Nasze Miśki - mój "dziadkowóz" bez fajerwerków ;)
firtiris - 21-05-2011, 21:50
faktycznie fajnie to wygląda
gdzie mogę znaleźć opis jak się to wszystko rozbiera?
Psikus - 22-05-2011, 21:55
Prosta sprawa- o ile dobrze pamiętam bo rozbierałem pół roku temu. Najpierw ramka biegów-3 zatrzaski w tylnej części, później konsolka centralna - dookoła zatrzaski-trzeba wyjąć radio jeśli ramka montażowa trzyma konsolkę, trzeba wypiąć panel climatronika bo jest do konsolki przykręcony od tyłu. Na końcu górne nawiewy-zatrzaski. Kratki z górnych nawiewów też wychodzą bez problemów jak już je będziesz miał w rękach. Od razu poproszę zdjęcia w pełnej rozdzielczości na maila bo chyba zamawiam to szczotkowane aluminium.
m6riano - 23-05-2011, 04:34
Mi też ..ale wolałbym coś jaśniejszego..bo te "drewno" u mnie już mi się znudziło...a może ktoś chce się wymienić?;-)
firtiris - 23-05-2011, 13:52
m6riano napisał/a: | wolałbym coś jaśniejszeg |
jest też szczotkowane aluminium w jasnym kolorze
Psikus - 23-05-2011, 20:55
firtiris napisał/a: | jest też szczotkowane aluminium w jasnym kolorze | ale to jest znowu za jasne
firtiris - 24-05-2011, 00:09
Psikus napisał/a: | jest znowu za jasne |
no niestety wybór nie jest za wielki
firtiris - 25-05-2011, 19:46
a cos takiego - okleina tylko, ze nie ma do rocznika 96-
lub nie mogę znaleźć
Psikus - 25-05-2011, 21:00
firtiris, proszę, nie rób tego klej tym czym zamierzałeś
robertdg - 26-05-2011, 10:26
firtiris napisał/a: | a cos takiego - okleina tylko, ze nie ma do rocznika 96- | Fajne zdjęcia w podglądzie, widać, że rodzina jeździ żelazkiem
firtiris - 26-05-2011, 13:50
Psikus napisał/a: | proszę, nie rób tego |
no dobra nie popełnię tego grzechu
firtiris - 26-05-2011, 13:58
zapomniałem dodać, że pojawiły sie znowu objawy "pływającego tyłu"
Jesienią zeszłego roku miałem już ten problem. Wymieniłem amory na kayaby, sprężyny na -3 H&R, wahacze wleczone i przeszło. Na wiosnę łączniki stabilizatorów i gumy stabilizatora poprzecznego tyłu.
No i pływa dalej wystarczy ze wjadę na coś co stawia opór np. na błoto z pól w poprzek drogi i tył zachowuje sie jak w lodowych koleinach
wygląda na to, że trzeba wymienić wahacze ze śrubą mimośrodową
Hugo - 26-05-2011, 14:19
firtiris napisał/a: | wygląda na to, że trzeba wymienić wahacze ze śrubą mimośrodową | Zaraz, zaraz. Nie tak szybko U mnie powodem pływania były naderwane tuleje na wahaczach dolnych prostych (tych z kablem od ABS-u), ponadto masz tam jeszcze wiele innych tulei (6 szt. w zwrotnicach i 4 szt. w wahaczach górnych) i chociażby naderwanie jednej z nich będzie powodowało pływanie tyłu. Wcale nie muszą to być tuleje na wahaczu mimośrodowym.
firtiris - 26-05-2011, 14:34
kurcze!
Bylem w 2ch stacjach diagnostyczny i w żadnej nic nie wyszło
jedyne co to zbieżność tylnego lewego koła była kopnięta.
Po ustawieniu - bez drastycznych zmian
firtiris - 26-05-2011, 14:35
Hugo napisał/a: | ponadto masz tam jeszcze wiele innych tulei (6 szt. w zwrotnicach i 4 szt. w wahaczach górnych) |
czy wszystkie sa wymienialne?
Hugo - 27-05-2011, 06:06
firtiris napisał/a: | Bylem w 2ch stacjach diagnostyczny i w żadnej nic nie wyszło | Bo nie muszą być całkowicie zerwane i mieć luz. Wystarczy, że będą naderwane i wahacz będzie za mocno "pracował" na tulei. firtiris napisał/a: | czy wszystkie sa wymienialne? | Tak. Jeśli chodzi o górne wahacze to jeśli nie cały wahacz to pozostają poliuretany, w zwrotnicach masz firmy TED-GUM, YAMATO lub poliuretan.
|
|
|