To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Galant SE i trzynastki w tle

Cezar - 21-10-2010, 12:52

Dzieki zdjeciom pogladowym KaWu, z ulga stiwerdzilem, ze moj reduktor lpg to Arctic - od biedy moze byc :wink:
W sierpniu wymienilem wreszcie filtr kabinowy, biorac pod uwage ze mialem tylko srubokret krzyzakowy i sredni klucz francuski poszlo mi calkiem calkiem. Jedynie jedna sruba trzymajaca schowek nie chciala wspolpracowac.

Stary i nowy filtr:

Widac, ze dawno tam nikt nie zagladal.

Pobawilem sie tez w blacharza i oto efekt

Z daleka nic nie widac, jak na robote za ktora nic nie zaplacilem jest ok :lol:

Zaraz zima wiec postanowilem wspawac nowe reparaturki. Jedna kupilem od Lukasza (atsar) po okazyjnej cenie, druga przyszla z allegro. Auto wstawilem do lakiernika mitsumaniaka Tomka (siwy) - Lakiernia MADNESS PAINT WORKS

Naprawiona zostala tez mala wgniotka - sprawca zona :P

Dodatkowo pomalowane zostaly dolne czesci przednich drzwi i przednie kielichy. Na koniec kupilem fanty do zabezpieczenia tych pechowych tylnych nadkoli. Dziekuje Robertowi (robertdg) za porady :)

Galant hula i czeka na zime :wink:

Edit
Zapomnialem dodac, ze we wrzesniu wymienilem olej (ponownie Mobil1 5w50), filtr oleju (Knecht) i filtr powietrza :wink:

fck - 21-10-2010, 14:08

napisz jak robiłe¶ kielichy, bo wyskoczył mi purchel na jednym i się zbieram powoli żeby to ogarn±ć. Strasznie mnie to wkurza jak otwieram maskę, jak japońce mogli to tak ulepić żeby w aucie z 1998 roku wyłaziła rdza na kielichach
Rafal_Szczecin - 21-10-2010, 14:17

pieknie !
masz teraz spokój z nadkolami :)

Cezar - 21-10-2010, 15:45

fck, o szczegoly to trzeba pytac lakiernika :wink: Tez mialem na lewym kielichu malego purchla, natomiast na prawym maly purchel plus ruda pod rurkami od klimatyzacji (?). Wszystko wyczyszczone i psikniete matowym lakierem. Dodatkowo kielich trzeba zabezpieczyc od wewnwetrznej strony i chyba tyle.
Rafal_Szczecin napisał/a:
masz teraz spokój z nadkolami :)

Zastanawiam sie tylko ile to zim wytrzyma :P

Jedyny minus to przepalone zaroweczki/a (strona od kierowcy) w podswietleniu klimatyzacji :P

robertdg - 21-10-2010, 16:11

Cezar napisał/a:
Jedyny minus to przepalone zaroweczki/a (strona od kierowcy) w podswietleniu klimatyzacji :P
A pozostałe detale podswietlenia kokpitu dzialaja :?: masz podswietlenie w schowku podlokietnika :?: w cup holder :?: przycisku awaryjnych :?: :D
Psikus - 21-10-2010, 18:44

a w schowku na monety pod¶wietlenie jest? :D
Cezar - 21-10-2010, 20:15

robertdg napisał/a:
masz podswietlenie w schowku podlokietnika :?:

masz :D
robertdg napisał/a:
w cup holder :?:

masz :D
robertdg napisał/a:
przycisku awaryjnych :?:

nie pamietam :P

Psikus napisał/a:
a w schowku na monety pod¶wietlenie jest? :D

Ten schowek pod sterowaniem lusterek?
Jezeli ten to nie wiem, bo tam nie zagladam :wink:

robertdg - 21-10-2010, 20:51

Cezar napisał/a:
Ten schowek pod sterowaniem lusterek?
Psikus Cię wkręca, oryginalnie nie ma tam pod¶wietlenia ;-)
Cezar - 21-10-2010, 21:26

robertdg napisał/a:
oryginalnie nie ma tam pod¶wietlenia ;-)

Na upartego mozna zalozyc i bedzie :wink:

Hugo - 21-10-2010, 22:24

Psikus napisał/a:
a w schowku na monety pod¶wietlenie jest?
O kurde na to nie wpadłem. Ja otwieram go kilka razy w roku, tylko jak co¶ grzebię pod kierownic±, albo potzrebuję jakiego¶ bezpiecznika, bo tam mam kilka na zapas wrzuconych :D . Schowek w sumie fajny (idealnie mie¶ci się paczka papierosów), ale nie korzystam z niego. A Wy?
fck - 21-10-2010, 23:51

ja wrzucam do niego kapsle od piwa, które spożywam z kumplami na weekendowych tzw. "garażówkach" w ciemne jesienno zimowe wieczory 8)
KaWu - 22-10-2010, 13:09

Cezar napisał/a:
Dzieki zdjeciom pogladowym KaWu, z ulga stiwerdzilem, ze moj reduktor lpg to Arctic - od biedy moze byc

Spokojnie może być. To naprawdę dobre reduktory.

Psikus - 22-10-2010, 19:51

Hugo napisał/a:
ale nie korzystam z niego. A Wy?
ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne :wink:
Hugo - 22-10-2010, 20:02

Psikus napisał/a:
ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne
O u mnie to by było nie do pomy¶lenia, mogłyby dzwonić :D Chyba nawet bezpieczniki słyszę :)
Cezar - 22-10-2010, 20:37

robertdg napisał/a:
A pozostałe detale podswietlenia kokpitu dzialaja :?:

Dzis posprawdzalem czy cos jeszcze nie swieci - brak swiatelka w przeciwmgielnych i ustawieniu lusterek.
robertdg napisał/a:
przycisku awaryjnych :?:

Jezeli ma byc podswietlony, to u mnie jest ciemno :P

Psikus napisał/a:
Hugo napisał/a:
ale nie korzystam z niego. A Wy?
ja go używam zgodnie z przeznaczeniem - jeżdż± w nim drobne :wink:

Drobne u mnie jezdza w popielniczce i nawet nie brzecza :) W tym schowku leza tylko 2 zarowki w5w, ktore zostaly mi po wymianie bocznych kierunkow.
Hugo, ten schowek jest przeciez wylozony jakas materialem, wiec musi Ci niezle telepac ze cos z niego slyszysz :P :wink: