To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A

londolut - 28-04-2010, 09:34

Szukaj na środku klapy, powinna być jajowata, czarna, przyklejana zaślepka :)
macia - 28-04-2010, 21:23

Spoko, sprawdziłem. Jest śruba, którą wcześniej brałem za mocowanie spryskiwacza :P Teraz muszę ją wykręcić i jakoś przywrócić do ładu... Czyli chyba w lotce trzeba nowy plastik zalać w tę dziurę i gwint nawiercić, czy jak?
mkm - 28-04-2010, 21:32

londolut napisał/a:
Spróbuj to odkręcić, nakitować Ośmiorniczki do środka i wkleić tą kulkę - ważne żeby była w tej samej pozycji mniej więcej.

Zamiast osmiorniczki możesz kupic jakas inna „poxyline” lub cos klejopodobnego.
Albo podjechac do autor-a to Ci to jakims wynalazkiem zaleje.
Wazne, żeby nie styglo od razu, bo jak się przestrzelisz w miejscu mocowania to będzie trzeba drugi raz klape wiercic.

macia - 28-04-2010, 21:46

Tak zrobię! Dzięx chłopaki :)
macia - 08-05-2010, 22:27

Dobra, sprawa lotki załatwiona. Zawiozłem delikwenta do kliniki plastików, gdzie za całe 10 zł wyleczono dziury, zalepiono ubytki i znów tył czarnucha cieszy swym wyglądem jak dawniej :)
Wkurza mnie natomiast inna rzecz. W wilgotne dni STRASZNIE paruje przednia szyba. Właściwie to nie para, tylko jakiś osad normalnie, zachodzi tak bardzo, że ani tego odparować ani wytrzeć. Normalnie nic nie widać. Szybkę czyściłem ostatnio bardzo dokładnie więc przyczyna musi leżeć gdzie indziej :roll: Bardzo źle się jeździ, nawet niebezpiecznie w słabo oświetlonych rewirach :roll:

Rafal_Szczecin - 08-05-2010, 23:39

filtr kabinowy ? ( jezeli w ogole wystepuje )
Hubeeert - 09-05-2010, 09:10

macia napisał/a:
W wilgotne dni STRASZNIE paruje przednia szyba.

Oznacza to ni mniej ni więcej że masz na 99% zatkane odpływy z wlotu powietrza do wentylacji i masz tam wilgoć.

mkm - 09-05-2010, 11:12

macia, a obieg powietrza " z zewnatrz" czy "zamkniety"?
macia - 09-05-2010, 11:13

No Hubert pewnie ma rację. Będę musiał się szybko zająć sprawdzeniem drożności i ewentualnym czyszczeniem, bo nie da rady tak jeździć.
macia - 19-05-2010, 16:25

Wersalka - jazda tym autem jest po prostu czystą przyjemnością :) Wygląda na to, że kłopoty ma już za sobą, bo od dłuższego czasu wszystko gra aż miło. Żal sprzedawać... Ale cóż - trzeba wybrać z dwóch autek jedno i póki co zostaje czarnuch, bo młodszy :lol: Zresztą pewnie i biały też zostanie, bo "za drogi, za stary i w ogóle panie drogi w utrzymaniu, dużo pali części cholera drogie" :P
Maretzky85 - 19-05-2010, 18:28

macia, Nie mów hop ;)
macia - 20-05-2010, 09:18

Nie mówię, nie mówię :P Ale jak go z pół roku temu wystawiłem, to właśnie takie miałem opinie. Dawali max 3 tys. więc powiedziałem pa pa :lol:
macia - 25-05-2010, 22:10

Słowo się rzekło - wersalka szuka nowego właściciela 8) Póki co w dziale sprzedam, a za chwilę na otomłoto. Jak ktoś chętny to zapraszam.

A czarnuch: w tym tygodniu powinien lepiej gadać :wink:

Anonymous - 28-05-2010, 16:16

macia napisał/a:
zarnuch - niestety dziś podkusiła mnie myjnia automatyczna i stało się coś złego w trakcie szczotkowania

Boze...to ty na myjnie automatyczna nim jeździsz?

macia - 28-05-2010, 20:51

Browciu, świat się nie wali po jednym myciu :wink: Jeżdżę na bezdotykową zwykle, ale diabeł skusił no i miałem za swoje :P Na szczęście już lotka na miejscu.
A z nowości to dziś byłem na letnim przeglądzie w aso, tym za 49 zł. Większość rzeczy, które sprawdzają to śmiech ale przy okazji można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Ja dowiedziałem się, że czarnuch nie ma już prawie jednej poduszki pod silnikiem, płyn hamulcowy przybrał postać mazi pomidorowo-sadzowej, a klocki prawdopodobnie są z 1.6 bo na tarczach ich ślad kończy się trochę za połową... Więc trza będzie szybko sprawę załatwić.