To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TURBOCZARNUCH czyli 4g63 Turbo 4WD

macia - 30-11-2012, 22:12

Tuleje z poliuretanu wsadzone, w efekcie cisza zapanowała na pokładzie.
Przy okazji zmniejszone nieco doładowanie, by żyło się lepiej :lol:

macia - 17-02-2013, 22:06

Mały apek:

- enkei z evo 9 czekają już na sezon letni 8)
- nowe wycieraczki czekają do jutra :P

macia - 18-02-2013, 21:14

Tak się kółko prezentuje:

BeNeK - 18-02-2013, 21:18

macia,

Świetne koła do outka ! Gratki !

Anonymous - 18-02-2013, 21:36

teraz trzeba będzie zaciski odświeżyć bo przez taki wzór wszystko widać :P
macia - 18-02-2013, 21:43

BeNeK napisał/a:
Świetne koła do outka ! Gratki !

Dzięki :)

Zaciski nie są złe, a przez moje dotychczasowe koło 18" były jeszcze bardziej na widoku. Zobaczymy jak to będzie wyglądało na aucie :)

Maddox - 22-02-2013, 21:24

Hej, a jak tam ze spalaniem, kolektorami (oddales do zrobienia na wzor to ElTecu), i ogolnie jak Ci sie sprawuje.
Pzdr,

macia - 11-03-2013, 22:41

Z racji, że kilka ostatnich dni zmuszony byłem spędzić w stolycy, to postanowiłem sprawdzić oddech czarnucha w profesjonalnym warsztacie. Oto wyniki badań:

Trochę ciemne zdjęcie, ale można coś dojrzeć. Nie był to max, bo siedzący za kółkiem Dominik z ECU-PERFORMANCE uznał, że nie będzie cisnął do samego końca :) Mimo to, wykres wygląda całkiem przyzwoicie, jak na moje niewprawne oko.

Przy okazji wielkie podziękowania dla załogi ww. warsztatu, która nie znając mnie wcześniej potraktowała mnie więcej niż przyzwoicie - Dominik tłumaczył wszystkie zawiłości najprościej i najcierpliwiej jak potrafił, a na koniec ku mojemu MEGAzdziwieniu nie wziął od obcej osoby za usługę (tak na prawdę więc za przysługę) ani grosza!

Maddox - kolektor wymieniony na fabrykę, póki co nie zdecydowałem się na dorabianie. Spalanie: jakieś 100 km po Warszawie i powrót do Lublina kolejne 170 km zaznaczyły się na pokładowym atari uśrednionym wynikiem 11 litrów/100 km, który to uznaję za bardzo przyzwoity. Co do mocy, to po porównawczej przejażdżce seryjnym Turbo stwierdzam, że czarnuch nie ma się czego wstydzić :wink:

Morfi - 11-03-2013, 22:56

koniec przy 5400 obr ?
mystek - 12-03-2013, 06:41

#Morfi - Nie był to max, bo siedzący za kółkiem Dominik z ECU-PERFORMANCE uznał, że nie będzie cisnął do samego końca

#Macia - wynik bardzo fajny :) plany na 300+ są?

krzychu - 12-03-2013, 08:33

Szkoda, że wykres nie obejmuje niskich obrotów :(
W@sio - 12-03-2013, 16:34

Maciek, tym porównaniem do serii też się do końca nie sugeruj, bo nie jestem w stanie powiedzieć, czy mój jedzie jak powinien, nie mniej Twoje auto jedzie znacznie lepiej niż moje i tego Ci zazdroszczę :)
macia - 12-03-2013, 21:59

mystek napisał/a:
wynik bardzo fajny :) plany na 300+ są?

Uchowaj Boże :P
W@sio - ja jestem mimo wszystko zadowolony ze sprawdzianu. Chciałem zobaczyć, czy dorównuję serii i przekonałem się, że na pewno tak - no chyba, że u Ciebie nie bardzo z mocą... Niemniej nadal uważam, że odczuwalna moc czarnucha jest niższa niż dawniej :roll: Ale może to tylko zryty łeb :mrgreen:

W@sio - 12-03-2013, 23:23

Wiesz co, myślę, że to po prostu kwestia przyzwyczajenia, a nie obiektywnej oceny... Jak Ci mówiłem, mam podobnie, zaraz po kupnie byłem zachwycony dynamiką, mocą auta, teraz wydaje mi się, że coś jest nie tak, ale każdy kto ze mną jeździł autem zaraz po kupnie i dzisiaj twierdzi, że jest jak było, nic się nie zmieniło i wszystko jest w porządku...

Stąd konkluzja - coś jest z naszymi baniami nie tak :)

Opinia, że jeśli masz dużą moc pod prawą nogą, to chcesz tej mocy coraz więcej jest jednak prawdziwa :)

macia - 22-04-2013, 23:09

Dziś założyłem nowe felgi: