Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające
mitsu00 - 08-04-2011, 14:54
Dariusz 72 napisał/a: | To na kiego grzyba pisza "delivered".Siano im wplacilem 21marca.Ja na tych szmatlawcach nigdy nie polegalem,bo oni nas zawsze traktowali jak podludzi.Ale to nie ten temat.I nie wyjezdzaj mi tu z panikowaniem,bo skoro inni otrzymuja przesylke w ciagu tygodnia,a tu ponad dwa tygodnie nie widac kuriera,to chyba moge sie zaniepokoic!!! | Właśnie że panikujesz na forum zamiast tak jak zrobiłeś normalnie wysłać im zapytanie.... A że nie znasz jezyka to już inna sprawa.
13zbyszek13 - 08-04-2011, 20:20
Dariusz 72 napisał/a: | To na kiego grzyba pisza "delivered".Siano im wplacilem 21marca.Ja na tych szmatlawcach nigdy nie polegalem,bo oni nas zawsze traktowali jak podludzi.Ale to nie ten temat.I nie wyjezdzaj mi tu z panikowaniem,bo skoro inni otrzymuja przesylke w ciagu tygodnia,a tu ponad dwa tygodnie nie widac kuriera,to chyba moge sie zaniepokoic!!! |
Oczywiście że jest to niepokojące i dziwne.
Dariusz 72 - 09-04-2011, 21:12
Sprezyny odebrane!!! Byly juz 5-go."Gebels" podal zly adres i nie mogli znalezc odbiorcy.Dopiero,gdy wyslalem maila,tego od michu300,to ci z ego-carstyle podali mi numer przesylki.Na dane osobowe i adres odbiorcy zadnych informacji o przesylce nie udzielaja te trole z ups.Niezbedny jest numer przesylki.Jak wstawie i przetestuje,to napisze,czy sa warte zachodu.
mitsu00 - 09-04-2011, 21:17
Dariusz 72 napisał/a: | Sprezyny odebrane!!! Byly juz 5-go."Gebels" podal zly adres i nie mogli znalezc odbiorcy.Dopiero,gdy wyslalem maila,tego od michu300,to ci z ego-carstyle podali mi numer przesylki.Na dane osobowe i adres odbiorcy zadnych informacji o przesylce nie udzielaja te trole z ups.Niezbedny jest numer przesylki.Jak wstawie i przetestuje,to napisze,czy sa warte zachodu. | No i widzisz jak prosto dało się sprawę załatwić....
Dariusz 72 - 09-04-2011, 21:45
Cytat: | No i widzisz jak prosto dało się sprawę załatwić.... |
Proste byloby to wtedy,gdyby przesylka znalazla mnie,z nie ja ją.Ale najwazniejsze,ze wogole sie znalazla.Jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc!!!
michu300 - 11-04-2011, 09:47
Cieszę się, że dotarło. Dokładnie tak myślałem, że to się tak skończy. Z przesyłkami tak niestety jest, że trzeba je ścigać, ja się już przyzwyczaiłem Daj znać jak zamontujesz.
Dario_W - 11-04-2011, 09:55
czekam na foty po montażu, napisz koniecznie jak działa
13zbyszek13 - 12-04-2011, 12:32
Dario_W napisał/a: | czekam na foty po montażu, napisz koniecznie jak działa |
Na pusto można powiedzieć że nie ma różnicy za to pod obciążeniem tył nie siada i jeszcze jedno jest stabilniejszy w ostro branych zakrętach.
Dariusz 72 - 14-04-2011, 18:28
Witam! Sprężynki zamontowane.Według moich pomiarów tył podniósł sie o 1,5cm,ale wzrokowo nie widze zadnej roznicy.Mam wrażenie ,że jest twardszy.Ale napewno tak nie siada pod obciażeniem.Po wstawieniu poprosilłem mojego mechanika,aby usiadł na ławeczke bagaznikowa.Dosiadl sie jeszcze jego kolega-razem okolo 180kg.Tyl wygladal mniej-wiecej tak,jak przed wstawieniem sprezyn na pusto.Także jest O.K.Jak bede mial wolna chwile to zrobie kilka fotek i wrzuce.
13zbyszek13 - 17-04-2011, 11:12
Dariusz 72 napisał/a: | Witam! Sprężynki zamontowane.Według moich pomiarów tył podniósł sie o 1,5cm,ale wzrokowo nie widze zadnej roznicy.Mam wrażenie ,że jest twardszy.Ale napewno tak nie siada pod obciażeniem.Po wstawieniu poprosilłem mojego mechanika,aby usiadł na ławeczke bagaznikowa.Dosiadl sie jeszcze jego kolega-razem okolo 180kg.Tyl wygladal mniej-wiecej tak,jak przed wstawieniem sprezyn na pusto.Także jest O.K.Jak bede mial wolna chwile to zrobie kilka fotek i wrzuce. |
Ja na swoich przejaechałem 10000 Km i jest Ok.
fufaj3 - 05-02-2012, 13:51
Witam
wracając do tego że tył samochody siedzi
czy ktoś montował Polibusze pod sprężyny
cos takiego
http://moto.allegro.pl/po...2087525773.html
czy to cos da ???
mitsu00 - 05-02-2012, 15:09
nie kombinuj tylko kup sobie te sprezynki. W 100% sprawdzony sposob na poprawienie trakcji i zniwelowanie "siadajacego" tylu przy obciazeniu.
regon - 05-02-2012, 18:50
mitsu00 napisał/a: | W 100% sprawdzony sposob na poprawienie trakcji i zniwelowanie "siadajacego" tylu przy obciazeniu |
potwierdzam!!!!
sound_designer - 06-02-2012, 21:00
mitsu00 napisał/a: | nie kombinuj tylko kup sobie te sprezynki. W 100% sprawdzony sposob na poprawienie trakcji i zniwelowanie "siadajacego" tylu przy obciazeniu. |
A gdzie mozna kupić te spręzyny lub jak się nazywają bo przyznaje się bez bicia, ze nie chce mi się czytać calego wątku a przed wakacjami chcę wzmocnić miska.
mitsu00 - 06-02-2012, 21:09
sound_designer napisał/a: |
A gdzie mozna kupić te spręzyny lub jak się nazywają bo przyznaje się bez bicia, ze nie chce mi się czytać calego wątku a przed wakacjami chcę wzmocnić miska. | Na str 8 znajdziesz link do przykladowego sklepu w DE.
|
|
|