To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)

sveno - 19-09-2012, 15:13

mackbeth napisał/a:
amówiłem go na jedyna opcję:) śliwka, tip, sport
chyba doś często spotykana kombinacja, chodzi mi o kolor i pakiet SE :) na zlocie były chyba 4
mackbeth - 19-09-2012, 19:09

Ano widzicie:) W sensie jedyne słuszne auto:)A ja i tak jestem za kombiakami, to i na nie zwracam większą uwagę:) Tak czy siak mam kolejnego "podopiecznego":) i to w śłicznym stanie:)

Mój też jak skończę boczki będzie dość rzadką opcją:)

mackbeth - 20-09-2012, 08:31

Skajka już zamówiona na boczki, nie mogę się doczekać aż paczuszka przyjdzie:)

http://www.dlatapicera.pl...erforowany.html

BTW czy ktoś dysponuje zdjęciem gdzie dokładniej jest wtyczka od podgrzewania? czy muszę wyciągać popielniczkę i rozbebeszać konsolę z przodu, czego wolałbym uniknąć? nie da się dostać tam przez boczną osłonę??

sveno - 20-09-2012, 09:46

mackbeth napisał/a:
czy ktoś dysponuje zdjęciem gdzie dokładniej jest wtyczka od podgrzewania
wtyczka jest zaraz pod przełącznikiem od podgrzewania stołków w konsoli centralnej między lewarkiem zmiany biegów a podłokietnikiem, a wcześniej miałeś grzane stołki? Jezeli nie to nie masz instalacji i musisz ją dorobić :(
mackbeth - 20-09-2012, 13:17

Wiadomka że nie było:) Znalazłem temat

http://forum.mitsumaniaki...dzenia&start=45

Chciałbym wiedzieć czy dobiorę się do kostki z boku gdzieś, bo nawet nie mam czasu żeby pogrzebać a dwa że na parkingu teraz rozkładnie autka nie wchodzi w grę (pogoda i parking ) no i autko muszę mieć cały czas teraz poskładane a do garażu w domu na razie sie nie wybieram:) Elektryczne schematy pikuś, elektronikiem jestem:) ale grzebka w plastikach tapicerki konsoli zawsze mnie przeraża że cuś pęknie trzyśnie i szlag mnie trafi:)

Może ktoś ma jakąś fotkę:)

sveno - 20-09-2012, 17:30

mackbeth, akurat wyrwanie konsoli jest banalnie proste, trzeba by brutalnym jak robisz to pierwszy raz :) chcesz to mogę napisać Ci co i jak zrobić krok po kroku :) może i da się tam dostać od popielniczki, ale chyba warto poświecić 5-10min na rozebranie konsoli by mieć elegancki dostęp do wszystkiego no i światło?
mackbeth - 20-09-2012, 21:30

:)
Spokojnie, konsole już też wyrywałem:) ale sęk w tym że wyrwanie radia z konsoli jest w moim aucie nie trywialne:)

Dzisiaj wyjąłem popielniczkę i odkręciłem jej mocowanie i schowek na okulary:) mam dostęp, a światło daje podświetlenie popielniczki wyjęte:) Prawie podczepiłem wszystko.. ale zapomniałem że nie mam konwektorkó co by do włącznika się podpiąć... więc jutro mam nadzieje że w tyłek będzie grzało.. szczególnie że dzisiaj wieczorem już jest 3 stopnie za oknem:)

deejay - 20-09-2012, 21:35

mackbeth napisał/a:
bo nawet nie mam czasu żeby pogrzebać a dwa że na parkingu teraz rozkładnie autka nie wchodzi w grę (pogoda i parking )

Zapraszam w Sobotę na warsztat :wink:

mackbeth - 20-09-2012, 21:58

Dziękuję bardzo ale moja dostępność w weekend zalezy od mojej lepszej i ladniejszej polowy:) jutfo zawalcze pod blokiem a do Ciebie przyjade jak dojda pewne elementy mechaniczne:)
mackbeth - 22-09-2012, 19:00

Próbuję zostać tapicerem:)

Oto i materiał:

Z bliska:)

A oto i rzeczony boczek, nie widać dobrze koloru ale góa jest szara, natomiast skóra fajna matowa bez falbanek:)

Najpierw pod listwę szyby materiał włożony, aby łatwo dało się przeprowadzić dalsze czynności:) Trochę kleju:

Tapicerem nie jest, i przyklejenie tego zajeło jakieś 1.5 godziny.

Następną prawie godzinę zajęło zamaskowanie połączenia nowego i starego materiału w tej szczelinie, wymyśliłem to tak:

Oto i efekt:

Pierwszy boczek nie wyszedł jakoś mega rewelacyjnie, chociaż jak na amatorkę myślęże jest ok:)

Następne będą lepsze:)

NA dzisiaj mam, dosyć, reszta jak dojdę do siebie po imprezie dzisiaj:)

Mam nadzieję że całość będzie w aucie dobrze wyglądała, przynajmniej jak na handmade:) Powiedzcie ze będzie dobrze:D

Hugo - 22-09-2012, 23:07

mackbeth napisał/a:
Tapicerem nie jest
Widać :wink:
mackbeth napisał/a:
Powiedzcie ze będzie dobrze:D
Nie ma innej opcji :mrgreen:
mackbeth - 23-09-2012, 11:19

Hugo napisał/a:
Widać :wink:

Aż trak źle?? :)

Następny mam nadzieje wyjdzie lepiej:)

Hugo - 23-09-2012, 23:15

mackbeth napisał/a:
Aż trak źle??
No pewnie, że nie :mrgreen:
mackbeth - 10-10-2012, 22:14

Wreszcie skończone!!!

Niestety człowiek sie starzeje:) i coraz mniej czasu na przyjemności zostaje..

dlatego to tak długo trwało:)

Najpierw podłączyłem przełącznik - prosta sprawa, dla potomnych mogę powiedzieć że po wyjęciu popielniczki z mocowaniem, schowka na okulary i bocznej osłony na dole całą kostka odpina się od mocowania i ładnie jest dostęp poprzez właśnie osłonę boczną która także jest łatwa w demontażu:)
Wrażenia - jest ok, grzeje ładnie:) wszystkie maty sprawne. W nery i tyłek ciepło się robi po ok 4 minutach :) Szkoda że do pracy jadę 7minut :badgrin:
:roll:

Potem mozolna praca przy kolejnych boczkach - dopasowanie, przyklejanie, naciąganie itp.

Kiedy i ten etap udało się zakończyć, pozostało podmienienie- z mojej tapicerki potrzebowałem tylko czarne plastiki od dołu, wiec walka z odcięciem zgrzewów ( przed liftem było to ślicznie poskręcane)

Poskręcałem z powrotem za pomocą grubych i krótkich wkrętów z podkładkami:)

Reasumując:

dla wielu taka przekładka to nic szczególnego ale... to nie jest oryginalna tapicerka od poliftowego auta, więc musiałem zrobić:
- wymiana tylnych zaczepów (rozbiórka tapicerki bagażnika)
- wymiana tyłu - rozwiercenie mocowań pod inną średnicę śrub- z podłogi
- przełożenie każdego elementu plastikowego - w zakupionej tapicerce wszystko było szare
- wymiana tyłów przednich siedzeń - z moich czarny plastik, do tego na pinezkach skórzana "kieszeń" z nowej tapicerki doczepiona:)
-wymiana tapicerki tylnej kanapy od strony bagażnika
- oklejenie skajem perforowanym górnych powierzchni nowych boczków, które także były szare.

W ten sposób mam manualne, podgrzewane :D :lol: :D siedziska, skóra matowa w połączeniu z perforowaną, całe boczki skórzane - perforowane podszybia, reszta gładka.
Myślę, że wnętrze jest teraz dosyć niepowtarzalne:) oczywiście szkoda że to nie coś takiego jak u Kochajj'a :D ale zawsze coś:)

A oto i efekt końcowy!

Uploaded with ImageShack.us

sveno - 11-10-2012, 00:00

mackbeth napisał/a:
Myślę, że wnętrze jest teraz dosyć niepowtarzalne:)
dokładnie, jedyne takie :)
dobra robota i wygląda to zacnie =D>