Nasze Miśki - Projekt Monster -Czyli 2 Evolucje Colta GSR :)
Anonymous - 13-02-2009, 09:36
Jogurt napisał/a: | właśnie robie taki zderzak, dalekosiężne halogenki 16cm, taki mały evo look 2 lata był pomysł wkońcu sie ruszyłem i robie |
do swojego robisz moze?
Jogurt - 14-02-2009, 18:48
Browar napisał/a: | Jogurt napisał/a: | właśnie robie taki zderzak, dalekosiężne halogenki 16cm, taki mały evo look 2 lata był pomysł wkońcu sie ruszyłem i robie |
do swojego robisz moze?
| do mojego jak Ci sie spodoba to do cc5a też sie zrobi
btw zostaw blachy w spokoju, seryjne będą najlepsze
Anonymous - 14-02-2009, 19:45
Cytat: | btw zostaw blachy w spokoju, seryjne będą najlepsze |
aj Jog jestes uparty musze je przynajmniej troszeczke poszerzyc - doradzilbys lepiej ;p...juz nie zmienie zdania auto jest u blacharza, w tygodniu jade po dach do Rybnika bo on w tym momencie jest najwazniejszy
karolgt - 15-02-2009, 00:01
Browar a co ze starym dachem? podobno naprężenia na słupkach bocznych które trzymają dach są tak duże że po odcięciu dachu aż odskakują.
Anonymous - 15-02-2009, 10:18
Co z dachem?nie chce szyberdachu i doszedłem do wniosku ze nie bede spawal bo znowu siadzie 500 kilo szpachli a tego nie chce.Wymieniam dach ale tylko poszycie.Nie bede cial slupkow itd wyglada to mniej wiecej tak
Karol kto ci nagadal takich rzeczy z tym naprężeniem?
Ciąłem w zyciu niejednego colta i w żadnym przypadku nie bylo tak jak mówisz...
Nie czytaj tyle bo zostaniesz filozofem!! - nauka w praktyce jest bardziej wiarygodna niz jakas peplanina z palca wyssana ;p
ictus - 15-02-2009, 10:32
to dawaj od razu carbon
Anonymous - 15-02-2009, 10:38
ictus napisał/a: | to dawaj od razu carbon |
juz sie zainteresowalem
koszt wykonania glupiej maski 3000-4000 zl
Są jeszcze inne firmy podzwonie ale to chyba mija sie z celem
dach kupuje za 150 zl, wiem wiem waga i wyglad przy okazji ale nie wiem czy warto....
Narazie nie mam az takiej kasy zeby upychac ja na takie gadzety.
karolgt - 15-02-2009, 14:22
a to jak nie tniesz słupków to chyba troche prostsza sprawa
co do tych naprężeń to nie wiem, napewno tutaj na forum,ale kto i kiedy to pisał to raczej nie odnajde.
Anonymous - 15-02-2009, 16:36
Cytat: | co do tych naprężeń to nie wiem, napewno tutaj na forum,ale kto i kiedy to pisał to raczej nie odnajde. |
ehh szkoda ze to akurat u nas na forum ,bo to brednie - nie pokazuj ;p
Jogurt - 15-02-2009, 20:56
Browar napisał/a: | Cytat: | btw zostaw blachy w spokoju, seryjne będą najlepsze |
aj Jog jestes uparty musze je przynajmniej troszeczke poszerzyc - doradzilbys lepiej ;p | Lechu no to jest moja rada, rób kombinację z blachami w helmucie a auto do zabawy zostaw z seryjnymi.
trzeba było mówić że sie dachami chcesz zamienić
Anonymous - 15-02-2009, 23:19
Cytat: | Lechu no to jest moja rada, rób kombinację z blachami w helmucie a auto do zabawy zostaw z seryjnymi. |
wiem wiem gadam wlasnie z Lutkiem i mi mowi ze Ci chodzi głównie o alu ...
a mi chodzi tylko o blache i tak widac byla robiona - felgi bede dobieral dopiero nie jest powiedziane ze na tych parapetach takze cie uspokoje
Jogurt - 16-02-2009, 19:44
Browar napisał/a: | Cytat: | Lechu no to jest moja rada, rób kombinację z blachami w helmucie a auto do zabawy zostaw z seryjnymi. |
wiem wiem gadam wlasnie z Lutkiem i mi mowi ze Ci chodzi głównie o alu ...
a mi chodzi tylko o blache i tak widac byla robiona - felgi bede dobieral dopiero nie jest powiedziane ze na tych parapetach takze cie uspokoje | toś mnie uspokoił, już myślałem że chcesz te biedne 140KM zabić walcami. w takim razie jak dla mnie opcja nr 5. jak juz musisz ale ja bym nie zmieniał
Anonymous - 16-02-2009, 21:46 Temat postu: ZAPRASZAM DO ANKIETY! Alu juz ładne wybrałem ale nie o tym teraz mowa, narazie czekam na blacharza bo wyjechal mi do egiptu na ferie ehhh za dobrze mu za dobrze chyba upcham mu jakas wieksza robote z tymi blotnikami procz dachu hahah .Doszedlem do wniosku ze nie bede zbytnio go poszerzal bo po co najwazniejsze zeby mi sie ewentualnie wieksze felgi zmiescily bez ocierania czyli opcja numer 4 beemko podobny rys bedzie mysle najlepszy moze bez wspawywania sie nawet obejdzie.
P.S
Dzisiaj -21.02 bylismy po ostatnie czesci blacharskie do Colciaka - Dach
Dzieki za pomoc oko_81 jestem wdzieczny - nie bede mial juz paskudnej dziury w dachu tylko glanc
pozdrawiam
bwr
Ponawiam temat wstawie nowe foto blotnikow i zrobimy glosowanie, ktore z nich widzicie w colciaku i w tym celu zapraszam do ankiety
http://forum.mitsumaniaki...p=443640#443640
Fotki jak ponizej , zapraszam do oddawania głosów - mam tydzien do namysłu i kupna reparaturek badz całych blotnikow.
1- Matiz...
2 - BMW E34 popularna 5ka z 90 lat
3 - Peugeot 205
4 - Golf V generacji
5 - Golf III generacji
6 - Golf II generacji
7 - Nissan Almera 2000 rok
londolut - 02-03-2009, 06:58
Jak dla mnie to albo Golf V generacji albo Peugeot 205. Całe reszta nie będzie moim zdaniem pasowała do okrągłej bryły CA0.
BTW co tam u Colta BWR?
Anonymous - 02-03-2009, 08:30
no ja widze dokladnie na odwrot, pasuje mu ksztalt blotnika taki jak w przypadku numeru 1 i 2.Co u Colta?Sam nie wiem powinien juz byc dach nowy dlatego musze sie pospieszyc z wyborem ksztaltu blotników.
Głosujcie!!!
http://forum.mitsumaniaki...p=443640#443640
bwr
|
|
|