Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
Marcin-Krak - 17-12-2006, 15:49
Meteo napisał/a: | Ligowiec Roku 2006: Piotr Reiss (Lech Poznań) - chyba tylko dlatego ze majac taki wiek gra jeszcze w OE , ten tytul nalezal sie tylko i wylacznie Blaszczykowskiemu |
Zgadzam się w 100% - na pewno Błaszyckowski jest lepszy
Anonymous - 18-12-2006, 22:31
Kapitan piłkarskiej reprezentacji Włoch, która podczas niemieckiego mundialu wywalczyła tytuł mistrza świata został wybrany piłkarzem roku FIFA. To kolejna nagroda 33-latka po tym, jak został zwycięzcą plebiscytu France Football.
W głosowaniu trenerów i kapitanów narodowych zespołów państw należących do FIFA 105-krotny reprezentant Włoch otrzymał więcej głosów niż jego rywale - Ronaldinho (który wygrywał plebiscyt w dwóch poprzednich latach) i Zinedine'a Zidane'a, który zakończył karierę w finałowym meczu MŚ przeciwko Włochom.
Cannavaro zadebiutował w Serie a w 1993 w barwach Napoli - zespołu ze swojego rodzinnego miasta. Od tego czasu rozegrał w tej lidze ponad 400 spotkań w zespołach Parmy, Interu i Juventusu. Obecnie jest zawodnikiem Realu Madryt. W reprezentacji zagrał po raz pierwszy w 1997 i rozegrał w niej 105 spotkań, zdobywając jedną bramkę.
Marcin-Krak - 18-12-2006, 23:43
SKANDAL Za co Teraz gra jak d... wołowa
Anonymous - 21-12-2006, 12:45 Temat postu: Nowy trener Pogoni Szczecin Zarząd MKS Pogoń Szczecin SSA podpisał dziś kontrakt z Liborem Palą. Czeski szkoleniowiec obejmuje tym samym funkcję pierwszego trenera drużyny Pogoni - informuje serwis 90minut.pl.
Libor Pala urodził się 22 lipca 1961 roku w czeskiej Karvinie. W Polsce pracował początkowo jako asystent Wernera Lićki w Polonii Warszawa, a następnie samodzielnie prowadził Świt Nowy Dwór Mazowiecki oraz Lecha Poznań, jednak po kilku nieudanych spotkaniach kibice wymusili zwolnienie tego szkoleniowca.
Anonymous - 21-12-2006, 12:48
Pan ptak ma chyba wieksze zaufanie do obcokrajowcow niz do Polakow bo nie dosc ze druzyne zbudowal Ala Braziliana to teraz trenera sobie wzial Czecha - ciekawe co z tego polaczenia wyjdzie
Anonymous - 21-12-2006, 12:54
Jak informuje "Przegląd Sportowym" bramkarz Liverpool FC Jerzy Dudek jest jednym z dwóch kandydatów do gry w Hamburgerze SV.
- Szefowie HSV chcą przede wszystkim sprowadzić Franka Rosta z Schalke 04, który od kilku tygodni jest rezerwowym i chciałby opuścić wicelidera. Jednak jeśli Schalke nie zgodzi się na transfer, a sporo na to wskazuje, wówczas Dudek będzie najpoważniejszym kandydatem - powiedział "Przeglądowi Sportowemu"
HSV szuka doświadczonego bramkarza, który pomógłby wyprowadzić drużynę z kryzysu (17. miejsce w tabeli).
Anonymous - 21-12-2006, 12:57
Dla Jurka chyba bedzie to lepsze rozwiazanie grac w pierwszym skladzie w 17 druzynie Bundesligi niz siedziec i grzac lawe caly czas w Liverpoolu . Powodzenia Jurek
Rafal_Szczecin - 21-12-2006, 13:30
prosze nie mowicie mi nic o pogoni szczecin ...
juz wolalem jak grala w II lidze .
McDoune - 21-12-2006, 14:16
Meteo napisał/a: | Dla Jurka chyba bedzie to lepsze rozwiazanie grac w pierwszym skladzie w 17 druzynie Bundesligi niz siedziec i grzac lawe caly czas w Liverpoolu . Powodzenia Jurek |
no nie wiem w Liverpoolu mu nieźle płacą
Marcin-Krak - 21-12-2006, 17:33
McDoune napisał/a: | Meteo napisał/a:
Dla Jurka chyba bedzie to lepsze rozwiazanie grac w pierwszym skladzie w 17 druzynie Bundesligi niz siedziec i grzac lawe caly czas w Liverpoolu . Powodzenia Jurek
no nie wiem w Liverpoolu mu nieźle płacą |
Odwieczny problem:
- korzyść sportowa czy korzyść materialna. Mam tylko nadzieję że jak zacznie grać to nie stanie się od razu pierwszym bramkarzem reprezentacji
Marcin-Krak - 21-12-2006, 20:29
Pan Ptak to sobie z panem Cupiałem mogą rękę podać
Nie potrafię zrozmieć ich postępowania
Żal mi Kurasa w końcu to był jakby nie patrzyć "swój człowiek", a teraz przychodzi czeski patałach co już w Polsce w kilku klubach się "popisał"
Anonymous - 21-12-2006, 20:36
II ligi smak-zatrudniać człowieka co ch wie o piłce i na ch sie zna
sruba - 21-12-2006, 22:15
a ja Pogoni nigdy nie lubilem (delikatnie mowiac) i jej nie zaluje.
znalazl sie ptaszysko, przeniosl Piotrcovie do Szczecina, wszyscy to zaakceptowali, to maja co chcieli...
McDoune - 22-12-2006, 03:33
Marcin-Krak napisał/a: | McDoune napisał/a: | Meteo napisał/a:
no nie wiem w Liverpoolu mu nieźle płacą |
Odwieczny problem:
- korzyść sportowa czy korzyść materialna. Mam tylko nadzieję że jak zacznie grać to nie stanie się od razu pierwszym bramkarzem reprezentacji |
a jużzmyślałemże rozważasz to kibicowanie właściwej drużynie
Anonymous - 22-12-2006, 09:01
Iraklis Saloniki, którego w walce o awans do fazy grupowej Pucharu UEFA wyeliminowała Wisła Kraków chce pozyskać Piotra Włodarczyka z Legii Warszawa - informuje "Przegląd Sportowy".
Grecy mają w najbliższym czasie wysłać faks do Legii z propozycją wypożycznia piłkarza.
- To prawda, pytali się mnie o tego zawodnika - powiedział polski piłkarz Iraklisu Mirosław Sznaucner.
- Pamiętam Piotrka jako dobrze wyszkolonego zawodnika, który w sezonie zdobywał osiem, dziesięć bramek, toteż moja opinia musiała być pozytywna - dodał Sznaucner.
|
|
|