[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Lekka maska.
marcinzam - 03-03-2011, 14:04
no i jest co malować
usmiech82 - 05-03-2011, 09:51
fiole1 napisał/a: | i jak masz już foto myślę ze parę osób czeka na efekt końcowy.... czemu tak drogo wyszło za lakierowanie?? |
jeszcze nie umyty ale jesli tak sie niecierpliwicie to oto one
trochę nie wyraźne bo robione wieczorem ale jak juz umyje samochód i bede miał chwile to zrobię lepsze
Anonymous - 05-03-2011, 16:01
w kolorze wygląda lepiej ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.
te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie
http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html
sveno - 05-03-2011, 23:01
lakierowanie to bardzo trudna sztuka, tu mamy tego przykład, kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie )
robertdg - 05-03-2011, 23:35
sveno napisał/a: | kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie ) | wydaje mi się, że raczej dobór lakieru się nie udał
carbon11 - 06-03-2011, 07:56
Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
A tak na marginesie projekt bardzo mi się podoba i chętnie bym to widział na swoim "pogromcy beemek"
radek79 - 06-03-2011, 09:12
no raczej na pewno kolor nie wszedł ale tak to jest z dobieraniem farby do galanta trzeba zawsze ze 3 próbki robić żeby trafić a tak po za tym maski zazdroszczę jak będzie jeszcze możliwość kupienia to jestem pierwszy na liście
bieniak - 06-03-2011, 09:15
najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:)
radek79 - 06-03-2011, 09:27
bieniak napisał/a: | najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:) |
srebrny i czarna perła jak na moim galu ,u mnie była malowana tylna klapa 2 razy i nie udało się do końca dobrać idealnie w cieniu i pochmurne dni różnicy nie widać ale jak wyjdzie słońce od razu perła zmienia odcień na inny
usmiech82 - 06-03-2011, 09:34
Derpin napisał/a: | w kolorze wygląda lepiej ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.
te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie
http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html |
tez bym wybrał te ale kosztują o wiele więcej a wiec jeśli nie będę miał więcej kasy to zostaje przy tych co sa
a co odcienie to faktycznie jest delikatnie inny ale jak napisał carbon11 jest to tworzywo i tak wyszło bo bylem przy tym jak dobierali najpierw kolor z tabliczki spod maski a potem z tych ich szablonów i facet mi wytłumaczył dokładnie na czym polega dobieranie ze nie tylko odcień jest ważny ale tez drobinki i cząsteczki a wiec lakier był dobrany dobrze ale na masce wyszło tak jak widać ale i tak jestem zadowolony zawsze mogło być gorzej
mkm - 06-03-2011, 10:52
carbon11 napisał/a: | Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica |
A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład
fj_mike - 06-03-2011, 10:54
carbon11 napisał/a: | Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
|
Po naprawie obu zderzaków które uszkodziła moja żona, lakiernik idealnie dobrał lakier. Nie widać charakterystycznej dla Galanta różnicy w odcieniu zderzaka. Z kolei maska w pewnym świetle wydaje się mieć delikatnie inny odcień. Albo po prostu mi się wydaje bo o tym wiem
Anonymous - 06-03-2011, 10:57
mkm napisał/a: | carbon11 napisał/a:
Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład |
bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem
mkm - 06-03-2011, 11:02
Derpin napisał/a: |
bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem |
To są tylko wymówki
robertdg - 06-03-2011, 11:15
mkm napisał/a: | To są tylko wymówki | A i tak kazdy dobry lakiernik wie, że pomalowanie elementu bez cieniowania ościennych, raz się udo, drugi raz nie, a klientowi zawsze rochodzi się o cene
|
|
|