Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)
sveno - 19-09-2012, 15:13
mackbeth napisał/a: | amówiłem go na jedyna opcję:) śliwka, tip, sport | chyba doś często spotykana kombinacja, chodzi mi o kolor i pakiet SE na zlocie były chyba 4
mackbeth - 19-09-2012, 19:09
Ano widzicie:) W sensie jedyne słuszne auto:)A ja i tak jestem za kombiakami, to i na nie zwracam większą uwagę:) Tak czy siak mam kolejnego "podopiecznego":) i to w śłicznym stanie:)
Mój też jak skończę boczki będzie dość rzadką opcją:)
mackbeth - 20-09-2012, 08:31
Skajka już zamówiona na boczki, nie mogę się doczekać aż paczuszka przyjdzie:)
http://www.dlatapicera.pl...erforowany.html
BTW czy ktoś dysponuje zdjęciem gdzie dokładniej jest wtyczka od podgrzewania? czy muszę wyciągać popielniczkę i rozbebeszać konsolę z przodu, czego wolałbym uniknąć? nie da się dostać tam przez boczną osłonę??
sveno - 20-09-2012, 09:46
mackbeth napisał/a: | czy ktoś dysponuje zdjęciem gdzie dokładniej jest wtyczka od podgrzewania | wtyczka jest zaraz pod przełącznikiem od podgrzewania stołków w konsoli centralnej między lewarkiem zmiany biegów a podłokietnikiem, a wcześniej miałeś grzane stołki? Jezeli nie to nie masz instalacji i musisz ją dorobić
mackbeth - 20-09-2012, 13:17
Wiadomka że nie było:) Znalazłem temat
http://forum.mitsumaniaki...dzenia&start=45
Chciałbym wiedzieć czy dobiorę się do kostki z boku gdzieś, bo nawet nie mam czasu żeby pogrzebać a dwa że na parkingu teraz rozkładnie autka nie wchodzi w grę (pogoda i parking ) no i autko muszę mieć cały czas teraz poskładane a do garażu w domu na razie sie nie wybieram:) Elektryczne schematy pikuś, elektronikiem jestem:) ale grzebka w plastikach tapicerki konsoli zawsze mnie przeraża że cuś pęknie trzyśnie i szlag mnie trafi:)
Może ktoś ma jakąś fotkę:)
sveno - 20-09-2012, 17:30
mackbeth, akurat wyrwanie konsoli jest banalnie proste, trzeba by brutalnym jak robisz to pierwszy raz chcesz to mogę napisać Ci co i jak zrobić krok po kroku może i da się tam dostać od popielniczki, ale chyba warto poświecić 5-10min na rozebranie konsoli by mieć elegancki dostęp do wszystkiego no i światło?
mackbeth - 20-09-2012, 21:30
Spokojnie, konsole już też wyrywałem:) ale sęk w tym że wyrwanie radia z konsoli jest w moim aucie nie trywialne:)
Dzisiaj wyjąłem popielniczkę i odkręciłem jej mocowanie i schowek na okulary:) mam dostęp, a światło daje podświetlenie popielniczki wyjęte:) Prawie podczepiłem wszystko.. ale zapomniałem że nie mam konwektorkó co by do włącznika się podpiąć... więc jutro mam nadzieje że w tyłek będzie grzało.. szczególnie że dzisiaj wieczorem już jest 3 stopnie za oknem:)
deejay - 20-09-2012, 21:35
mackbeth napisał/a: | bo nawet nie mam czasu żeby pogrzebać a dwa że na parkingu teraz rozkładnie autka nie wchodzi w grę (pogoda i parking ) |
Zapraszam w Sobotę na warsztat
mackbeth - 20-09-2012, 21:58
Dziękuję bardzo ale moja dostępność w weekend zalezy od mojej lepszej i ladniejszej polowy:) jutfo zawalcze pod blokiem a do Ciebie przyjade jak dojda pewne elementy mechaniczne:)
mackbeth - 22-09-2012, 19:00
Próbuję zostać tapicerem:)
Oto i materiał:
Z bliska:)
A oto i rzeczony boczek, nie widać dobrze koloru ale góa jest szara, natomiast skóra fajna matowa bez falbanek:)
Najpierw pod listwę szyby materiał włożony, aby łatwo dało się przeprowadzić dalsze czynności:) Trochę kleju:
Tapicerem nie jest, i przyklejenie tego zajeło jakieś 1.5 godziny.
Następną prawie godzinę zajęło zamaskowanie połączenia nowego i starego materiału w tej szczelinie, wymyśliłem to tak:
Oto i efekt:
Pierwszy boczek nie wyszedł jakoś mega rewelacyjnie, chociaż jak na amatorkę myślęże jest ok:)
Następne będą lepsze:)
NA dzisiaj mam, dosyć, reszta jak dojdę do siebie po imprezie dzisiaj:)
Mam nadzieję że całość będzie w aucie dobrze wyglądała, przynajmniej jak na handmade:) Powiedzcie ze będzie dobrze:D
Hugo - 22-09-2012, 23:07
mackbeth napisał/a: | Tapicerem nie jest | Widać mackbeth napisał/a: | Powiedzcie ze będzie dobrze:D | Nie ma innej opcji
mackbeth - 23-09-2012, 11:19
Hugo napisał/a: | Widać |
Aż trak źle??
Następny mam nadzieje wyjdzie lepiej:)
Hugo - 23-09-2012, 23:15
mackbeth napisał/a: | Aż trak źle?? | No pewnie, że nie
mackbeth - 10-10-2012, 22:14
Wreszcie skończone!!!
Niestety człowiek sie starzeje:) i coraz mniej czasu na przyjemności zostaje..
dlatego to tak długo trwało:)
Najpierw podłączyłem przełącznik - prosta sprawa, dla potomnych mogę powiedzieć że po wyjęciu popielniczki z mocowaniem, schowka na okulary i bocznej osłony na dole całą kostka odpina się od mocowania i ładnie jest dostęp poprzez właśnie osłonę boczną która także jest łatwa w demontażu:)
Wrażenia - jest ok, grzeje ładnie:) wszystkie maty sprawne. W nery i tyłek ciepło się robi po ok 4 minutach Szkoda że do pracy jadę 7minut
Potem mozolna praca przy kolejnych boczkach - dopasowanie, przyklejanie, naciąganie itp.
Kiedy i ten etap udało się zakończyć, pozostało podmienienie- z mojej tapicerki potrzebowałem tylko czarne plastiki od dołu, wiec walka z odcięciem zgrzewów ( przed liftem było to ślicznie poskręcane)
Poskręcałem z powrotem za pomocą grubych i krótkich wkrętów z podkładkami:)
Reasumując:
dla wielu taka przekładka to nic szczególnego ale... to nie jest oryginalna tapicerka od poliftowego auta, więc musiałem zrobić:
- wymiana tylnych zaczepów (rozbiórka tapicerki bagażnika)
- wymiana tyłu - rozwiercenie mocowań pod inną średnicę śrub- z podłogi
- przełożenie każdego elementu plastikowego - w zakupionej tapicerce wszystko było szare
- wymiana tyłów przednich siedzeń - z moich czarny plastik, do tego na pinezkach skórzana "kieszeń" z nowej tapicerki doczepiona:)
-wymiana tapicerki tylnej kanapy od strony bagażnika
- oklejenie skajem perforowanym górnych powierzchni nowych boczków, które także były szare.
W ten sposób mam manualne, podgrzewane siedziska, skóra matowa w połączeniu z perforowaną, całe boczki skórzane - perforowane podszybia, reszta gładka.
Myślę, że wnętrze jest teraz dosyć niepowtarzalne:) oczywiście szkoda że to nie coś takiego jak u Kochajj'a ale zawsze coś:)
A oto i efekt końcowy!
Uploaded with ImageShack.us
sveno - 11-10-2012, 00:00
mackbeth napisał/a: | Myślę, że wnętrze jest teraz dosyć niepowtarzalne:) | dokładnie, jedyne takie
dobra robota i wygląda to zacnie
|
|
|