To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma MSX

Piwor - 17-01-2011, 22:39

j-rules, w MSX - japońska.
j-rules - 17-01-2011, 23:16

Piwor, dzieki
To obstawiam ze MSX objezdza dosc spokojnie GDI (myslalem ze, moze GDI ma przewage w skrzyni, ale skoro obie japonskie to...wygra moc :D )

SHARK1979 - 18-01-2011, 00:00

Jeśli mi się dobrze wydaje to GDI ma mimo wsio większy moment obr od MSX :twisted:
SHARK1979 - 18-01-2011, 00:02

j-rules napisał/a:
To obstawiam ze MSX objezdza dosc spokojnie GDI

Myślisz że tak spokojnie :?:

j-rules - 18-01-2011, 00:09

SHARK1979, nie ze z palcem w de ale tak raczej dosc wyraznie by wygrała ;)
Zakładm, ze MSX w gornych wartosciach obrotowych wgniata w fotel :) zakładam, bo nie mialem przyjemnosci..
Na YT jest filmik jak MSX objezdza Vectre v6. Pisze to jako ciekawostke, a chyba v6 ma duzo wiekszy moment obrotowy? Wiadomo, kierowca moglbyc delikatnie mowiac cienki, ale roznica w mocach bardzo duza..

hermeth - 18-01-2011, 00:18

Sam chciałbym się kiedyś sprawdzić z GDI, choćby z ciekawości.
Jak do tej pory miałem okazję zmierzyć się z audi A6 sedan 1.8T i przy 5 próbach było 5:0 dla mnie. Za każym razem przy (nie powiem jakiej prędkości, żeby się nie narażać moderatorowi) miałem sporą przewagę. Kierowca chciał pokazać swojej blond pasażerce wyższość niemieckiego nad japońskim, ale po paru próbach dał za wygraną.

PiotrekSL4 - 18-01-2011, 00:20

A na mnie ten MSX robi duże wrażenie. Serio zdziwiłem się oglądając drugi filmik jak na niedługim odcinku osiągnęła taką prędkość. Pomimo swojej masy obstawiam że zjadłaby niejedno CAO 113 konne.
SHARK1979 - 18-01-2011, 00:23

PiotrekSL4 napisał/a:
zjadłaby niejedno CAO 113 konne.

Ostatnio latałem z takim w teorii 113KM i ładnie się zbierał ale było to miasto więc nie wiem jak by to wypadło tak na czystej drodze :mrgreen: różnica w mocy niewielka ale w masie jest troszke na strone Colta :wink:

mystek - 18-01-2011, 09:38

#Piotrek - te silniki 1.8 DOHC 140KM robią mega robotę. Moim zdaniem strasznie udana kostrukcja Mitsu. Nie dość, że pali to jak nie jedno 1.6, to jeszcze tak fryga :)
hermeth - 02-04-2011, 16:00

Wiosna przyszła i kilka zmian nastąpiło. Wcześniej wspominałem już o module living home i w końcu udało się go założyć. Przy każdym otwarciu i zamknięciu zapalają się same halogeny na ok 30s. Czujnika zmierzchu nie ma, więc zaświecają się za każdym razem. Do tego szybki znów w słusznym kolorze i nowe oponki 215/40/17.

Anonymous - 02-04-2011, 17:16

świetny mod! :) też myślę nad czymś takim u siebie, to jest moduł komfortu dopięty do zwykłego alarmu ?
hermeth - 04-04-2011, 10:49

Derpin napisał/a:
to jest moduł komfortu dopięty do zwykłego alarmu ?

moduł komfortu miałem dołożony fabrycznie, ale pilot się rozleciał i musiałem to wszystko wyciągnąć. Pozostał jedynie moduł domykania szyb, który udało się podłączyć do nowego modułu centralnego zamka. Do living home jest osobne urządzenie (kosztowało mnie 100zł), wpięte gdzieś pomiędzy włącznik halogenów i moduł centralnego (szczegółów nie znam, bo to szwagier zakładał). Posiada on możliwość płynnej regulacji czasu podtrzymania od 7 do 60 sekund. Jak będzie ktoś zainteresowany, to mogę podrzucić fotki jak to wygląda.

hermeth - 18-05-2011, 23:00

Nadchodzi uaktualnienie, bo przez ostatnie 3 tygodnie troche się działo. Mianowicie rozleciały się łożyska w skrzyni i przy okazji pękła jej obudowa. Cały olej się wylał i ledwo do mechanika dojechałem. Okazało się, że wsadzoną miałem skrzynie renault (! - i dalej nie mam pojęcia co to za skrzynia była i od czego) i nie wytrzymała kręcenia do 8tys. Naprawa nie wchodziła w grę, więc po 2 tyg. poszukiwań w końcu znalazła się nowa z gwarancją do msx'a. Siłą rzeczy wlany jest też nowy płyn w skrzyni i wymienione uszczelki kolektora wydechowego. Przy okazji wskoczyło nowe sprzęgło, które odnaleźć też nie było łatwo. W carismach sprzęgła mają ponoć 20 ząbków, a u mnie 26 jak na złość. I na wszystkie przeszukiwane źródła odnalazła się tylko jedna i to ostatnia sztuka. Ufff Troche po kieszeni poleciało, ale opłaciło się, bo teraz czuć różnicę :]
m6riano - 19-05-2011, 01:44

Napisz jakie koszty..gdzie kupowałeś, itd..tak dla potomnych...;-)
Siakieś fotki...

robertdg - 19-05-2011, 09:22

hermeth napisał/a:
Okazało się, że wsadzoną miałem skrzynie renault
A teraz to myślisz, że co kupiłeś, skrzynie od masseya :?: :P