To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - E39A Love Story cd....

Anonymous - 03-02-2012, 01:44

to się nazywa pasja :)
Maretzky85 - 03-02-2012, 06:34

A czy znasz historię czerwonego dekla i czarnej pokrywy rozrządu ? to ori czy ktoś sobie przemalował ? :)
xcracing - 03-02-2012, 08:27

Maretzky85 napisał/a:
A czy znasz historię czerwonego dekla i czarnej pokrywy rozrządu ? to ori czy ktoś sobie przemalował ? :)

Obie części były srebrne w oryginale, obecny wygląd zawdzięczają poprzedniemu właścicielowi - Serkowi.
Tak to wyglądało gdy go Serek z Niemiec przytargał:

Torp12 - 03-02-2012, 10:51

Moim zdaniem to jest najladniejszy samochod na tym forum :) Gratuluje!
Juiceman - 03-02-2012, 13:39

Ciekawe czy na Elbe Treffen zdobyłby 1 miejsce :->
rosomak1983 - 03-02-2012, 13:46

Maretzky85 napisał/a:

takie kolory były tylko w VR4
http://www.youtube.com/watch?v=W5PBBgkov1c

Wszyc - 03-02-2012, 14:08

Cytat:
takie kolory były tylko w VR4

Wiemy stąd Marek pyta by się dowiedzieć więcej o silniku czy to tylko malunek czy coś więcej może przypadkiem się kryć

Zielu - 03-02-2012, 16:30

Lepiej wygląda w obecnych kolorach, ale te VR-4 z filmiku ma turbo i kolektor Cyclone..Przydałby Ci się taki zestaw xcracing :)
Wook@sH - 03-02-2012, 17:34

Tak się przyglądam zdjęciom spod maski i widzę, że po malowaniu mocowanie atrapy, czy też pas przedni, jest innego koloru niż biały, a na starym zdjęciu był biały, czy to oznacza że podkład jest ciemny i że zostało to niedomalowane, czy tak chciałeś aby było?
Po za tym jak plany z oklejaniem na wzór rajdówki?

xcracing - 03-02-2012, 19:06

Torp12 napisał/a:
Moim zdaniem to jest najladniejszy samochod na tym forum

O dziękuję :oops: ale jeszcze sporo mu do ideału brakuje :biggrin:

Juiceman napisał/a:
Ciekawe czy na Elbe Treffen zdobyłby 1 miejsce :->

Chciałbym tam się wybrać jednak z wolnym czasem kiepsko i ciężko coś zaplanować z dłuższym horyzontem. Może jak w miarę w ostatniej chwili da się jeszcze wyjazd załatwić to się wybiorę.

Zielu175 napisał/a:
Przydałby Ci się taki zestaw xcracing

Oj tak, przydałby się, będziemy pracować i nad tym :twisted:

Wook@sH napisał/a:
Tak się przyglądam zdjęciom spod maski i widzę, że po malowaniu mocowanie atrapy, czy też pas przedni, jest innego koloru niż biały, a na starym zdjęciu był biały, czy to oznacza że podkład jest ciemny i że zostało to niedomalowane, czy tak chciałeś aby było?
Po za tym jak plany z oklejaniem na wzór rajdówki?

Lakiernicy cały pas przedni pomalowali na czarno bez konsultacji, jak to zobaczyłem kazałem zmienić i zrobili tak jak jest teraz, więcej nie chciało mi się zmieniać bo chciałem już do domu Galanta zabierać.
Z oklejaniem sprawa się wstrzymała. Na jesień podjeliśmy próbę oklejenia jednak na tak nowym lakierze bez mikro rysek folia ciężko się kładła aż w pewnym momencie nam pękła na narożniku i sprawę przełożyliśmy na przyszłość. Są fajne folie z mikro kanalikami jednak nie ma w palecie odpowiedniego niebieskiego koloru.

Projekty wszystkich naklejek są gotowe więc jak tylko znudzi mi się biały Galant przystapię ponownie do oklejenia.

rosomak1983 - 03-02-2012, 19:11

nie oklejaj, bo stracisz blask jasnosci nieskazitelnej bieli :D
xcracing - 07-02-2012, 17:22

Przyszły dziś zamówione klamoty.
Najbardziej nie mogłem się doczekać anteny bo stara miała złamany bat i nie bardzo mogłem znaleźć jakiś w zamian więc w samochodzie była pusta dziura zaklejona taśmą.
Nareszczie się to zmieni :mrgreen:
Antena już na pierwszy rzut oka wyglądała bardzo dobrze.

Po dokładnym wyczyszczeniu i przesmarowaniu uszczelek przyszedł czas na montaż

I gotowa antena elektryczna

Nie miałem jeszcze nigdy automatycznej anteny w samochodzie i efekt po włączeniu radia naprawdę robi na mnie wrażenie :mrgreen:
Tylko teraz pewnie będę się bał radia włączać żeby się gdzieś w czasie jazdy nie urwała :|

Przyszedł też panel sterowania szybami, na żywo wygląda naprawdę ja nowy.
Mimo, że mój był też nienajgorszy to jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego :wink:
Tutaj stary i nowy:

I po zamontowaniu:

Jogurt - 07-02-2012, 18:37

mała rzecz a cieszy :)
m6riano - 08-02-2012, 00:07

Masz tam podświetlanie?;-)
Zielu - 08-02-2012, 05:44

No no, podoba mi się taka dbałość o szczegóły :wink: