To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Rekin z Lubelskiego

deejay - 07-10-2012, 12:38

robertdg napisał/a:
radek79 napisał/a:
na listwie pokazuje 7 bar

No nie może być, coś jest nie tak z paliwem,

Moze byc i zdazało sie ze wtryski sie zacierały .

radek79 - 07-10-2012, 17:14

robertdg napisał/a:
weź ppodepnij kompa i sprawdz paramtery rzeczywiste, czasy wtryskow, kat zapłonu, etc, wrzuc zapisy na forum

, już nie mam możliwości wrzucić na neta bo auto już wróciło z warsztatu ,chociaż czuć spaliny takim gryzącym zapachem nieprzepalonego paliwa

deejay - 07-10-2012, 17:20

radek79 napisał/a:
,chociaż czuć spaliny takim gryzącym zapachem nieprzepalonego paliwa

Jesli nie masz mozliwosci spr analizy , to wykręc swiece z przedniej głowicy i spr czy sa czarne (okopcone) , to świadczy od zbyt bogatej mieszance.
Sprawdz jeszcze za pomocą drugiej osoby czy przy dodwaniu gazu podkapca na czarno .

radek79 - 07-10-2012, 18:17

deejay napisał/a:
Jesli nie masz mozliwosci spr analizy , to wykręc swiece z przedniej głowicy i spr czy sa czarne (okopcone) , to świadczy od zbyt bogatej mieszance.
Sprawdz jeszcze za pomocą drugiej osoby czy przy dodwaniu gazu podkapca na czarno .

świece nowe okopcone na czarno , nie kopci z wydechu , we wtorek będziemy pruć wiązkę do kompa bo pomysły już się nam skończyły na przyczyny takiego zachowania silnika

deejay - 07-10-2012, 18:21

radek79 napisał/a:
świece nowe okopcone na czarno , nie kopci z wydechu , we wtorek będziemy pruć wiązkę do kompa bo pomysły już się nam skończyły na przyczyny takiego zachowania silnika

Instalacja to raczej nie bedzie . Czy zalane juz jest swieże pewne paliwo w zbiorniku ?
Kontrolowałes parametry silnika rzeczywiste ?

radek79 - 07-10-2012, 18:30

deejay napisał/a:
Instalacja to raczej nie bedzie . Czy zalane juz jest swieże pewne paliwo w zbiorniku ?
Kontrolowałes parametry silnika rzeczywiste ?

tak świeże paliwo było już zalane nie dawno , parametry silnika były sprawdzone ,na początku padło na czujnik tps bo pokazywał np.kąt otwarcia 30stopni a zarz np. 3 stopnie ale po podmienieniu czujnika nic się nie poprawiło nawet po zmianie całej przepustnicy dlatego chcemy sprawdzić wiązkę

radek79 - 07-10-2012, 18:34

zdaniem mojego znajomego przy dodaniu gazu komp myli cylindry i daje iskrę jak popadnie tak jak by były zamienione przewody wn ,ale nie wiadomo dlaczego nie trzyma wolnych obrotów chociaż na początku słabo ale trzymał
deejay - 07-10-2012, 18:41

A czujnik temp. silnika który odpowiada za info do ECU o dawce paliwa był sprawdzany ?
radek79 - 07-10-2012, 18:43

deejay napisał/a:
A czujnik temp. silnika który odpowiada za info do ECU o dawce paliwa był sprawdzany ?

tak był , jest sprawny

robertdg - 07-10-2012, 18:47

Rozdziałem iskry zajmuje się aparat zapłonowy, komp nie przyczynia się do fizycznego rozdziału iskry, na podstawie czyjnika położenia wału i czujnika TDC w aparacie (w głównej mierze, pomijając wartości czujników temperatury, tlenu, etc.) ustawia odpowiedni cykl zapłonu mieszanki.
deejay - 07-10-2012, 18:51

radek79 napisał/a:
deejay napisał/a:

tak był , jest sprawny

Jakim sposobem :?:

radek79 - 07-10-2012, 18:58

deejay napisał/a:
Jakim sposobem :?:

był mierzony kompem na pracującym silniku w warunkach rzeczywistych

deejay - 07-10-2012, 19:05

radek79 napisał/a:
był mierzony kompem na pracującym silniku w warunkach rzeczywistych

Proponuje zmierzyc go omomierzem dla pewnosci .
Dla mnie nadal podejrzana jest kopułka zapł. Czy drugi aparat zapł. był w 100% sprawny i pewny :?:

radek79 - 07-10-2012, 19:11

deejay napisał/a:
Dla mnie nadal podejrzana jest kopułka zapł. Czy drugi aparat zapł. był w 100% sprawny i pewny :?:

tak cały aparat był przełożony z gala mego brata , jego aparat teraz siedzi w moim aucie a mój w jego bo niechciało mi się z powrotem przekładać

deejay - 07-10-2012, 19:48

Radek a powiedz mi jeszcze jakim sposobem spr. ust. paska rozrzadu , sciagaliscie cała osłonę paska i spr połozenie wału korbowego na znaki , czy tylko góra została ustawiona i zerkniecie w dół na oznaczenie na odudowie :wink: