Nasze Miśki - Matejo i Colt GTI
FTOrek - 16-06-2012, 20:55
No to na Grodziec teraz bez najmniejszych problemów.Powodzenia.
Matejo - 18-06-2012, 08:09
Oj tak teraz to nawet nie poczuję podjazdu pod Grodzieć.
A kiedy jakiś większy spocik, na Dolnymśląsku.
Chętnie obejrzę Twojego Colcika.
FTOrek - 18-06-2012, 10:00
Do września jestem nieobecny w domu.Tak jak mówiłem.
Czytałem,że wybierasz się w okolice Wrocka.Jeśli tak to dam Ci kontakt i podjedziesz zobaczyć obydwie CJ-ki. Mivecjo i CJ5A.Co Ty na to?
Matejo - 19-06-2012, 13:21
Nie mogę edytować więc piszę normalnie.
Może mi ktoś pomoże.
FTOrek spokojnie poczekam jak wrócisz i wtedy poogladam.
Może mi ktoś pomoże.
Mianowicie mam problem z obrotami po odpaleniu Colta.
Chodzi o to że odpalam normalnie, wskazówka wchodzi tak między 2-2,5 tys. obr. i nie utrzymuje się tylko spada na poziom 1 tys.
a po rozgrzaniu na tą ostatnią kreskę przed zerem.
I Tu moje pytanie co może być przyczyną?
Z tego co zauważyłem to na pewno nie mam ssania tak jak pamiętam,
kiedy go kupiłem, dopóki się nie zagrzał miał wyższe obroty i spadały mi max do 800 obr. po rozgrzaniu.
Po tym jak mi padł krokowy i wymieniłem go pojawił się właśnie powyższy problem.
Wymieniłem też czujnik położenia przepustnicy, ale nawet jak ruszam po wymianie nie ma różnicy w obrotach bądź jest minimalna.
Pomóżcie koledzy i koleżanki.
Chciałbym ten problem rozwiązać jak najszybciej,
choć w normalnej jeździe nie przeszkadza, po prostu kiedy stoi się na na światłach to tak wolne obroty ma,
że nic go nie słychać prawie jakby był wyłączony
i trzeba lekko wkręcić ponad 1 tys. żeby normalnie ruszyć i przez przypadek nie zgasł
Pomóżcie.
PZDR
pyjte - 19-06-2012, 19:20
A po operacjach związanych z tym krokowym ustawiales obroty;p ?
Matejo - 21-07-2012, 19:06
Tak wszystko było robione.
A dziś mój przyjazd na zlot stanął pod wielkim znakiem zapytania, ponieważ Colt odmówił posłuszeństwa,
Mianowicie po godzinnym postoju gdy go zapaliłem wogóle nie wkręcał się na obroty, i spadała wskazówka do zera, odrazu zaczęło telepać całym silnikiem i zapalił się CHECK ENGINE i słychać było jakby palił na 3 gary.
Nie wiem co to jest muszę się jutro podpiąć i wymrugać błędy co to jest,
mam nadzieje że to tylko okaże się że to świece bo jeszcze od ponad 3 lat odkąd go mam nie wymieniałem, ale jak nie to i tak przy okazji je wymienię.
Jakie polecacie .
A może ktoś z was miał coś takiego w swoim Colcie.
Dodam że na światłach musiałem trzymać nogę na gazie bo zaraz gasł i ledwo do domu dojechałem, wogóle nie miał tyle mocy ile powinien.
POMOCY
rosomak1983 - 21-07-2012, 19:31
Matejo, to wykrec swiece i zobacz je, mozliwe ze która pekła.
Podstawa odczytac błedy, i nie jezdzij tak niesprawnym autem.
Matejo - 21-07-2012, 19:53
rosomak1983 napisał/a: | Matejo, to wykrec swiece i zobacz je, mozliwe ze która pekła.
Podstawa odczytac błedy, i nie jezdzij tak niesprawnym autem. |
tak zrobię ale musiałem nim dojechać do domu bo nie mogłem go zostawić w takim miejscu.
napiszę jutro jak odczytam błędy
Matejo - 22-07-2012, 14:54
Ok, wymrugałem dziś błędy i już wiem błąd nr 44 czyli cewka zapłonowa/rozdzielacz zapłonu.
teraz pytanie czy jest to kosztowna zabawa i czy ktoś ma potrzebne części.
pzdr
Matejo - 22-07-2012, 20:27
Czy może mi ktoś podać listę błędów żebym się upewnił czy to napewno cewka zapłonowa
londolut - 23-07-2012, 09:37
Matejo, podaj na PW maila to ci podeśle serwisówkę, tam będziesz miał wszystko.
Matejo - 23-07-2012, 19:29
nagrałem mruganie tego mojego błędu 44 i do obejżenia poniżej,
sory za jakość ale nagrywałem lewarkiem:
http://www.youtube.com/wa...8o&feature=plcp
aha pierwszy błysk jest kiedy przekręciłem kluczyk w stacyjce a potem w kółko 4 długie i 4 krótkie
Matejo - 01-08-2012, 15:58
I nastał znów czas szczęścia i uśmiechu, Misiek znów działa i jeździ JUPIII
BeNeK - 01-08-2012, 16:12
Matejo napisał/a: | I nastał znów czas szczęścia i uśmiechu, Misiek znów działa i jeździ JUPIII |
Brawo ! Niech cieszy ten mały potworek A tak w ogóle to dzieje się coś biorąc pod uwagę 'performens i tunink' znaczy POWER UP ??
pozdro
Matejo - 02-08-2012, 09:42
Niestety jesli chodzi o performance i tunink nic nie idzie do przodu, czas zabiera mi poszukiwanie pracy i kase yrzeba odłożyć na ciężkie dni więc na Colta idzie tylko to co trzeba nic dodatkowego
|
|
|