To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ku przestrodze...

Hubeeert - 17-08-2005, 08:29

TNT napisał/a:
a ta astra nie byla biala i nie siedzial w niej taki wielki Gosciu???? :D

Ty się sam normalnie prosisz :lol:

igi - 17-08-2005, 09:17

Hubeeert napisał/a:
TNT napisał/a:

Ty się sam normalnie prosisz :lol:

:P oj hubi hubi ty niedobry :wink:

Anonymous - 17-08-2005, 09:26

TNT napisał/a:

No ten gość akurat rozsądnie jeździ - przynajmniej po mieście. Przewidywalnie i nawet kierunkowskazów używa :lol: Ba - po Ursynowie nawet z niską prędkością!!

Moominek - 19-08-2005, 08:18

Dwa przypadki z ostatniego tygodnia:
1. Wczoraj. Wjeżdżam na rondo Starzyńskiego od Modlińskiej, jestem już na torach tramwajowych, z mostu gdańskiego koreczek, a tu nagle smarkacz w czarnej hondziawce wpiernicza się na rondo nie zważając na tych co już na nim są. Autka z trzech pasów po hamulcach!! matko kochana, jak stękało miśkowe zawieszenie hamując na torach tramwajowych... myślałem, że zgubiłem pół samochodu :?

2. Sobota 13.08 ok. 17.00, ulica Grochowska, bliżej Wiatracznej. Przejście dla pieszych bez świateł regulujących, pas od Wiatracznej do Powszechnego... 30-40m za przejściem dwa ciała pod folią, a na całej jezdni porozrzucane siaty z zakupami... wyglądało na to, że jedno autko zatrzymało sie przed pasami, a drugie nie... z wrażenia nogi zmiękły...

Anonymous - 19-08-2005, 08:37

Ktoś z naszych Ś.P.
Krzyzak - 19-08-2005, 08:44

Moominku - przypadek jak nr 2 mógłby być jakiś czas temu w Gdańsku. Tyle, że te 2 ciała to mogła być moja żona z siostrzenicą - pisałem o tym na MKP (Rozmowy ogólne->O naszej Policji) - tylko, że tu sprawcą byłby radiowóz. Przestałem już ufać policji - szczególnie drogówce.
Hubeeert - 19-08-2005, 08:51

Moominku z jazd po Warszawie to codziennie prawie można by takie posty robić....

Z pamiętnika emeryta:
Jeżdżę ostatnio różnie ale zbliżam się do granicy maksymalnego wk!@#$%^& nawet zacząłem sobie oglądać krajobrazy i liczyc autobusy MPK które mnie wyprzedzają :D
Parenaście razy zdażyło mi się pojechać jak za dawnych (szybkich) czasów.
Spalanie średnie (miasto+trasa) poniżej 6l/100km.

Nawet maluchy mnie wyprzedzają :!:

Moominek - 19-08-2005, 10:31

Krzyzak napisał/a:
Moominku - przypadek jak nr 2 mógłby być jakiś czas temu w Gdańsku. Tyle, że te 2 ciała to mogła być moja żona z siostrzenicą - pisałem o tym na MKP (Rozmowy ogólne->O naszej Policji) - tylko, że tu sprawcą byłby radiowóz. Przestałem już ufać policji - szczególnie drogówce.

To w mojej mieścinie prawie byłby to mój syn w wózeczku, żonka i ja... gość poldkiem zatrzymał się przed pasami i nas przepuszczał. Weszliśmy na pasy ale kto by przypuszczał, że kolejny smarkacz w Audi A2 będzie wyprzedzał tego poldka... nie wytrzymałem i zadzwoniłem na 997 podając numery gościa ale ten się zreflektował i za jakiś czas odnalazł nas spacerujących, zatrzymał się i przeprosił...

Hubeeert napisał/a:
Moominku z jazd po Warszawie to codziennie prawie można by takie posty robić....

... smutna prawda ... :(

Anonymous - 19-08-2005, 15:25

Moommmmminek żyje :mrgreen:

Morda co tam :mrgreen:

ps.

coś mi piszczy po lewo z przodu :evil: ale przy 110 :mrgreen: przestaje

Moominek - 19-08-2005, 18:33

Hehe, żyje, żyje ale co to za życie ;)

Ku przestrodze, uważać na koty pod maską. W seicieniasku braciszka coś popiskiwało, a w garażu zaczęło miauczeć :) Przewiózł kociaka jakieś 40km pod maską :)

JCH - 19-08-2005, 21:04

Moominek napisał/a:
...
Ku przestrodze, uważać na koty pod maską.

Koty to pikus. Na myszy trzeba uwazac. Koty to powinny byc na wyposazeniu Miskowych DID-ow.
Tak tylko przypomniec sie chcialem :wink:

Jackie - 19-08-2005, 21:11

JCH napisał/a:
Moominek napisał/a:
...
Ku przestrodze, uważać na koty pod maską.

Koty to pikus. Na myszy trzeba uwazac. Koty to powinny byc na wyposazeniu Miskowych DID-ow.
Tak tylko przypomniec sie chcialem :wink:

Ale ty wiesz, że jesteś wredny? :wink: :wink:

JCH - 19-08-2005, 21:13

Jackie napisał/a:
Ale ty wiesz, że jesteś wredny? :wink: :wink:

Pamietliwy jestem, hehe ...

Anonymous - 19-08-2005, 22:23

mnie by dzisiaj staranował francuz dostawczym mercedesem... wyprzedzam go na dwupasmówce a on bez migacza zaczyna zmieniać pas. jak zatrąbiłem to o mały włos by do latarni nie dopieprzył tak się przestraszył. a pareset metrów dalej jakiś palant w alfie romeo jeździł zygzakiem między autami. wiedzialem że jest niebezpiecznie w tym miejscu więc go przyblokowałem, żeby przed światłami / pasami / kolejnymi pasami nie jeździł jak idiota. na światłach zaczął gośc coś burzyć do mnie i do kolegi (dużego), kolega wysiadł, przerzucił gościa przez auto i pojechaliśmy... jechaliśmy jeszcze z 5 km prosto facet się nie zbliżył bliżej niż 500 metrów...
mniej więcej 18-19 letni dresik, włoski na żelku itp..

Grześku - 23-08-2005, 08:55

Wytłumaczcie mi prosze jaki może być powód tego, że na drodze dwupasmowej autobus (coś a'la PolskiEkspress) uczepił sie lewego pasa i za żadne skarby nie chciał zjechac na prawo. Prawą miał wolną, nie skręcał w lewo a jak go wyprzedziłem nie ukrywam że na klaksonie to mi mrugał i rękami machał. Następnemu za mną też.