| 

| Nasze Miśki - Rekin z Lubelskiego

deejay - 07-10-2012, 11:38

| robertdg napisał/a: |  	  | radek79 napisał/a: na listwie pokazuje 7 bar

No nie może być, coś jest nie tak z paliwem,
 | 

Moze byc i zdazało sie ze wtryski sie zacierały .
 radek79 - 07-10-2012, 16:14

| robertdg napisał/a: |  	  | weź ppodepnij kompa i sprawdz paramtery rzeczywiste, czasy wtryskow, kat zapłonu, etc, wrzuc zapisy na forum | 
 , już nie mam możliwości wrzucić na neta bo auto już wróciło z warsztatu  ,chociaż czuć spaliny takim gryzącym zapachem nieprzepalonego paliwa
 deejay - 07-10-2012, 16:20

| radek79 napisał/a: |  	  | ,chociaż czuć spaliny takim gryzącym zapachem nieprzepalonego paliwa | 

Jesli nie masz mozliwosci spr analizy , to wykręc swiece z przedniej głowicy i spr czy sa czarne (okopcone) , to świadczy od zbyt bogatej mieszance.
 Sprawdz jeszcze za pomocą drugiej osoby czy przy dodwaniu gazu podkapca na czarno .
 radek79 - 07-10-2012, 17:17

| deejay napisał/a: |  	  | Jesli nie masz mozliwosci spr analizy , to wykręc swiece z przedniej głowicy i spr czy sa czarne (okopcone) , to świadczy od zbyt bogatej mieszance. Sprawdz jeszcze za pomocą drugiej osoby czy przy dodwaniu gazu podkapca na czarno .
 | 
 świece nowe okopcone na czarno , nie kopci z wydechu  , we wtorek będziemy pruć wiązkę do kompa bo pomysły już się nam skończyły na przyczyny takiego zachowania silnika
 deejay - 07-10-2012, 17:21

| radek79 napisał/a: |  	  | świece nowe okopcone na czarno , nie kopci z wydechu , we wtorek będziemy pruć wiązkę do kompa bo pomysły już się nam skończyły na przyczyny takiego zachowania silnika | 

Instalacja to raczej nie bedzie . Czy zalane juz jest swieże pewne paliwo w zbiorniku ?
 Kontrolowałes parametry silnika rzeczywiste ?
 radek79 - 07-10-2012, 17:30

| deejay napisał/a: |  	  | Instalacja to raczej nie bedzie . Czy zalane juz jest swieże pewne paliwo w zbiorniku ? Kontrolowałes parametry silnika rzeczywiste ?
 | 
 tak świeże paliwo było już zalane nie dawno , parametry silnika były sprawdzone ,na początku padło na czujnik tps bo pokazywał np.kąt otwarcia 30stopni a zarz np. 3 stopnie ale po podmienieniu czujnika nic się nie poprawiło nawet po zmianie całej przepustnicy dlatego chcemy sprawdzić wiązkę
 radek79 - 07-10-2012, 17:34

zdaniem mojego znajomego przy dodaniu gazu komp myli cylindry i daje iskrę jak popadnie tak jak by były zamienione przewody wn ,ale nie wiadomo dlaczego nie trzyma wolnych obrotów chociaż na początku słabo ale trzymał
 deejay - 07-10-2012, 17:41

A czujnik temp. silnika który odpowiada za info do ECU o dawce paliwa był sprawdzany ?
 radek79 - 07-10-2012, 17:43

| deejay napisał/a: |  	  | A czujnik temp. silnika który odpowiada za info do ECU o dawce paliwa był sprawdzany ? | 
 tak był , jest sprawny
 robertdg - 07-10-2012, 17:47

Rozdziałem iskry zajmuje się aparat zapłonowy, komp nie przyczynia się do fizycznego rozdziału iskry, na podstawie czyjnika położenia wału i czujnika TDC w aparacie  (w głównej mierze, pomijając wartości czujników temperatury, tlenu, etc.) ustawia odpowiedni cykl zapłonu mieszanki.
 deejay - 07-10-2012, 17:51

| radek79 napisał/a: |  	  | deejay napisał/a: A czujnik temp. silnika który odpowiada za info do ECU o dawce paliwa był sprawdzany ?

tak był , jest sprawny
 | 

Jakim sposobem
   radek79 - 07-10-2012, 17:58

| deejay napisał/a: |  	  | Jakim sposobem   | 
 był mierzony kompem na pracującym silniku w warunkach rzeczywistych
 deejay - 07-10-2012, 18:05

| radek79 napisał/a: |  	  | był mierzony kompem na pracującym silniku w warunkach rzeczywistych | 

Proponuje zmierzyc go omomierzem dla pewnosci .
 Dla mnie nadal podejrzana jest kopułka zapł.  Czy drugi aparat zapł. był w 100% sprawny i pewny
   radek79 - 07-10-2012, 18:11

| deejay napisał/a: |  	  | Dla mnie nadal podejrzana jest kopułka zapł. Czy drugi aparat zapł. był w 100% sprawny i pewny   | 
 tak cały aparat był przełożony z gala mego brata , jego aparat teraz siedzi w moim aucie a mój w jego bo niechciało mi się z powrotem przekładać
 deejay - 07-10-2012, 18:48

Radek a powiedz mi jeszcze jakim sposobem spr. ust. paska rozrzadu , sciagaliscie cała osłonę paska i spr połozenie wału korbowego na znaki , czy tylko góra została ustawiona i zerkniecie w dół na oznaczenie na odudowie

|  | 
 |  |