Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
kamilek - 18-03-2010, 18:56
idas napisał/a: | Pytanie tylko po co? Moim zdaniem to gra zupełnie nie warta świeczki. Spryskiwacze reflektorów na pewno nie będą Ci ładnie świateł czyściły |
Oj, a ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Sam posiadam spryskiwacze reflektorów, i uważam to za bajer, choć przydatny, gdy nie chce się wysiadać z auta by wyczyścić światła Ich skuteczność uważam że jest bardzo dobra, wystarczy psiknąć i znowu mogę cieszyć się widokiem drogi Warunek - w zbiorniku musi być płyn. Jak byla woda to faktycznie, czyściło to miernie. Po zmianie na płyn jest jak najbardziej ok, światła czyściutkie
Cytat: | a może zamiast dodatkowej pompki po prostu trójnik i oddzielnym wężykiem pod zderzak, a w zderzak spryski z maski? |
Eee, to chyba nie przejdzie. Spryskiwacze reflektorów dają duuużo większym ciśnieniem niż szyb, wystarczy chociażby porównać średnice wężyków Patent paweli mógłby mieć zastosowanie, gdyby przy reflektorach były jeszcze wycieraczki, jak w starych Volvo Niestety takowych nie mamy, więc potrzebna jest pompka dająca duże ciśnienie, w końcu spryskiwacze to taka bezdotykowa myjnia reflektorów
j-rules napisał/a: | Musze więc kupic jakaś pompke bo starej nie ma wcale wisi tylko wtyczka kolo lewego reflektora. |
Hm...ale jakbyś nie miał pompki, to cały płyn wyciekałby na ulicę. Chyba że masz tak jak u mnie, że od szyb oddzielny zbiornik, a od reflektorów oddzielny.
Zresztą mniejsza o to, przejdę do sedna. Na 90% wydaje mi się, że pompki do spryskiwaczy reflektorów Mitsu montowało identyczne w każdym aucie. Przynajmniej w E16 i E33 mam identyczne. Kiedyś widziałem chyba od E5, albo od Sigmy, albo Pajero, nie pamiętam już, ale też z wyglądu była identyczna. Jeśli możesz, to zmierz średnicę otworu po pompce w zbiorniczku, a potem pytaj na allegro wśród sprzedających różne Miśki na części. Coś napewno dobierzesz Róznić się mogą wtyczką, ale to są raptem 2 kable, więc chyba sobie poradzisz
j-rules - 18-03-2010, 19:14
Cytat: | Hm...ale jakbyś nie miał pompki, to cały płyn wyciekałby na ulicę. Chyba że masz tak jak u mnie, że od szyb oddzielny zbiornik, a od reflektorów oddzielny. |
Nie mam ani pumpki ani extra zbiorniczka - byc moze ktos wymontowal to w calosci?
Musze znalezc kogos kto ma ten caly uklad sprawny by mi pstrykal pare fotek jak to wyglada. Plyn mi nie wycieka, czasami mam wrazenie ze mi wycieka ale paliwo
ann87 - 18-03-2010, 22:48
Hmm ciekawe ja też mam wszystko poza pompką do spryskiwaczy reflektorów, chyba że o czymś nie wiemy..
j-rules - 18-03-2010, 23:13
ann87, rozumiem ze Tobie spryskiwacze tez nie banglają?
ann87 - 19-03-2010, 14:33
Niestety tak samo jak u ciebie.
j-rules - 24-03-2010, 14:26
zafundowalem lancernikowi porzadne mycie po zimie. Umyty z zewnatrz oraz podwozie - wlasciwie to nadkola. Podloge kiedy indziej w ramach konserwacji. Co cieszy to to ze nadkola wygladaja calkiem dobrze. Balem sie ze bedzie gorzej, sa malenkie ogniska rdzy wiec spokojnie sie uda powalczyc. I teraz pytanko do konserwatorów zabytków
Czym zakonserwic nadkola? Jaki srodek najlepszy a jaki z najlepszym stosunkiem jakosc/cena?
Druga sprawa ktora cieszy to.. uwaga uwaga : spalanie spadło! Jeszcze nie wiem o ile, ale juz widze ze spadlo. Byc moze jeszcze dzis zaleje do pelna i pochwale sie co to sie podzialo ;p
A i letnie kaputki i felunek juz na autku. Wieczorem siekne fotki co by sie pochwalic
j-rules - 24-03-2010, 23:42
update : spalanie
8,7/100
bak wylacznie po miescie, styl eko, ale wczensiej styl eko mialem minimum 9,8.
Wiec jest poprawa. Mysle ze po regulacji zaworów ew. ustawieniu zaplonu mozna by zejsc do 8/100.
Gorsza sprawa to uslyszalem dzis dziwny dzwiek pochodzacy z lewego tyłu, jakby od kola.
Powoli się tocząc da sie uslyszec nieregularne "ni to szumienie ni to dudnienie" niespecjalnie glosne ale slyszalne. Ze dwa miechy temu tez to uslyszalem jednak zwalilem wine ze moze lód gdzies siedzial. Teraz o tym mowy nie ma.
Czy ktos ma jakis pomysl?
KaWu - 25-03-2010, 08:26
j-rules napisał/a: | Czy ktos ma jakis pomysl? |
podnies kola z tyłu i poruszaj. Moze cos ze szczekami...
Hugo - 25-03-2010, 08:36
j-rules napisał/a: | Gorsza sprawa to uslyszalem dzis dziwny dzwiek pochodzacy z lewego tyłu, jakby od kola.
Powoli się tocząc da sie uslyszec nieregularne "ni to szumienie ni to dudnienie" | Łożysko koła?
j-rules - 25-03-2010, 13:50
łozysko jest prawdopodobne, gdyz z tamtej storne mam zalozona skrzywiona felge.. Caly tamten letni sezon tez mialem. Podobno moze to zalatwic lozysko wlasnie.
Lecz szczek nie wykluczam, bo wystarczy lekko przyspieszyc i tego nie slychac raczej. Lozysko chyba powinno huczec caly czas?
Hugo - 25-03-2010, 14:40
j-rules napisał/a: | Podobno moze to zalatwic lozysko wlasnie. | Zgadza sie. Jak najbardziej. j-rules napisał/a: | Lozysko chyba powinno huczec caly czas? | U mnie tak jest, ale nie ma na to żadnej reguły.
robertdg - 25-03-2010, 15:35
j-rules napisał/a: | Lozysko chyba powinno huczec caly czas? | nie musi huczeć, może miec luz i nie huczec, zdarza się też tak.
j-rules - 25-03-2010, 23:45
summer look
Wszyc - 25-03-2010, 23:56
yeah kocham te industriali styczne foty muszę swojemu taką sesje zrobić kiedyś piękny lancerek
j-rules - 26-03-2010, 00:09
Wszyc, Twój przytłumi wszystkie inne fury bo bedzie odpicowany i doinwestowany a moj - zderzak naprawiony w fotoszopie :P
|
|
|