To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Prawie jak dżitiaj.

harpagan - 19-05-2011, 09:06

Cytat:
Prosze bardzo, np.
wtrsyki z silnika 4g64 to 275-ki. Beda pasowac, tym bardziej ze to mitsu.
Były montonwane w eclipse 2,4 litra, tyle ze tez ciezko z dostepnoscia...
A Kleju nie kupował 275 nowych ???? :D

Dzięki za info
Kleju kupował, ale po historiach z cłem i złodziejstwem z dhla szukam alternatywy ;)
pyjte napisał/a:

harpagan, Mam jeszcze wtryski z vteca 2,2 chcesz to mogę zobaczyć czy pasują ;)

PW :)
pyjte napisał/a:
Harpagan napisz do puntspusy ostatnio jak sie spotkaliśmy to mówił że ma większe wtryski w 1,6. Warto go podpytać co tam siedzi i z czego, bo pewnie jak tam pasuje to i do Reszty 4g9x podejdzie.

THX. Obgadam ;)
pyjte napisał/a:

No własnie przednia poducha jest całkiem oka.

To chyba ja jakiś utalentowany jestem. Przy swapie zakładałem nowe obydwie.
Minął rok i po weekendowym zrzuceniu belki stwierdzam, że do Twojej mi jeszcze daleko, ale obydwie są już naderwane.
Następny ruch w tym temacie to dorobienie pełnych. Będzie może bardziej drżało, ale bez zmian raz na rok ;)

rosomak1983 - 19-05-2011, 11:19

harpagan napisał/a:
Następny ruch w tym temacie to dorobienie pełnych.

wylejesz je klejem do szyb czy moze poliuretan ???

harpagan - 19-05-2011, 11:37

rosomak napisał/a:
wylejesz je klejem do szyb czy moze poliuretan ???

Żeby zalać je klejem to i tak musiałbym kupić nowe, a poza tym to rozwiązanie to trochę drucik. Poliuretan spowodowalby potrzebe ustawienia wolnych obrotow pewnie z 500 wyzej ;)
Jest w Warszawie zakład który dorabia pełne na życzenie. Rozmawiałem z gościem jeszcze za czasów C53, czytałem i słuchałem opinii i jakoś nie mam obaw przed stestowaniem.

pyjte - 19-05-2011, 12:32

harpagan, jeszcze starej poduchy nie wyrzuciłem, więc jakbyś potrzebował do uzuepełnienia to moge Ci wysłać :)
rosomak1983 - 19-05-2011, 19:37

harpagan napisał/a:
Żeby zalać je klejem to i tak musiałbym kupić nowe

chyba nie no niewiem, chyba ze cąłkiem rozwalone...
harpagan napisał/a:
a poza tym to rozwiązanie to trochę drucik.

niewiem ja swoje bede zalewał , wiele to nie kosztuje wiec przetestuje i powiem czy to zda egazmin, Nie wszystko co tanie jest złe :wink:
harpagan napisał/a:
Poliuretan spowodowalby potrzebe ustawienia wolnych obrotow pewnie z 500 wyzej ;)

serio, czemu az taka róznica ???
harpagan napisał/a:
est w Warszawie zakład który dorabia pełne na życzenie.

ile za takie cos ??

harpagan - 20-05-2011, 08:54

pyjte napisał/a:

harpagan, jeszcze starej poduchy nie wyrzuciłem, więc jakbyś potrzebował do uzuepełnienia to moge Ci wysłać :)

Dzięki, dzięki, ale jak się za to wezmę to po prostu oddam swoje :)
rosomak1983 napisał/a:
serio, czemu az taka róznica ???

Seryjna poduszka pracuję dość mocno, poliuretan jak i te zalane są sporo utwardzone w stosunku do serii i zamiast przejmować drgania przenoszą je na budę.
Czuć to zwłaszcza na wolnych obrotach jak wszystko się telepie.
O poliuretanie opinie znam tylko ze slyszenia, na zalewanych klejem jeździłem kjsówka. Do sportu jak najbardziej, na co dzień nie bardzo ;)

Generalnie ja celuję w dłuższą żywotność, a nie twardość, a jak będzie to się okaże :]

rosomak1983 napisał/a:
ile za takie cos ??

Rozmawiałem z gościem z 3 lata temu to wtedy krzyczał 100 za poduchę, teraz nie badałem rynku jeszcze

PS. Poliuretan poduszkowy stosował kartomaniak u siebie - formy powinny być w dostępne w powerflexie

pyjte - 05-06-2011, 23:27

Od początku, we wtorek postanowiliśmy z Tomkem zrobić "repair day",

coś tam naprawiał, ja miałem do zmiany górne mocowania amorów. Godzina 16, żar się z nieba leje, Koło Lewe poszło dość sprawnie, czas uciekał jak i Słońce również, nagle się zachmurzyło, wiatr zebrał, jednak po stwierdzeniu "przejdzie bokiem" postanowiłem zrobić prawe koło, Zwrotnica odkręcona, Amor na podłodze, ściągacz, wymiana mocowania, Amor ładujemy na swoje miejsce, tuż przed ulewą, skrecamy koło a tu nagle się kręci "Dał ktoś na luz"? Zdejmujemy koło okazuje się że półoś się odpieła, szybka próba wpięcia nie udaje się, deszcz się rozlał i nerwy, wóz wepchniety do garażu. Na 2 dzień okazało się że jest jeszcze pęknieta guma przgubu. Zamówiłem zestaw naprawczy, guma zmieniona, założone zabezpieczenie, wyjeżdzam z garażu a tu lipa, Obrotomierz nie działa ;/ Chyba będę musiał przełożyć od londolut'a zegary, jak nie będzie działać to pomierzyć przy aparacie, tylko nie wiem który kabelek za to odpowiada :?:
Jakieś pomysły może ??

londolut - 06-06-2011, 11:57

A Nylu nie grzebał ci pod maską tak jak Frankowi :P ?
Wpadaj, jutro idę do roboty ale potem mam 2 dni wolnego więc mam czas :) Poza tym, zanim uciekniesz to chciałbym jednak ten silniczek :P No chyba, że jutro rano koło 10:00-11:00 jak masz czas :)

Rosomak miał podobny problem z obrotomierzem, przewertuj jego temat i tam powinno być napisane co i jak.

A gdzie spy photo z dachu :D ?

rosomak1983 - 06-06-2011, 12:44

londolut napisał/a:
Rosomak miał podobny problem z obrotomierzem, przewertuj jego temat i tam powinno być napisane co i jak.

gdy miałem 1.6 to po wypieła mi sie wtyczka w aparacie zapłonowym, natomiast po swapie to jeszcze nie doszedłem dlaczego obrotka nie działa...

pyjte - 06-06-2011, 16:48

Będziemy w kontakcie co do tej środy i czwartku, chciałbym to ogarnąć bo bez obrotomierza to jakoś tak lewo :? . Mam też miernik to pomierzymy to i owo :mrgreen:

Co do Nyla, to twierdzi że przez te pare dni nie dotykał nic :P

Zawsze pierw szukam potem zadaje pytanie, własnie czytałem że rosomakowi, sie tam wtyczka odpieła i mu auto skakało hehe. rosomak1983, ale teraz po swapie na 2.0 nadal nie działa ?

londolut - 06-06-2011, 17:25

Numer znasz :) ...in tacz :P
mkm - 06-06-2011, 18:10

londolut, gdzie zderzak?
Jogurt - 06-06-2011, 18:15

pewnie mu znowu jakiś słupek wyskoczył na drogę jak cofał :lol:
rosomak1983 - 06-06-2011, 18:35

pyjte napisał/a:
rosomak1983, ale teraz po swapie na 2.0 nadal nie działa ?

no narazie nie ponoc jest wszystko podciagniete, spróbuje na zegarach z GTi jak bedzie chodzic. Ty masz zegary z GTi czy Glxi ???

Jogurt - 06-06-2011, 18:38

z tego co pamietam to są z gti - przynajmniej za czerwienia były