To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - CB w L200

griszaa - 14-06-2009, 19:58

HugoOrmo napisał/a:
...konsola dachowa tylko i wylacznie...

gdzie mozna Qpić taka konsole dachową ??

była pokazana w tym temacie jedna ale do nowszego L200 bedzie pasować ??

HugoOrmo - 14-06-2009, 20:31

...firm jest wiele natomiast ja swoja kupowalem tu:
http://www.wyprawa4x4.pl/
ale montowalem tu:
http://www.trasek.com.pl/ - tez maja je w sprzedazy i nawet za ciut mniejsza cene

pzdr

griszaa - 14-06-2009, 22:42

http://www.wyprawa4x4.pl/...00_06-2311.html

no dobra znalazłem fajną konsolke ( tu i na innych stronach )

ale pytanie czy ona bedzie pasować do Mojej staruszki ? bo ta jest do nowszego mkodelu

czy do starszych modeli tez takie robili ( czy lepirj zrobić taką samemu ) ??

PZDR

Gene - 15-06-2009, 08:52

Nowa do starej nie bedzie pasowac. Zapytaj Rafala lub Kylona czy moze moga sprowadzic do Twojego pick-up'a.
griszaa - 16-06-2009, 19:01

zapytam zapytam a macie moze jakieś foto takiej konsoli do starszej eLki ??
mam trochę doświadczenia z laminatami jak będe miał chwile pomieże porobie szablony posprawdzam mocowania ( po starym oświetleniu ) i moze coś się uda ciekawego wykroić :)

timber - 16-06-2009, 23:20
Temat postu: Re: CB w L200
czesc chłopaki...musicie mi pomóc :-( (...kupiłem halogeny na orurowanie i wiem że gdzieś były do kupienia takie obejmy na mocowanie halów na ruru- ale zgubiłem adres :-( (.. HELP Meee...!!!
Natomiast CB kupię w tym tygodniu- na konsolę krótką podsufitową. Nie wiem jakie radio wybrac?? Może Walker??

Kruel napisał/a:
Jak w tytule gdzie macie założone CB w L200? A jeśli nie to gdzie by się dało?

Jakieś wizjie/propozycje??

miczon - 17-06-2009, 20:37

griszaa, do modelu '97 spokojnie możesz montować do otworu pod radiem, przed lewarkami. Ja tak miałem w poprzednim autku (L2oo '03). Ważne jest tylko, aby miało czołowy głośnik (jak Harry II), bo inaczej niewiele będziesz słyszał, jeżeli nie podłączysz głośnika zewnętrznego. Wg mnie inwestowanie w konsole dachową do tego samochodu mija się z celem, ze względu na koszty.
timber - 17-06-2009, 23:04
Temat postu: Re: CB w L200
Srednica rury 64 mm. pomóżcie bo siedzę i kwiczę.... A sprawa następna- mam halogeny dalekosięzne- zamontowac je razem pod długie czy wyłącznikiem osobno...wiadomo musi byc przekaźnik.moim zdaniem zaraz pod długie- jak lutnę to oświecą sie 4 oczy:-)co sądzicie??

timber napisał/a:
czesc chłopaki...musicie mi pomóc :-( (...kupiłem halogeny na orurowanie i wiem że gdzieś były do kupienia takie obejmy na mocowanie halów na ruru- ale zgubiłem adres :-( (.. HELP Meee...!!!
Natomiast CB kupię w tym tygodniu- na konsolę krótką podsufitową. Nie wiem jakie radio wybrac?? Może Walker??

Kruel napisał/a:
Jak w tytule gdzie macie założone CB w L200? A jeśli nie to gdzie by się dało?

Jakieś wizjie/propozycje??

Hubeeert - 17-06-2009, 23:13

timber, http://forum.mitsumaniaki...p=118472#118472
griszaa - 17-06-2009, 23:28

miczon wlasnie w tym problem ze radyjko ma 21 cm a w tym schowku jest 15/17 cm - sporo wystaje dlatego interesuje mnie konsola dachowa ... masz moze jakieś info ( foto ) o takiej konsoli ??
Anonymous - 18-06-2009, 21:55

timber napisał/a:
Srednica rury 64 mm. pomóżcie bo siedzę i kwiczę.... A sprawa następna- mam halogeny dalekosięzne- zamontowac je razem pod długie czy wyłącznikiem osobno...wiadomo musi byc przekaźnik.moim zdaniem zaraz pod długie- jak lutnę to oświecą sie 4 oczy:-)co sądzicie??

Ja właśnie mam podpięte dalekosiężne pod długie i uważam, że to sensowne rozwiązanie

miczon - 19-06-2009, 20:54

griszaa napisał/a:
miczon wlasnie w tym problem ze radyjko ma 21 cm a w tym schowku jest 15/17 cm - sporo wystaje

Hmm... Zaślepkę można wyciągnąć, ewentualnie wyciąć dno... Ja tak właśnie miałem zrobione.
Na temamt konsoli dachowej do tego modelu niestety nic nie wiem, więc nie pomogę.

griszaa - 20-06-2009, 09:08

15-17 cm właśnie jest po wyciągnięciu czarnej zaślepki ... dalej jest chyba coś od nagrzewnicy i sie nie mieści dlatego kombinuje konsole dachową :)
obuch - 06-07-2009, 11:14

CZEŚĆ PANOWIE. PROSZĘ O POMOC . PO PODŁĄCZENIU UNIDEMA 520 DO GNIAZDA ZAPALNICZKI I PRÓBY NADAWANIA ZAPALA MI SIĘ KONTROLKA AWARIA SILNIKA I GAŚNIE MOTOR , W DRUGIM AUCIE RADIO DZIAŁA REWELACYJNIE. MOŻE ZBYT DUŻY POBÓR PRĄDU......
Kibloo - 06-07-2009, 11:21

obuch, z gniazda zapalniczki można pociągnąć około 120W (10A) ale chwilowo, jakby co to powinien spalić sie bezpiecznik, albo zabezpieczenie zapalniczki, raczej nic z prądem (radio na nadawaniu ciągnie do 3A). W razie czego sprawdź prąd włączając się w "szreg" z kabelkiem zasilajacym, amperomierzem.

Ja bym stawiał na jakąś interferencję kabla antenowego z elektroniką samochodu. Gdzie masz zamontowana antenę, a gdzie radio???

BTW, proszę o nieużywanie CAPS!!!

Pozdro