Nasze Miśki - Moja Gablota w wersji Elegance
Pieraś - 26-03-2012, 15:39
Tak ale musialbym sie wyklocic o moje 300zl zaliczki.
m6riano - 26-03-2012, 15:49
uułłaaa...i tu jest pies pogrzebany...
Anonymous - 26-03-2012, 15:50
o nic się nie musisz wykłócać zaliczka była na konkretny model felgi, oni usługi nie zrealizowali. ich problem, kasa wraca do Ciebie i niech się oni martwią, a jeżeli to był zadatek to możesz nawet żądać 2 razy tyle więc Ty tu jesteś na lepszej pozycji
Pieraś - 26-03-2012, 16:04
No ale jaki argument za tym by nie brac opon?
I tak bym musial kupic 16" opony za te same kase gdzie indziej.
EDIT:
Tak by to wygladalo na aucie: http://desmond.imageshack....jpg&res=medium
W sumie nie ma szału ale tragedii też nie ma.
Jednak je wezmę ... jakby nie patrzeć są nowe i za 730zł.
Hugo - 26-03-2012, 21:33
Ale fatalne...
Tomek - 26-03-2012, 21:39
Hugo napisał/a: | Ale fatalne... |
zgadzam się
żadna rewelacja
Anonymous - 26-03-2012, 21:48
dupy nie urywa. poprzednie robiły by robotę, ale za te pieniądze jak na nowe firmowe felgi to nie jest źle.
Pieraś - 27-03-2012, 08:20
cóż ... trudno się mówi, wezmę je bo nie ma nic innego na rynku co spełniało by jakość+wyglad Vs. cena. Tragedii nie ma, a nowe.
EDIT:
- zadzwonilem do nich i powiedzialem by montowali opony na te felgi, po 13 bede mial je juz w galu. Zalacze zdjecia jak tylko zrobie foty, zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy.
Podsumowujac:
- Alutec Alustar U, 16", ET43, 6.5"
- Semperit Speed-Life, 205/55, index V
Hugo - 27-03-2012, 10:08
sveno - 27-03-2012, 10:20
Pieraś napisał/a: | Tak ale musialbym sie wyklocic o moje 300zl zaliczki. | to oni dali ciała nie Ty, więc powinni Ci oddać 2x tyle co im wpłaciłeś, takie jest prawo, jeżeli tylko zaznaczone było, że kase dajesz im tytułem zaliczki nie zadatku. Felgi brzydkie jak nieszczęście, jednym słowem przerobili cię jak małe dziecko, wcisneli Ci towar, który pewnie zaległa im na półce ładnych parę lat. Smutne ale prawdziwe
Tomek - 27-03-2012, 10:26
sveno napisał/a: | powinni Ci oddać 2x tyle co im wpłaciłeś, takie jest prawo, jeżeli tylko zaznaczone było, że kase dajesz im tytułem zaliczki nie zadatku |
nie Sławku
tytułem zadatku należy się zwrot 200% zadatku
tytułem zaliczki należy się zwrot 100% zaliczki
co do reszty się zgadzam
sveno - 27-03-2012, 11:14
tomek84, masz racje, zawsze mylą mi się te pojęcia
Cytat: | ZADATEK
jeśli umowa zostaje rozwiązana za zgodą obu stron, to zwracają one sobie wzajemne świadczenia, w tym także zadatek,
jeśli umowa została wykonana prawidłowo, zadatek zostaje zaliczony w na poczet ceny,
jeśli umowa nie została wykonana, z uwagi na rezygnację strony, która zadatek dała, zadatek przepada na rzecz biorącego zadatek,
jeśli umowa nie została zrealizowana z przyczyn leżących po stronie biorącej zadatek, strona dająca zadatek może od umowy odstąpić i żądać zwrotu zadatku w podwójnej wysokości.
|
Pieraś - 27-03-2012, 12:37
Nie, no ja Was rozumiem ale z drugiej strony wiem, ze nie znajde takich felg jakie mi sie spodobaja w odpowiedniej dla mnie cenie, jak juz sa to regenerowane lub jak na wczesniej wklejanych przeze mnie aukcjach byly plastry odwaznikow. Szczerze mowiac to jak juz szukalem przez lekko 2 miesiace przegladajac non stop aukcje to uwierzcie mi, ze i te mi przypasuja ... no chyba, ze faktycznie zaloza na auto i bedzie "kupa" ale wtedy sprobuje je sprzedac, czy cos ... szczerze mowiac juz wole te niz ory 15".
Pieraś - 27-03-2012, 16:48
Oponki dostalem z indexem W, a nie V Tak wiem wiem, nie wycisne tyle ale opona lepsza.
Po całości wyszło mnie wszystko taniej o 270zł.
Za jednego alu 16" zapłaciłem 188zł.
I nie ukrywam, ze jak juz jezdze i ogladam auto jak stoi itp. to szalu nie ma ale mi sie jednak podoba ... nie dlatego, ze zaplacilem i nie wypada gadac inaczej ale jestem ogolnie zadowolony.
Wrzuce zdjecia jak jakies lepsze zrobie.
fj_mike - 27-03-2012, 22:41
Pieraś napisał/a: | Za jednego alu 16" zapłaciłem 188zł. |
Cena bardzo dobra.
Pieraś napisał/a: | Wrzuce zdjecia jak jakies lepsze zrobie. |
Nie wymiguje się
Teraz
|
|
|