Nasze Mi¶ki - Galant SE i trzynastki w tle
Cezar - 21-10-2010, 12:52
Dzieki zdjeciom pogladowym KaWu, z ulga stiwerdzilem, ze moj reduktor lpg to Arctic - od biedy moze byc
W sierpniu wymienilem wreszcie filtr kabinowy, biorac pod uwage ze mialem tylko srubokret krzyzakowy i sredni klucz francuski poszlo mi calkiem calkiem. Jedynie jedna sruba trzymajaca schowek nie chciala wspolpracowac.
Stary i nowy filtr:
Widac, ze dawno tam nikt nie zagladal.
Pobawilem sie tez w blacharza i oto efekt
Z daleka nic nie widac, jak na robote za ktora nic nie zaplacilem jest ok
Zaraz zima wiec postanowilem wspawac nowe reparaturki. Jedna kupilem od Lukasza (atsar) po okazyjnej cenie, druga przyszla z allegro. Auto wstawilem do lakiernika mitsumaniaka Tomka (siwy) - Lakiernia MADNESS PAINT WORKS
Naprawiona zostala tez mala wgniotka - sprawca zona
Dodatkowo pomalowane zostaly dolne czesci przednich drzwi i przednie kielichy. Na koniec kupilem fanty do zabezpieczenia tych pechowych tylnych nadkoli. Dziekuje Robertowi (robertdg) za porady
Galant hula i czeka na zime
Edit
Zapomnialem dodac, ze we wrzesniu wymienilem olej (ponownie Mobil1 5w50), filtr oleju (Knecht) i filtr powietrza
fck - 21-10-2010, 14:08
napisz jak robiłe¶ kielichy, bo wyskoczył mi purchel na jednym i się zbieram powoli żeby to ogarn±ć. Strasznie mnie to wkurza jak otwieram maskę, jak japońce mogli to tak ulepić żeby w aucie z 1998 roku wyłaziła rdza na kielichach
Rafal_Szczecin - 21-10-2010, 14:17
pieknie !
masz teraz spokój z nadkolami
Cezar - 21-10-2010, 15:45
fck, o szczegoly to trzeba pytac lakiernika Tez mialem na lewym kielichu malego purchla, natomiast na prawym maly purchel plus ruda pod rurkami od klimatyzacji (?). Wszystko wyczyszczone i psikniete matowym lakierem. Dodatkowo kielich trzeba zabezpieczyc od wewnwetrznej strony i chyba tyle.
Rafal_Szczecin napisał/a: | masz teraz spokój z nadkolami |
Zastanawiam sie tylko ile to zim wytrzyma
Jedyny minus to przepalone zaroweczki/a (strona od kierowcy) w podswietleniu klimatyzacji
robertdg - 21-10-2010, 16:11
Cezar napisał/a: | Jedyny minus to przepalone zaroweczki/a (strona od kierowcy) w podswietleniu klimatyzacji | A pozostałe detale podswietlenia kokpitu dzialaja masz podswietlenie w schowku podlokietnika w cup holder przycisku awaryjnych
Psikus - 21-10-2010, 18:44
a w schowku na monety pod¶wietlenie jest?
Cezar - 21-10-2010, 20:15
robertdg napisał/a: | masz podswietlenie w schowku podlokietnika |
masz
robertdg napisał/a: | w cup holder |
masz
robertdg napisał/a: | przycisku awaryjnych |
nie pamietam
Psikus napisał/a: | a w schowku na monety pod¶wietlenie jest? |
Ten schowek pod sterowaniem lusterek?
Jezeli ten to nie wiem, bo tam nie zagladam
robertdg - 21-10-2010, 20:51
Cezar napisał/a: | Ten schowek pod sterowaniem lusterek? | Psikus Cię wkręca, oryginalnie nie ma tam pod¶wietlenia
Cezar - 21-10-2010, 21:26
robertdg napisał/a: | oryginalnie nie ma tam pod¶wietlenia |
Na upartego mozna zalozyc i bedzie
Hugo - 21-10-2010, 22:24
Psikus napisał/a: | a w schowku na monety pod¶wietlenie jest? | O kurde na to nie wpadłem. Ja otwieram go kilka razy w roku, tylko jak co¶ grzebię pod kierownic±, albo potzrebuję jakiego¶ bezpiecznika, bo tam mam kilka na zapas wrzuconych . Schowek w sumie fajny (idealnie mie¶ci się paczka papierosów), ale nie korzystam z niego. A Wy?
fck - 21-10-2010, 23:51
ja wrzucam do niego kapsle od piwa, które spożywam z kumplami na weekendowych tzw. "garażówkach" w ciemne jesienno zimowe wieczory
KaWu - 22-10-2010, 13:09
Cezar napisał/a: | Dzieki zdjeciom pogladowym KaWu, z ulga stiwerdzilem, ze moj reduktor lpg to Arctic - od biedy moze byc |
Spokojnie może być. To naprawdę dobre reduktory.
Psikus - 22-10-2010, 19:51
Hugo napisał/a: | ale nie korzystam z niego. A Wy? | ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne
Hugo - 22-10-2010, 20:02
Psikus napisał/a: | ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne | O u mnie to by było nie do pomy¶lenia, mogłyby dzwonić Chyba nawet bezpieczniki słyszę
Cezar - 22-10-2010, 20:37
robertdg napisał/a: | A pozostałe detale podswietlenia kokpitu dzialaja |
Dzis posprawdzalem czy cos jeszcze nie swieci - brak swiatelka w przeciwmgielnych i ustawieniu lusterek.
robertdg napisał/a: | przycisku awaryjnych |
Jezeli ma byc podswietlony, to u mnie jest ciemno
Psikus napisał/a: | Hugo napisał/a:
ale nie korzystam z niego. A Wy?
ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne |
Drobne u mnie jezdza w popielniczce i nawet nie brzecza W tym schowku leza tylko 2 zarowki w5w, ktore zostaly mi po wymianie bocznych kierunkow.
Hugo, ten schowek jest przeciez wylozony jakas materialem, wiec musi Ci niezle telepac ze cos z niego slyszysz
|
|
|