To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Lekka maska.

marcinzam - 03-03-2011, 14:04

no i jest co malować :)
usmiech82 - 05-03-2011, 09:51

fiole1 napisał/a:
i jak masz już foto myślę ze parę osób czeka na efekt końcowy.... czemu tak drogo wyszło za lakierowanie??

jeszcze nie umyty ale jesli tak sie niecierpliwicie to oto one

trochę nie wyraźne bo robione wieczorem ale jak juz umyje samochód i bede miał chwile to zrobię lepsze

Anonymous - 05-03-2011, 16:01

w kolorze wygląda lepiej :) ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.

te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie :P

http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html

sveno - 05-03-2011, 23:01

lakierowanie to bardzo trudna sztuka, tu mamy tego przykład, kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie )
robertdg - 05-03-2011, 23:35

sveno napisał/a:
kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie )
wydaje mi się, że raczej dobór lakieru się nie udał
carbon11 - 06-03-2011, 07:56

Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica :|

A tak na marginesie projekt bardzo mi się podoba i chętnie bym to widział na swoim "pogromcy beemek" :D :D

radek79 - 06-03-2011, 09:12

no raczej na pewno kolor nie wszedł ale tak to jest z dobieraniem farby do galanta trzeba zawsze ze 3 próbki robić żeby trafić a tak po za tym maski zazdroszczę jak będzie jeszcze możliwość kupienia to jestem pierwszy na liście
bieniak - 06-03-2011, 09:15

najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:)
radek79 - 06-03-2011, 09:27

bieniak napisał/a:
najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:)

srebrny i czarna perła jak na moim galu ,u mnie była malowana tylna klapa 2 razy i nie udało się do końca dobrać idealnie w cieniu i pochmurne dni różnicy nie widać ale jak wyjdzie słońce od razu perła zmienia odcień na inny

usmiech82 - 06-03-2011, 09:34

Derpin napisał/a:
w kolorze wygląda lepiej :) ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.

te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie :P

http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html

tez bym wybrał te ale kosztują o wiele więcej a wiec jeśli nie będę miał więcej kasy to zostaje przy tych co sa

a co odcienie to faktycznie jest delikatnie inny ale jak napisał carbon11 jest to tworzywo i tak wyszło bo bylem przy tym jak dobierali najpierw kolor z tabliczki spod maski a potem z tych ich szablonów i facet mi wytłumaczył dokładnie na czym polega dobieranie ze nie tylko odcień jest ważny ale tez drobinki i cząsteczki a wiec lakier był dobrany dobrze ale na masce wyszło tak jak widać ale i tak jestem zadowolony zawsze mogło być gorzej

mkm - 06-03-2011, 10:52

carbon11 napisał/a:
Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica :|

A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład :roll:

fj_mike - 06-03-2011, 10:54

carbon11 napisał/a:

Po naprawie obu zderzaków które uszkodziła moja żona, lakiernik idealnie dobrał lakier. Nie widać charakterystycznej dla Galanta różnicy w odcieniu zderzaka. Z kolei maska w pewnym świetle wydaje się mieć delikatnie inny odcień. Albo po prostu mi się wydaje bo o tym wiem :D

Anonymous - 06-03-2011, 10:57

mkm napisał/a:
carbon11 napisał/a:

A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład :roll:

bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem :P

mkm - 06-03-2011, 11:02

Derpin napisał/a:

bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem :P

To są tylko wymówki :mrgreen:

robertdg - 06-03-2011, 11:15

mkm napisał/a:
To są tylko wymówki
A i tak kazdy dobry lakiernik wie, że pomalowanie elementu bez cieniowania ościennych, raz się udo, drugi raz nie, a klientowi zawsze rochodzi się o cene ;-)