Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Klocki / tarcze hamulcowe
rezon - 20-04-2011, 17:57
lexus napisał/a: | ja mam klocki trw i tarcze ashika i jest super | ja też
13zbyszek13 - 21-04-2011, 08:23
Jak pisałem trochę wcześniej założyłem przy 38500 cały zestaw REMSA / w moim ASO proponowane jako zamiennik / i jest SUPER.
Mam w tej chwili 51000 i nie było żadnych pisków .
K.K - 21-04-2011, 08:35
rezon napisał/a: | lexus napisał/a: | ja mam klocki trw i tarcze ashika i jest super | ja też |
Ashika jest ok, też je mam
j-rules - 27-04-2011, 22:58
a wiecie kto produkuje klocki dla blue printa? Kashiyama.
A tarcze Mountain
Tarcze są bdb - klocki no coz srednia polka i tyle. Za 100 pln mozna kupic Akebono i miec swiety spokoj
Krzyzak - 28-04-2011, 06:46
j-rules napisał/a: | Za 100 pln mozna kupic Akebono i miec swiety spokoj |
może miałem pecha - jednak klocki akebono wymagają innych tarcz niż mountain - u mnie ten zestaw niemiłosiernie piszczał (a właściwie buczał) po rozgrzaniu (czyli 5 km jazdy); do jakości hamowania nic nie mam, chociaż był to tylny hamulec, więc ciężko powiedzieć
klocki akebono z tarczami trw na przód hamują świetnie, nie piszczą, ale zmasakrowały te tarcze - wygląda, że zużyta niecała połowa klocka a tarcza do wyrzucenia...
tarcza moutain + klocek kashiyama hamują przyzwoicie, zwyczajnie rzekłbym, ale wielki plus, że nie piszczą!
cebull - 28-04-2011, 12:31
Ja odbieram dzisiaj tarcze i klocki Ashika zobaczymy co z tego wyjdzie
zaloze je mam nadzieje jesze dzis lub jutro
Outek ma przejechane 60kkm na przegladzie w ASO zaproponowali mi orginaly w cenie powalajacej i zamienniki w cenie niewiele nizszej
sylb - 28-04-2011, 15:57
Akebono, to nie jest czasem firma która dostarcza klocki do pierwszego montaży dla O2 ?
cebull - 28-04-2011, 20:09
sylb napisał/a: | Akebono, to nie jest czasem firma która dostarcza klocki do pierwszego montaży dla O2 ? |
ktos juz wspominal na poczatku tego watku ze mitsu wklada je do naszych aut
sylb - 28-04-2011, 23:39
Krzyzak napisał/a: | j-rules napisał/a: | Za 100 pln mozna kupic Akebono i miec swiety spokoj |
może miałem pecha - jednak klocki akebono wymagają innych tarcz niż mountain - u mnie ten zestaw niemiłosiernie piszczał (a właściwie buczał) po rozgrzaniu (czyli 5 km jazdy); do jakości hamowania nic nie mam, chociaż był to tylny hamulec, więc ciężko powiedzieć
klocki akebono z tarczami trw na przód hamują świetnie, nie piszczą, ale zmasakrowały te tarcze - wygląda, że zużyta niecała połowa klocka a tarcza do wyrzucenia...
tarcza moutain + klocek kashiyama hamują przyzwoicie, zwyczajnie rzekłbym, ale wielki plus, że nie piszczą! |
cebull napisał/a: | sylb napisał/a: | Akebono, to nie jest czasem firma która dostarcza klocki do pierwszego montaży dla O2 ? |
ktos juz wspominal na poczatku tego watku ze mitsu wklada je do naszych aut |
Fabryczne klocki to syf do kwadratu, w zaprzyjaźnionym warsztacie gdzie je wymieniałem, chłopy się nie mogły nadziwić a widzieli już wiele. Szkoda, że nie porobiłem zdjęć, w strukturze klocka były takie wielkie kawałki metalu jak sądzę, bo się ładnie błyszczały o wielości 0,5-1 cm2.
Tu przychodzi mi do głowy powiedzenie „Wymienił stryjek siekierkę na kijek”
j-rules - 28-04-2011, 23:51
Cytat: | tarcza moutain + klocek kashiyama hamują przyzwoicie, zwyczajnie rzekłbym, ale wielki plus, że nie piszczą! |
Generlanie klocki Kashiyamy maja tę zalete ze w kazdej konfiguracji z jakakolwiek tarcza - nie zapiszcza. Fakt, nie sa ta żyletki, ale po prostu nie piszcza, dlatego ja je polecam na tył. Natomiast Akebono to bardzo doswiadcony producent, nie tlko klockow, ale calych ukladow hamulcowoych.. Fakt teraz praktycznie kazdy producent zjechal z jakoscia w dol, ale Akebono nalezy traktowac jaka górna półkę.
Krzyzak - 29-04-2011, 06:36
j-rules napisał/a: | Akebono nalezy traktowac jaka górna półkę |
tylko z jakimi tarczami je używać, skoro popularne marki są wręcz masakrowane?
bonito - 29-04-2011, 09:03
Tak - Akebono to górna półka klocków, dlatego powszechnie są stosowane jako klocki pierwszego montażu w Porsche i Ferrari.
bonito
rezon - 29-04-2011, 10:58
bonito napisał/a: | Tak - Akebono to górna półka klocków, | to jeżeli są faktycznie na pierwszym montażu, to należy zrewidować pojęcie górnej półki. Znacznie wyżej oceniam skuteczność i hałaśliwość eksploatowanego już drugiego kompletu zwykłych TRW czyli półki średniej. A może to tak jak w hipermarketach najwyżej cenione są te średnie półki, a najtańsze są najwyższe i najniższe
Gunner - 29-04-2011, 18:28
Jesli dzis mial bym kupic klocki do O2 to zastanowil bym sie nad Hawk performance.
Mam takie na drugim aucie i nigdy lepszych klocuszkow nie mialem!!!
Problem tylko w tym ze oni robia tylko klocki do aut sportowych...a przynajmniej do outka nie znalazlem.
mitsu00 - 29-04-2011, 19:23
Gunner napisał/a: | Jesli dzis mial bym kupic klocki do O2 to zastanowil bym sie nad Hawk performance.
Mam takie na drugim aucie i nigdy lepszych klocuszkow nie mialem!!!
Problem tylko w tym ze oni robia tylko klocki do aut sportowych...a przynajmniej do outka nie znalazlem. | Conowy post to inne kombinacje posłuchajcie rady starego wyjadacza i montujcie tarcze Blue Print, klocki Ashika i nic nigdy nie bedzie wam pierdziec ani buczec. Cena za komplet tarcz i klockow na obie osie to 600zl. od 2 lat taki zestaw ujezdzam i dziala idealnie. Chcecie testowac inne? Prosze bardzo.... Ale nie opisujcie potem jakie to badziewie i takie tam Outek to nie wscigówka. ma dobrze hamowac, ale bez przesady.
|
|
|