MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy
cns80 - 14-05-2008, 07:44
tomko71 napisał/a: | Może i tak, ale obiecano mi kontakt w tej sprawie do 5 maja - oczywiście zero kontaktu. Po moim telefonie w zeszłym tygodniu w tej sprawie z interwencją, dowiedziałem się, ze pana zajmującego się moim przypadkiem akurat nie ma, ale zaraz zostanie mu przekazana informacja i prośba żeby się ze mną natychmiast skontaktował i poinformował o postępach w tej sprawie - dziś jest 13 maj, tydzień od tego telefonu i jak sądzicie - skontaktowali sie?
Totalna porażka, w czwartek pojadę w 1000-kilometrową trasę z rozbitym lusterkiem posklejanym taśmą. | Myślę że powinienneś pisemnie powiadomić o tym MMC.
Anonymous - 15-05-2008, 08:20
cns80 napisał/a: | tomko71 napisał/a: | Może i tak, ale obiecano mi kontakt w tej sprawie do 5 maja - oczywiście zero kontaktu. Po moim telefonie w zeszłym tygodniu w tej sprawie z interwencją, dowiedziałem się, ze pana zajmującego się moim przypadkiem akurat nie ma, ale zaraz zostanie mu przekazana informacja i prośba żeby się ze mną natychmiast skontaktował i poinformował o postępach w tej sprawie - dziś jest 13 maj, tydzień od tego telefonu i jak sądzicie - skontaktowali sie?
Totalna porażka, w czwartek pojadę w 1000-kilometrową trasę z rozbitym lusterkiem posklejanym taśmą. | Myślę że powinienneś pisemnie powiadomić o tym MMC. |
Niestety wszystkie wymówki ASO Gabra układają ludzie z centrali, bo serwisanci przy każdej sprawie dzwonią do warszawy i pytają co mają klientowi mówić... Pomimo bardzo negatywnych głosów od klientów, MMC raczej nie ma zamiaru nic interweniować, żeby poprawić obsługę, a jedynie podtrzymuje wspólny front przeciw konsumentowi. Przekonałem się o tym jak w mojej sprawie jednemu z serwisantów skończyły się argumenty (bo bzdury straszne gadał) i wykonał krótki telefon do MMC i zaraz uśmiechnięty nawijał dalej jak to mój Lancer z powodu przedniego napędu może sam skręcać w prawo bo to jest normalne.....
Hubeeert - 15-05-2008, 23:59
Rastajan napisał/a: | wykonał krótki telefon do MMC i zaraz uśmiechnięty nawijał dalej jak to mój Lancer z powodu przedniego napędu może sam skręcać w prawo bo to jest normalne..... | Że co przepraszam
Anonymous - 18-05-2008, 20:51
Brzmi to absurdalnie, ale to prawda: mój Lancer sam skręca w prawo, tzn ściąga go do rowu, Moto Gabra w Krakowie po czterech nieudanych próbach naprawy skontaktowała się z MMC - co mają mi powiedzieć w takiej sytuacji - no i mówią że wszystkie auta z przednim napędem ściąga w prawo..... "ten typ tak ma". Aktualnie sprawa oparła się o rzeczoznawcę.
arekp - 19-05-2008, 00:05
Rastajan napisał/a: | arekp napisał/a: | tomko71 napisał/a: | "MMC się przeprowadza i nie można się do nich dodzwonić, jak tylko się uda, zaraz pana powiadomimy kiedy lusterko będzie" |
MMC Car Poland przenosi siedzibe, magazyn i system dystrybucji - informacja z pierwszej reki, ktora otrzymalem na poczatku kwietnia.
Wychodzi na to, ze w tym wypadku Wasze ASO nie sciemnialo, faktycznie moga miec problemy z ustaleniem terminow i sciagnieciem czesci. |
Uważam, że nie ma sensu bronić Krakowskiego ASO, (chyba że masz w tym jakiś interes). |
Bron Boze! Nie bronie tu ASO, ja tylko potwierdzam przenosiny calej siedziby MMC Car Poland.
macia - 21-05-2008, 20:13
A ja dzisiaj wymiana oleju w silniku i skrzyni w ASO - 40zl z wlasnymi olejami. Atmosfera super, jak zwykle, wiec kolejny plusik dla lubelskiego dealera
Anonymous - 31-05-2008, 11:39
tomko71 napisał/a: | wojtek79 napisał/a: |
- Nie mają części do sprzedawanych przez siebie aut. Widać oszczędzają nie uzupełniając magazynu. Skutek jest taki, że naprawy przeciągają się czasami do 2-3 tygodni. To samo ze sklepem z częściami mitsubishi - wszystko trzeba zamawiać i czekać tygodniami. |
Teraz czekam na wymianę lusterka [...] Oczywiście do tej pory zero kontaktu w tej sprawie ze mną ze strony firmy. |
Ogłaszam sukces! po ponad miesiącu oczekiwania i kolejnym telefonie do szefa serwisu wczoraj udało sie wreszcie wymienić lusterko.
Tłumaczenia: pan, który sprawę załatwiał jest od dawna nieobecny w pracy i nie wiadomo kiedy będzie, wprawdzie przekazał swoje obowiązki komuś innemu, ale to są "bardzo skomplikowane sprawy" i pewnie dlatego jeszcze się z panem nie kontaktowaliśmy, proszę przyjechać na wymianę lusterka.
Przyjechałem i co zobaczyłem? Pana który miał załatwiać sprawę i od dawna jest nieobecny w pracy i nie wiadomo kiedy będzie
W każdym razie po godzinie wyjechałem z nowym lusterkiem więc to tyle w tym wątku.
Anonymous - 29-07-2008, 19:14
Chcę pochwalić ASO Parexbud w Lublinie. Mili i fajni faceci. Nie oleli mnie z moją usterką choć była trudna do wykrycia. Pozdrawiam szczególnie Pana Adama.
Anonymous - 21-08-2008, 15:27
Ja chce pochwalic ASO Partner z Torunia. Jeździłem do nich na serwis, bo miałem najbliżej. Raptem 98 km. Do W-wy mam taka sama odległość, a w Toruniu musze powiedzieć byla pełna komfort obsługa. Nigdy mnie nie zawiedli. Mechanicy, obsługa w biurze bardzo mili i uczynni ludzie. Samochód na zastepstwo, odpowiedzi na dziesiatki pytań... Naprawde polecam jesli ktos ma do nich blisko. Szkoda tylko, że nie sa juz ASO Mistubishi. Z tego co wiem, MMC Car zrobil reorganizacje w szeregach ASO i niestety PArtner Toruń juz nie ma mozliwości prowadzenia autoryzacji tej marki. A szkoda bo naprawdę pracuja tam fachowcy. Ja mam jeszce auto na gwarancji w związku z czym musze na przeglądy jeździć do ASO, ale z tego co czytam to nei do W-wy. Powstaje pytanie gdzie? Bydgoszcz czytałem zostala skrytykowana, i juz sie tam nie wybiorę choc planowałem... Płońsk juz też nie jest ASO, i dobrze. Jak pojechałem do nich z samoczynnie peknieta przednią szybą uznali, że to od kamienia - porazka! (pisałem o tym) a w Toruniu, oględziny popatrzyli, i uznali wadę. Kamień z serca mi spadł, bo faktycznie szyba mi pękła samoistnie. Tak więc na podusmowanie, AUTO Partner TORUŃ duży PLUS ! szkoda, że juz nie ASO.
ps
mam rodzine w Poznaiu, może sie tam wybiore do serwisu. Czy w pyrlandii, dobrze traktuja klientów? Chyba, że sie wybiore do Grafixa w Białymstoku Daleko, ale może to co dolega teraz mojemu autku, naprawia dobrze ...
Robert-SMOK - 25-08-2008, 16:11
Witam- jestem nowy w tym klubie i mam pytanko?? Jaki serwis polecacie w okolicy Torunia na serwisowanie Nowego Pajero ponieważ takie posiadam a przebieg juz minał 1,300 km i bym musiał gdzieś podjechać i szukam dobrego sprawdzonego i niezadrogiego serwisu. Prosze o pomoc . Czekam, Z góry Dziękuje i Pozdrawiam.
Morfi - 25-08-2008, 19:33
Arconada napisał/a: | Ja chce pochwalic ASO Partner z Torunia. |
Hubeeert - 25-08-2008, 19:39
Morfi napisał/a: | Arconada napisał/a: | Ja chce pochwalic ASO Partner z Torunia. | |
Podobno stracili autoryzację...
Moomin - 29-08-2008, 11:27
A ja się muszę niestety poskarżyć na ASO Grafix w Białymstoku. Po dwóch pierwszych wizytach byłem bardzo zadowolony i z obsługi i z profesjonalizmu. Natomiast potem zaczęły się schody. Zamówiłem telefonicznie część do mojej Carismy i przez prawie 3 tygodnie nie mogłem się nic konkretnego dowiedzieć na temat statusu tego zamówienia. Niejaki Pan J., który zajmował się moją sprawą obiecywał oczywiście, że zadzwoni i poinformuje jak część przyjdzie i tak czekałem aż do dziś co jakiś czas dzwoniąc samemu i się przypominając i znowu obiecywano mi kontakt z ich strony, na który doczekać się nie mogłem. Jeszcze dziś dzwonię i pytam czy część jest - "proszę zadzwonić za godzinkę, zorientuję się czy jest na magazynie". Dzwonię za godzinę "koleżanka dopiero przyszła i ma sprawdzić, proszę o numer telefonu, za 15-20 minut oddzwonię". Mija godzina, znowu dzwonię sam, Pan J. dopiero rozmawiając ze mną raczył zerknąć do komputera czy przyszedł jakiś mail. Jakbym wiedział, że ma to tyle trwać i mam być tak traktowany to dawno bym sobie tą cześć używaną załatwił. Żeby nie było, że całe ASO jest be, kierownikiem jest Pan Szulc i na niego można liczyć, ale jak ktoś trafi na Pana J. to nie radzę zaczynać z nim interesów. Zupełnie niepoważny człowiek, olewa wszystko, klientów ma gdzieś, zero zaangażowania. Na miejscu kierownictwa tego ASO to bym się tego Pana pozbył, zwłaszcza, że jego rady merytoryczne też były jakieś kulawe i całkiem co innego mówił Pan Szulc, któremu ufam.
Jackie - 29-08-2008, 22:05
Moomin, jasna cholera...jutro wyjeżdżam i będę dopiero po 11 września...Niemniej postaram się nadać bieg tematu przez telefon i zadziałać najskuteczniej jak umiem. Na swoją obronę mam tylko fakt, że zgodnie z powiedzeniem "jak kota nie ma..." - Wojtek ma poważne kłopoty ze zdrowiem (ostatnio tydzień w szpitalu) i być może stąd wpadka. Niemniej jako dealer i jako osoba odpowiedzialna za status tej firmy - najmocniej przepraszam, obiecuję poprawę i proszę o rozgrzeszenie.
Co do zamówionej części - zadzwoń pod 085 662 37 01 i zapytaj panią Małgosię o status realizacji przez serwis (krzycz głośno żeś Mitsumaniak ) Do godziny 10.30 działa jeszcze moja komórka - 604 269 777, gdybyś zechciał do mnie zadzwonić i powiedzieć co jak i dlaczego - będę wdzięczny i spróbuję pomóc.
Raz jeszcze przepraszam i bardzo mi głupio. Obiecuję tego tak nie zostawić.
Pozdrawiam
Anonymous - 08-09-2008, 10:52
Podoba mi się reakcja Jackie... Odpowiedzilność jest baaardzo ważna ! Szacunek jeszcze ważniejszy, a jak widzę obie cechy u Jackie wystepują...
nic - tylko pochwalić za taką reakcję...
a jeszczze pytanko Czy w białymstoku maja dobrą lakiernię? Mam problem ze zderzakiem. W centrum handlowym mnie stukneli i myślę, że powinno być malowanko, ale oby było skuteczne. Tzn. takie, aby na pierwszy rzut oka nie było widać, że ooooooo malowane ...
|
|
|