Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
Frost - 09-02-2011, 15:17
Wojciech Bogacz, no to ja odpadam i Michał też Jedyną serię do testów ma Gres i mc no to wybór jak w tesco hahaha
Wojciech Bogacz - 09-02-2011, 23:43
Frost napisał/a: | Wojciech Bogacz, no to ja odpadam i Michał też Jedyną serię do testów ma Gres i mc no to wybór jak w tesco hahaha |
Jak dla mnie wystarczy przewieźć się jednym
Tak na marginesie - jak już piszecie to używajcie Wojtek, bo tak oficjalnie to strasznie się krępuję W nazwie mam, bo lubię, żeby każdy wiedział kim jestem - wolę jednak mniej oficalne zwroty - są o wiele wygodniejsze.
rosomak1983 - 10-02-2011, 00:23
ogladałes tego gala ???
gres - 10-02-2011, 08:40
którego gala?
wojtek ... pan wojtek
Wojciech Bogacz - 10-02-2011, 15:25
Raz - samo "Wojtek" jest dla mnie całkowicie satysfakcjonujące a nawet preferowane
Dwa - na razie oglądałem tylko tego z Bukowiny Tatrzańskiej - mam nadzieję, że w przyszły weekend ten z Warmińsko-Mazurskiego (ten srebny) będzie na giełdzie w Słomczynie (właściciel ma do mnie dzwonić) a wtedy sobie podjadę i obejrzę.
Poza tym Gres zaoferował spotkanie w celu pogadania sobie - pewnie uda się w tą niedzielę... Godzinę pewnie się jeszcze ustali - chociaż nie wiem w jakim stanie będę właśnie w ten dzionek wspaniały, bo mam lekki wyjazd i może zakończyć się imprezą...
Saqu - 12-02-2011, 13:53
siema
tak jeszcze w tym temacie na otomoto jest oferta:
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C17261810.html
Chciałbym poznać wasze zdanie co do ceny pojazdu i ewentualnie jaki byłby koszt naprawy silnika
BeNeK - 12-02-2011, 15:13
też kiedyś myślałem o nim ;D Ale tu się już muszą specjaliści wypowiedzieć a tak ogólnie to on już jest z jakieś 10 mies. na otomoto tylko koleś wpuszcza ogłoszenia w dużych odstępach czasu ;D Ale tak prowizorycznie to trzeba policzyć :
-koszt panewek
-szlif wału
-olej silnikowy
JA to właśnie będę przerabiał przy mercu 200d w123 z 79roku , któremu panewki odmówiły posłuszeństwa po nie małym przebiegu bo ok 850tyś
robertdg - 12-02-2011, 15:14
Saqu, juz był opisywany
rosomak1983 - 13-02-2011, 00:37
Saqu, koszty spore a jak sie okaze ze wał nie nadaje sie do szlifu to niewiem skad wezmiesz drugi
Frost - 14-02-2011, 10:37
rosomak1983, z USA, tam kosztuje grosze
Wojciech Bogacz - 24-02-2011, 19:26
Po raz kolejny widzę, że "wypłynęła" bestia z Wieliczki
Czy ktoś może oglądał to auto lub rozmawiał z właścicielem ?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C17575322.html
Cena jest podejrzanie atrakcyjna i aż mnie korci przejechać się, ale niestety na podany telefon nie mogę się dodzwonić (pomimo kilkunastu prób) - może nie miałem szczęścia...
BeNeK - 24-02-2011, 20:11
Za pozwoleniem zacytuje kolegę frosta poniżej , bo pytałem się o tego gala , frostiego i o to co mi napsiał :
''Już kiedyś oglądałem tego Gala bo cena za niego jest dobra. Za 3tys opłaca sie pomimo że był puknięty i z przodu i z tyłu. Ma kilka mankamentów do zrobienia, ale nie wygląda najgorzej i kolor fajny.
Skoro mu bierze wode, to albo siedzą trujniki gdzieś od wody o ile gaz ma chłodzony wodą, albo chłodnica, albo siedzi już uszczelka pod głowicą którąś.
Nawet jakby trzeba było zorbić remont to zamkniesz sie w 5tys z malowaniem, co wciąz nie jest złą ceną za Gala.
Sprawdzić musisz czy nie ma klepania na zimnym i ciepły silniku, czy aby napęd jest sprawny - to najlepiej na piasku sie zluka nie na podnośniku, i czy nie wybija nagminnie wstecznego przy cofaniu szybszym.''
A jako iż FROST zna się na galach to można wierzyć na słowo ale niech jeszcze wypowiedzą się inni .
Pozdro !
mc - 24-02-2011, 22:17
Należy też dodać że to auto o ile dobrze pamiętam stało cały rok nie ruszane bo właściciel był za granicą.
BeNeK - 24-02-2011, 22:20
I na otomoto jest już dłuższyyyyyyyyyyyyyyyy czas
Wojciech Bogacz - 25-02-2011, 00:49
Dokładnie tak właśnie widzę.... Niestety kontakt z właścicielem nie wiedzieć czemu jest ektremalnie trudny i nie mogę się za nic dodzwonić....
Zasadniczo - też mi się wydaje, że za 3 tys. zł to można dołożyć jeszcze ze 2-3 a nawet i 4 i mieć na prawdę genialne auto. Sprawdzać by trzeba to i owo - jak o napęd chodzi - teraz śnieg jest więc idealnie da się go przetestować.
Mam tylko pytanie - gdzie to jest konkretnie ? Ktoś faktycznie oglądał to auto na miejscu ? Potrzebuję adres lub najlepiej lokalizację na mapie Z racji, że dodzwonić się nie mogę to już bym nawet pojechał "w ciemno" i spróbował szczęścia - może byłby ktoś, kto by pomógł...
Z drugiej strony obawiam się o ten zagubiony dowód rejestracyjny... jakby właściciel coś marudził w tej sprawie to z pewnością dałbym sobie spokój...
|
|
|