[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Światła przeciwmgłowe, przeciwmgielne - halogeny.
Jacko16_91 - 18-09-2017, 15:23
Czesc. Czy halogeny w sportback'u sa takie same jak w sedanie?
brylekVFR - 18-09-2017, 22:35
Nie.
faayzolek - 28-10-2017, 14:31 Temat postu: Światła przeciwmgielne - Przednie Witam wszystkich!
Niedawno kupiłem Mitsubishi Lancer Sportback 1.5. Niestety jest problem z światłami przeciwmgielnymi przednimi. Po włączeniu na desce rozdzielczej widzę tylko lampkę od światła tylnego "pomarańczowa" (tylne światło również świeci) - przednia "zielona" się nie świeci (lampy również nie świecą).
Sprawdziłem przekaźnik oraz bezpiecznik w skrzynce bezpieczników pod maską - są ok. Zwarłem złącza (3 i 4) od przekaźnika i światła się zapaliły.
Macie jakieś podejrzenia albo propozycje co mogę jeszcze sprawdzić? Czy jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik?
Dzięki z góry!
tokyo - 31-10-2017, 05:10
Zalozeyles swiatla halogenowe lub poprzednik i nie zaprogramowal swiatel halogenowych w komputerze - swieci tylko kontrolka pomaranczowa a powinna najpierw zielona pozniej pomaranczowa
sim_on - 12-02-2018, 14:12
tokyo napisał/a: | Witam
1.przelacznik zostaje ten sam
2. potrzebny przekaznik
3. programowanie halogenow
4 w zderzaku nie bedzie instalacji/ kostka konczy sie przed zderzakiem |
przekaźnik, jest taki sam jak od klaksonu??
Witam, żeby nie pisać kolejnego posta. Otóż byłem w serwisie Mitsubishi żeby zakodować halogeny, ale panowie stwierdzili, że muszą jeszcze coś grzebać z wiązką. Nie do końca dowiedziałem się co, ktoś z Was może mieć jakiś pomysł? Dodam tylko, że zderzak był kupiony z halogenami i wiązką w zderzaku, podpięcie w samochodzie na pasie przednim tez jest. Pozdrawiam
[ Dodano: 24-07-2018, 11:02 ]
Nikt nic, żadnych pomysłów?
amil00 - 16-05-2019, 12:35 Temat postu: Montaż świateł/halogenów - Pytanie: gdzie podpiąć? Witam, zamówiłem taki komplet świateł:
https://allegro.pl/oferta/halogeny-przeciwmgielne-atrapa-lancer-2008-2012-7686060928
światła + kabelki + włącznik. Pełen zestaw.
Montuje się go standardowo, jest oddzielny włącznik. Pytanie brzmi. Czy jest możliwość podpięcia go do jakiejś kostki, aby była możliwość włączenia tych świateł za pomocą włącznika od przeciwmgielnych na manetce? Np, raz w dół tylne, drugi raz w dół przednie. Oczywiście pewnie też będzie potrzebna interwencja elektryka samochodowego.
Pozdrawiam
powerware - 16-05-2019, 13:01
Ja mam podobną sytuację tylko w drugą stronę, przednie halogeny są, a tylnego przeciwmgielnego nie ma (Kanadyjczyk) i plan jest taki, aby ten tył zrobić na oddzielny przełącznik w pustej zaślepce przy wyłączniku kontroli trakcji, bo inaczej to trzeba byłoby przeprogramować komputerowo przełącznik w manetce. Standardowo w europejczykach działa to tak, że jedno pyknięcie w dół włącza przednie, drugie dołącza tylne, a pyknięcie w górę wyłącza obydwa.
amil00 - 16-05-2019, 13:10
Niestety u mnie już wolnego miejsca nie ma bo w miejsce tej zaślepki jest dioda od alarmu. Ale dzięki za odpowiedź, czyli się da. U mnie działa tak, że jak pykne raz w dół to się tylne włączają. Więc gdy dam drugi raz w dół to powinny się przednie włączać, pytanie czy ktoś to będzie umiał zaprogramować jeśli trzeba.
Swoją drogą to będziesz musiał przez pół auta ciągnąć tych kabli od tyłu
sim_on - 28-03-2020, 13:29
Podbijam jeszcze raz
żeby nie pisać kolejnego posta. Otóż byłem w serwisie Mitsubishi żeby zakodować halogeny, ale panowie stwierdzili, że muszą jeszcze "dołożyć" kawałek wiązki. Nie do końca dowiedziałem się co, ktoś z Was może mieć jakiś pomysł? Dodam tylko, że zderzak był kupiony z halogenami i wiązką w zderzaku, podpięcie w samochodzie na pasie przednim tez jest. Pozdrawiam
Drugie pytanie czy mogę zmienić zwykłe lampy na ksenony? Zakładając że kupię cały zestaw tj. lampa + przetwornica. Czy wystarczy tylko podpięcie pod wiązkę? A może wiązka jest zupełnie inna?
pozdrawiam
#staysafe
hubus - 28-03-2020, 15:54
Co do ksenonów to musisz mieć jeszcze obowiązkowo spryskiwacze.
sim_on - 28-03-2020, 17:43
hubus napisał/a: | Co do ksenonów to musisz mieć jeszcze obowiązkowo spryskiwacze. |
czy spryskiwacz jest obowiązkowy?? Widziałem kilka EVO które nie miały sprysków, a światła wyglądały jak ksenony. Chyba że to tylko zwykła soczewka?
Trik - 29-03-2020, 23:20
Do tego system poziomowania na tylnej osi. O ile pamiętam.
hubus - 06-04-2020, 15:48
System poziomowania też jest obowiązkowy, ale nie wiem jak to w Lancerze rozwiązane bo nie mam ksenonów. Może być zintegrowany z tzw. balastem:
https://www.amazon.com/Mi...R/dp/B075MZK58F
W peugeocie zamontowałem kiedyś balast od Audi i światła świeciły, ale nie działało poziomowanie. Zależy od konstrukcji.
maciek212 - 09-03-2021, 19:22
Zamontowałem halogeny przeciwmgielne w Lancerze sedanie koszt 600zl w ASO
Dzidek1 - 04-04-2021, 20:31
Trik napisał/a: | Do tego system poziomowania na tylnej osi. O ile pamiętam. |
Są dwa na przedniej i tylnej osi po prawej stronie do tego moduł z prawej strony za schowkiem.
|
|
|