[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Felgi, alufelgi itp..
yaro1976 - 02-11-2007, 11:05 Temat postu: Re: czy te alusy beda pasowac do gala?
bart napisał/a: | nie wiem co to ET37...
|
no ja też nie wiedziałem ale się dowiedziałem jak usiłowałem założyc kupione felgi na mojego Misia, więcej TU, jezeli masz EA sprzed liftingu, to powinno pasować, jeżeli po, to może być problem ze zmieszczeniem zacisków , tak jak u mnie. szukać jak najbardziej zbliżonego ET do wymaganego przez producenta - chyba ET 40 powinno być. Ale to nie jest łatwe.
pzdr
czekoladka_1981 - 02-11-2007, 11:07
Co to jest ET felgi ? (grzesiekg)
Ogólnie stosowany skrót ET (ang. - offset) oznacza wymiar osadzania koła. Wymiar ten mierzony jest od osi felgi do wewnętrznej powierzchni oporowej (płaszczyzny styku felgi z bębnem koła samochodu). Generalnie im mniejsza liczba tym bardziej felga wystaje, a im większa tym bardziej jest schowana.
--------------------------------------------------------------------------------
Anonymous - 02-11-2007, 16:34
novy napisał/a: | Czy warto 17"? Jeśli bym mieszkał we wrocku to nie. Tutaj w trójmieście drogi są naprawde dobre i jestem ze "swojego rozmiaru" zadowolony |
Niestety jako rodowity wrocławianin to potwierdzam:(- nasze drogi sa kiepskie- obecnie jest w miescie realizowanych kilka duzych remontów- wiec stna sie poprawi- jednak 17 cali to duze wyzwanie- choc nie brakuje osob ktore sie tocza na takowych:) ( Kochajj...)
Anonymous - 05-11-2007, 16:05
Witajcie
ponieważ zastanawiam się nad zakupem SportEdition proszę o informację czy można znaleźć SE 2.5V6 w wersji po zmianie hamulców czyli po wrześniu 1998?
te które oglądałem były starsze i miały mniejsze tarcze.
Czy jest jakieś miejsce gdzie mogę poczytać więcej szczegółów na temat tej wersji
Pozdrawiam
akbi - 05-11-2007, 16:30
Amator Galanta napisał/a: | czy można znaleźć SE 2.5V6 w wersji po zmianie hamulców czyli po wrześniu 1998? |
można - ja mam taki - rocznik 99
Amator Galanta napisał/a: | Czy jest jakieś miejsce gdzie mogę poczytać więcej szczegółów na temat tej wersji |
wersja SE - to inny przedni zderzak, zegary HighContrast i srebrna (aluminiowa) konsola w środku ... reszta jest taka sama jak zwykły Galant
Anonymous - 05-11-2007, 17:30
akbi napisał/a: | zegary HighContrast |
niekoniecznie,ja np. nie mam.
roch_27 - 06-11-2007, 09:36
bokciu napisał/a: | akbi napisał/a: | zegary HighContrast |
niekoniecznie,ja np. nie mam. | bo masz GDI
Na samym początku czyli od '99 takie zegary były montowane z wersją silnikową 2,5 V6
pozdro
xor - 06-11-2007, 10:32
A ja mam Sport Edition z maja 98 i mam z przodu duże tarcze i zaciski dwutłoczkowe...
Marti - 07-11-2007, 06:45
Bo zmiana była po 02.1998e, jak dobrze pamiętam.Pozdrowienia
JaGrab3 - 07-11-2007, 11:53
ja słyszałem ze po 09. Ale sam nie wiem jak sprawdzic z ktorego miesiąca mam zamochód, bo w VIN go na 100% nie ma.
akbi - 07-11-2007, 13:55
JaGrab3 napisał/a: | sam nie wiem jak sprawdzic z ktorego miesiąca mam zamochód, bo w VIN go na 100% nie ma |
jest ...ukryty w ostatnich 6-ciu cyfrach
Podaj VIN to Ci napiszę
JaGrab3 - 07-11-2007, 23:31
To może napisz jak to rozczaić, bo wg opisów z forum w vin jest rok, fabryka etc. a jestem bardzo ciekawy jak rozczaić miesiąc. No chyba ze to tajemnica to oczywiscie podam ci vin
akbi - 08-11-2007, 09:46
JaGrab3 napisał/a: | To może napisz jak to rozczaić |
dokładnie to nie wiem
JaGrab3 napisał/a: | wg opisów z forum w vin jest rok |
rok jest podany .."normalnie" i określa go dziesiąta litera w nr VIN
JaGrab3 napisał/a: | a jestem bardzo ciekawy jak rozczaić miesią |
w ostatnich 6 cyfrach w nr VIN są ukryte takie rzeczy jak miesiąc produkcji oraz wersja auta ... np SportEdition i najpewniej coś jeszcze. W jaki sposób jest to zakodowane to nie mam pojęcia ... może jakbym miał z nr VIN do porównania do bym do tego doszedł ...a może i nie.
Ja rozkodowuję to w prosty sposób ...http://www.detali.ru/cat/mi/mi.dll
wpisz u góry swój nr VIN i otrzymasz odpowiedź ...na samym końcu jest podany miesiąc i rok
JaGrab3 napisał/a: | No chyba ze to tajemnica |
pewnie, że nie
JaGrab3 - 08-11-2007, 09:59
Pieknie, wg tego opisu wyszło mi:
Дата: 03/1998.2
Czyli marzec.... cikawe jak to jest rozkodowane, skoro w opisie VIN'a nie ma słowa gdzie jest miesiąc....akbi, dzieki
akbi - 08-11-2007, 10:07
JaGrab3 napisał/a: | Czyli marzec.... cikawe jak to jest rozkodowane, skoro w opisie VIN'a nie ma słowa gdzie jest miesiąc |
Nie mam pojęcia ...a jednak na 100% (sprawdzałem z Rochem i Bartkiem) w tych ostatniu 6 cyfrach jest też info o wersji typu SE, Avance itd
|
|
|