Lancer Ogólne - CO ZMIENIŁ(a)BYŚ W SWOIM LANCERZE?
arci - 05-12-2011, 20:43
Bagażnik otwierany z pilota (Cso) , strasznie denerwujące ,potrzeba coś wsadzić/wyjąć
to parę operacji trzeba wykonać żeby dostać się do bagażnika
maniax86 - 13-01-2012, 13:22
chyba już cała lista życzeń została wyczerpana i mankamenty wymienione.... wiec ja tylko powiem.... to samo
karloscube - 13-11-2012, 18:17
ja dodałbym jeszcze do w/w
- podswietlenie przycisku INFO ... auto mam dopiero tydzien i po ciemku nie trafiam w guziczek, (choc duży jest) troche irytujące szukanie po omacku, kiedy chcemy sprawdzic dane na kompie
- jak wszyscy BAGAZNIK mógłby być w wersji biznes, a nie ekonomy (jakieś uchwyty, siatki żeby duperele nie latały, no i gniazdo 12V dla lodóweczki itp)
- wycieraczka tylnej szyby ... dzis kombinowałem w czasie jazdy jak ją włączyć (jakoś w instrukcji przeoczyłem), wychodzę z auta, a tu jej nie ma w sumie mogła by być
Misiek :) - 13-11-2012, 18:22
Misiek napisał/a: | Około 15KM i 30 Nm przy obecnym spalaniu i wykresie mocy |
Cytat: | - tylny podłokietnik |
My tu gadu gadu a ja przeszedłem do czynów
Do tego mam mocniejsze podświetlenie w bagażniku i w środku.
Tercel - 05-04-2015, 20:50
Witam
Nie doczekałem się żadnych zmian od 2009 r. zmieniłem więc markę na: VW Golf 1,4 TSIi 122 km. Na razie:
1. spalanie mniejsze o co najmniej 2-3/100 km
2. Dużo, dużo ciszej,
3. 9,3 sek. do 100 km/godz. trochę lepiej niż dotychczas Lancer 1,8
i ... jest nowy
Pozdrawiam
cobretti - 18-02-2016, 14:34
E wiem czy było czy nie ale w sc 2.0 skrzynia 6tka i możliwość jeszcze bardziej obniżenia fotela kierowcy.
multikos - 18-02-2016, 18:43
Już było ale to bardzo denerwujące - otwieranie bagażnika - za mało klapa odskakuje i mogła by się automatycznie otwierać. Zrobiłbym coś jeszcze z tym podbijaniem obrotów podczas pracy kilmy... to jakaś farsa, że obroty falują w rytm klimatyzacji...
tyku - 18-02-2016, 19:09
multikos napisał/a: | i mogła by się automatycznie otwierać. | Za te pieniądze multikos napisał/a: | Zrobiłbym coś jeszcze z tym podbijaniem obrotów podczas pracy kilmy... to jakaś farsa, że obroty falują w rytm klimatyzacji... | Filmik nakręć to zobaczymy to zjawisko.
Mnie denerwuje i brakuje dużego cyfrowego zegara z godziną. Na MMCSie w prawym górnym rogu ledwo godzinę widać.
marcink - 18-02-2016, 20:50
tyku, tak samo jest w standardowym radyjku 2DIN.
Jest opcja wyświetlania planszy z zegarem, ale .. lekko zakopana w menu, więc jej włączanie jest upierdliwe :/ to bym zmienił + spiął ekran z czujnikiem światła, żeby przygasał w nocy i rozjaśniał się w ostrym słońcu.
tyku - 19-02-2016, 00:01
marcink napisał/a: | spiął ekran z czujnikiem światła, żeby przygasał w nocy i rozjaśniał się w ostrym słońcu. | Dziwne MMCS z takimi problemami sobie radzi.
Zapomniałem dodać, że chętnie zmieniłbym podsufitkę na kolor grafitowy.
Golotheman - 19-02-2016, 07:47
marcink napisał/a: | tak samo jest w standardowym radyjku 2DIN. |
niestety, potwierdzam. Wcześniej miałem zegarek pomiędzy zegarami naprzeciwko oczu. Teraz trzeba odrywać głowę od drogi i patrzeć na radio.
Ja bym zmienił w lancerze sterowanie radiem. Tak mnie wkurza to losowanie piosenek, że jak daje dalej na shuffle po całej płytce to nie losuje, tylko daje kolejna piosenkę z rzędu, że masakra... nie spotkałem się na żadnym audio z taką opcją...
pawlisko - 20-05-2016, 13:07
Radio już wymieniłem na jakiegoś kombajna zbożowego bizon, ale... silnik... tak drugie tyle pojemności i dodatkowy 6 bieg Niestety jak kupowałem, to w ofercie polskiej był tylko 1.6 benzyna
|
|
|