałem bezstronniczo to co było napisane w temacie
Anonymous - 31-03-2009, 17:26
adipaw napisał/a: | ...podsumowałem bezstronniczo to co było napisane w temacie |
ale wlasnie o tym zapomniales bo obecnie HID nie jest synonimem jasnosci przed autem ale synonimem buractwa i coraz wiecej osob tak sie do tego odnosi, cos jak noszenie tufli do dresu, biale skarpetki w pantoflach,
wlasnie tak wyglada HID w twojej carismie, jak biala skarpetka w pantoflu w przykrotkich spodniach na kant.
Anonymous - 31-03-2009, 17:38
arturro, ciekawe jak odrużnisz hid 4000-4200k od zwykłych żarówek
nie dasz rady wiec zejdź ze mnie bo na 6000k już od 2 miesięcy nie jeżdże bo mnie niebiescy zdjeli ale nie zabrali dowodu bo sie ma gadane
|
|
|