To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Spotkanie małopolskich MM w Krakowie. - 29.05.2011 g.19.oo

mystek - 02-06-2011, 14:28

#Marcin - o właśnie, Skansen Smaków się to zwie :) . Powiadasz, że masa ludzi się tam zjeżdża? Wiadomo, że to kryspinów, ale wtedy chyba raczej grille przy jeziorku :) .

Ano można znaleźć, ale jadłem w nie jednej pizzerii i w Krakowie i poza nim, ale nigdzie nie dostałem tak dużej i tak smacznej jak w Etnie :) . Jadłeś tam?

#Tomek - kwestia gustu, mnie szczerze też nie do końca smakowało, ale byłem zdziwiony, że tak małą porcją można sobie pojeść :) tłuszcz robi swoje. Klimat faktycznie jest świetny i dobrze sobie to właściciel rozkminił. Może odpuśćmy ten Skansen faktycznie, może być hołota w weekendy z Kryspinowa, jak Marcin napisał, aczkolwiek miejsca tam jest co nie miara :)

dawidoski13 - 02-06-2011, 16:27

Ja się nie wtrącam w miejscówkę bo nie za bardzo znam Kraków... ale jeśli mogę coś zasugerować to proponuję mieć w zanadrzu przygotowane dwie opcje na spota: w zależności od pogody pierwsza to gdzieś na powietrzu,pod chmurką, gdzie będziemy mogli spokojnie zapalić gryle i napić się piwka i to jasna rzecz gdy będzie ładnie a druga opcja to właśnie jakaś knajpka gdzie się oczywiście pomieścimy....

[ Dodano: 02-06-2011, 16:37 ]
Zapomniałem,Jackall, dzięki za foty :!: Bardzo ładne :wink: Zaznaczę,że wszyscy się o nie dopominali a nikt Cię nie docenił :!: :wink:

Jackall - 02-06-2011, 17:32

Dawidoski13 nie ma sprawy ale bez przesady, potrafię ocenić czy fotki są udane czy nie, a te należą do tych drugich. Zawaliliśmy, że tak późno pomyśleliśmy o zdjęciach.
I w tym miejscu obiecuję, że z następnego spota (o ile oczywiście na nim będę) zrobię dużo lepszą foto relację i tym razem nie pominę żadnego Miśka czy nie-Miśka :wink:

sveno - 02-06-2011, 18:28

Obcziłem dzisiaj ten parking na rydlówce, sprawa wygląda tak: miejsce wg mnie świetne, cisza, spokój, zielono i czysto, poietrze jak nie w Krakowie, aż się chce oddychać i wszechobecny zapach Jaśminu... :)
Teraz konkrety: wygląda to tak filmik ze spraw organizacyjnych: terenem zarządza prawdopodobnie Rada Dzielnicy Bronowice czy jakoś tak, byłem dzisiaj u nich, ale pocałowałem klamkę, bo w tym kraju normalny szary obywatel pracuje 10h a urzędnicy tylko 6h, ale spisałem sobie nr tel i jutro będę dzwonił. Jest to parking na użytek Muzeum Młodej Polski, tam też byłem i w sobotę 18 czerwca nie mają w planach przyjmowanie żadnej wycieczki także tłumu raczej nie będzie. Parking jest dość duży, z powodzeniem zmieści się tam 30-35 aut, jutro dowiem się jak z grillowaniem i czy musimy mieć jakieś pozwolenie, a jak tak to jakie warunki mamy spełnić

[ Dodano: 02-06-2011, 18:36 ]
dawidoski13 napisał/a:
ale jeśli mogę coś zasugerować to proponuję mieć w zanadrzu przygotowane dwie opcje na spota: w zależności od pogody pierwsza to gdzieś na powietrzu,pod chmurką, gdzie będziemy mogli spokojnie zapalić gryle i napić się piwka i to jasna rzecz gdy będzie ładnie a druga opcja to właśnie jakaś knajpka gdzie się oczywiście pomieścimy....
dobrze mówi, piwa mu dać :) a poważnie też tak myślełem, dlatego staram się załatwić legalnie ten parking na Rydlówce, a jak pogoda będzie kiepska to Mogilska. Bo rozumiem, że termin mamy już ustalony? Czyli 18.06
I jeszcze 2 foty:

dawidoski13 - 02-06-2011, 18:45

sveno napisał/a:
dobrze mówi, piwa mu dać :)

Zaczynam Cię lubić :biggrin: ale zdajesz sobie sprawę z tego, że spot nie wiąże się tylko i wyłącznie z piciem piwa :P

[ Dodano: 02-06-2011, 18:48 ]
A tak na poważnie to ten parking wygląda na bardzo dobre, miłe miejsce...musisz, tzn było by dobrze gdybyś dopytał o szczegóły :wink:

sveno - 02-06-2011, 18:52

dawidoski13 napisał/a:
ale zdajesz sobie sprawę z tego, że spot nie wiąże się tylko i wyłącznie z piciem piwa :P
oczywiście, że nie, dlatego staram się dowiedzieć co z grillowaniem, coby przy piwku i pogaduszkach jakąś kiełbaskę i karkóweczkę zmontować, a i byłbym zapomniał, w odległości około 200m od tego parkingu jest plac zabaw i to nawet całkiem ok- to tak dla tych, którzy planują pojawić się z dzieciakami
Mr V - 02-06-2011, 21:52

sveno napisał/a:
kurcze Mr V, przy Twojej miejscówie moja wymięka, dowiedz się co i jak, i czy można zaklepać tam stoliki i parking :P choć podejrzewam, że w sobotę może być tłoczno

Przechodzę tamtędy codziennie i jest w miare pusto. Stoi od tygodnia max ten lokal, więc myśle, że będą mieli parcie na klienterię :D

Tomek - 03-06-2011, 09:13

dla mnie rydlówka gra jak najbardziej
nawet jak przyjade sam, to moge wciągnąć pare piw, a rekina popchać do domu

sveno - 03-06-2011, 11:46

Dobra, już wszystko wiem na temat parkingu przy Rydlówce. Zarządcą nie jest Rada dzielnicy Bronowice a Zarząd Infrastruktury Komunalnej i Transportu, dzwoniłem tam i powiedziałem, jak sprawa wygląda i szczerze to jestem pod wrażeniem uprzejmości pewnej Pani Kasi która jest opiekunem tego terenu. Do rzeczy, Pani Kasia powiedziała, że są dwie drogi:
1. Oficjalne zgłoszenie imprezy, czyli masa podań, papierków, pozwoleń, opłat i czasu straconego na ganianie za tym wszystkim-odpada w przedbiegach.
2. "Nieoficjalne i spontaniczne spotkanie ze znajomymi" :) czyli po prostu przyjeżdżamy, bawimy się ale nie za głośno, grillujemy, sprzątamy i rozjeżdżamy się w spokoju. Ta opcja nam jak najbardziej pasuje :)
Zapytałem a co jak nasza kochana Straż Miejska nam pozazdrości grilla i będzie chciała nam go sprzątnąć zostawiając w zamian mandat, na co Pani Kasia powiedziała, że możemy powołać się na przepis który mówi, że jeżeli ogień nie jest rozpalany na ziemi tylko w jakimś palenisku (jakim jest np. grill) to nie podlega to karze. Na wszelki wypadek zadzwoniłem do Straży Miejskiej, tam trochę zeszło, zanim ktoś kompetentny się wypowiedział na ten temat, ale w końcu potwierdzili słowa naszej kochanej Pani Kasi z ZIKiTu, że ogólnie nie ma zakazu grillowania, nawet w miejscach publicznych, ale wiadomo, że jest zakaz spożywania alkoholu!!!! Jak to mówią, dla chcącego nic trudnego, ale to już na własną odpowiedzialność.
Podsumowując: gdybyśmy zdecydowali się tam zrobić spota, to mamy miejsce, bo raczej żadnej wycieczki nie będzie i możemy grillować, odpowiedzialność za to w razie czego biorę na siebie, ale w przypadku przyłapania na alkoholu, każdy odpowiada za siebie.

Adaho_krak - 03-06-2011, 12:28

Dla mnie super.
sveno, zakładaj temat i roześle masówkę.

sveno - 03-06-2011, 14:33

Adaho_krak napisał/a:
Dla mnie super.
tomek84 napisał/a:
dla mnie rydlówka gra jak najbardziej
itp. czyli co postanowione?
Adaho_krak napisał/a:
sveno, zakładaj temat i roześle masówkę.
do dzieła, temat już jest poszę
Adaho_krak - 03-06-2011, 14:36

sveno napisał/a:
do dzieła, temat już jest poszę

Masówka wysłana. :mrgreen:

sieegurd - 03-06-2011, 14:37

sveno świetna robota :)
Mr V - 05-06-2011, 00:19

Teraz zmiana tematu. Kto mi chciał sprzedać felgi na zlocie, bo po nicku nie znam ? :P
Marcin-Krak - 05-06-2011, 09:25

Mr V napisał/a:
Teraz zmiana tematu. Kto mi chciał sprzedać felgi na zlocie, bo po nicku nie znam ? :P

Od tego jest dział kupię - sprzedam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No 10 stron o spocie - gratuluję - jak za dawnych czasów - żeby jeszcze frekwencja dopisywać zaczęła 0- to może znowu zaczniemy się spotykać co tydzień :P :twisted: