To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 7g V6 :]

k@rol - 02-12-2011, 20:27

dziś byłem zmuszony zdjąć pokrywę zaworów więc zrobiłem małą próbę, jednak nie do końca mi się to podoba choć źle też nie jest, po zimie trzeba będzie jakiś ładniejszy kolor wymyślić :wink: przy okazji wyczyściłem przepustnicę

sorry za jakość :|

Torp12 - 02-12-2011, 22:09

Nie no jaki ladniejszy kolor Tobie sie niby widzi?:) Tak jest bomba:)
k@rol - 02-12-2011, 22:31

myślę o troszkę ciemniejszym, takim jak pokrywa w evo :wink: tam wygląda pięknie...no chyba że po drodze coś innego wpadnie do głowy :mrgreen: tylko proszę nie proponujcie różu :wink:
Torp12 - 02-12-2011, 22:34

Ja mam podobny pomysł na swoja pokrywke ale wybiore VHT:)

A powiedz usuwales stara farbe czy dales jedna na druga?

k@rol - 02-12-2011, 22:48

czy ja wiem czy tam jakaś farba była :wink: przejechałem papierem 1000 i odtłuściłem, tak jak mówiłem to była taka próba więc się do tego nie przykładałem specjalnie, planuję na koniec zimy malować alumy już nie używając sprayów tylko tak jak się należy pistolecikiem i wtedy przy okazji porządnie myśle prysnąć oba dekle.
k@rol - 05-12-2011, 19:35

jeszcze zastanawiam się nad czarnym matem na pokrywy tak jak w 2,5 z e88a baardzo mi się też podoba taki efekt choć ten oczoje..ny czerwony zaczyna mnie przekonywać do siebie choć nie bardzo lubię takie kolory więc pewnie będzie bordo albo czarny :wink:
Wojciech Bogacz - 05-12-2011, 21:23

Czerwony jest dobry jak otwierasz maskę na 10 sekund. Do konkretnych oględzin matowy czarny jest OK - nie wiem jak się to zowie ale ja chyba mam tzw. "strukturę" - czarny taki jakiś ciekawy - trochę niestety odlazło i trzeba by poprawić.

Ma to jednak sens w przypadku jak masz pod maską na prawdę porządek, zero wycieków, zero osmaleń i zero błota (u mnie po jeździe po wiejskich drogach błoto przykleiło się nawet do materiału, który jest przymocowany do pokrywy silnika w celu wyciszenia...) - wygląda to kiepsko i ciężko usunąć bez conajmniej godziny szorowania ale jest jak piszę.... chętnie bym przygarnął jakąś solidną metalową osłonę pod silnik... jest coś do E5 czy E8 ?

k@rol - 05-12-2011, 21:37

nie wiem jeszcze ale chyba będzie ciemne bordo coś pod kolor samochodu, tak żeby też ta tylna pokrywa sie troszkę rzucała w oczy bo mało ją widać...
k@rol - 05-12-2011, 21:44

ale ten czarny mat też jest kuszący :wink: jeszcze mam czas na przemyślenie, ale propozycje mile widziane
k@rol - 05-12-2011, 21:50

brat zrobił sobie coś takiego i myślę coś w podobie, fakt że to jest plastik ale pokrywy też ma w tym bordowym i wygląda to świetnie, myślę że w galu będzie jeszcze lepiej :mrgreen:

k@rol - 05-12-2011, 22:17

Wojciech Bogacz napisał/a:
chętnie bym przygarnął jakąś solidną metalową osłonę pod silnik... jest coś do E5 czy E8 ?
nie spotkałem się jeszcze...
Wojciech Bogacz - 05-12-2011, 22:23

k@rol napisał/a:
chętnie bym przygarnął jakąś solidną metalową osłonę pod silnik... jest coś do E5 czy E8 ?
nie spotkałem się jeszcze...

No i ja też -stąd pytam gdzie tylko mogę...

k@rol napisał/a:
brat zrobił sobie coś takiego i myślę coś w podobie, fakt że to jest plastik ale pokrywy też ma w tym bordowym i wygląda to świetnie, myślę że w galu będzie jeszcze lepiej

Kolor diabelski - efekt tym bardziej - faktycznie - kolor pokrywy identyczny z kolerm samochodu to coś nie do pogardzenia - u mnie jednak byłoby to cokolwiek kontrowersyjne bo mam srebrny metalik....

k@rol - 05-12-2011, 22:34

srebrny metalik

:wink:
solidną metalową osłonę pod silnik

chociaż pozwolę sobie przytoczyć pewien ciekawy temat mitsu_pl,
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=43021

Wszyc - 06-12-2011, 00:39

Karolu świetny efekt z tym czerwonym :)
areksz121 - 06-12-2011, 08:40

Mnie też się podoba tak jak jest :wink:
A swoją drogą, to czy nasze 6A12 wychodziło z malowanymi pokrywami? Bo u mnie nie wydaje mi się, żeby ktoś coś robił z pokrywami i wygląda mi to na czyste przyśniedziałe alu.... ale może ja też się pobawię w takie malowanko :wink: