To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

Piwor - 13-11-2011, 10:33

A ja już znam rozwiązanie zagadki. :D
mkm - 13-11-2011, 10:53

Piwor, nawet nie pisz, że to też nie było to:
Torp12 napisał/a:
Jutro mam nadzieje ze dostane szybko ten tloczek, zestaw naprawczy i oby sie problem skonczyl:]

fj_mike - 13-11-2011, 11:39

Piwor napisał/a:
A ja już znam rozwiązanie zagadki. :D

Pochwal się :P

Owczar - 13-11-2011, 13:38

Panowie, nie róbcie z tego tajemnicy :) brałem udział w burzy mózgów i rozwiązanie mi się należy :P
Torp12 - 13-11-2011, 17:48

mkm napisał/a:
Piwor, nawet nie pisz, że to też nie było to:
Torp12 napisał/a:
Jutro mam nadzieje ze dostane szybko ten tloczek, zestaw naprawczy i oby sie problem skonczyl:]

MKM no to tez nie bylo to;) Rozwiazanie bylo duzo bardziej prozaiczne niz by sie wydawac moglo:) Owczar cwaniak juz wie wiec powiem i Wam;)

Otóż przednie zaciski byly.... zalozone na odwrót:) To znaczy lewy na prawy , prawy na lewy. Przez co odpowietrzniki były na dole zacisków a nie na górze, przez co sie nie odpowietrzało do końca;) Ot taki chochlik:)

Teraz hamulce to żyleta:] Oby jak najdlużej:) Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc:)

deejay - 13-11-2011, 17:58

Torp12 napisał/a:
Przez co odpowietrzniki były na dole zacisków a nie na górze, przez co sie nie odpowietrzało do końca;) Od taki chochlik:)

Kto to montował ? :twisted: :roll: :P

Torp12 - 13-11-2011, 18:01

deejay napisał/a:

Kto to montował ? :twisted: :roll: :P

Znajomy. Kazdemu moze sie zdarzyc:) Na tylnych jest ewidetnie "L" , "R" a tu sie akurat pomylil...

deejay - 13-11-2011, 18:05

Torp12 napisał/a:
a tu sie akurat pomylil...

Ale majac jakies pojecie o mechanice powinien wiedzieć ze odpowietrzniki maja byc na górze :wink:

Torp12 - 13-11-2011, 18:06

Przeoczył, co poradzic:) Ważne że się wkońcu wyjaśniło:)
robertdg - 13-11-2011, 18:09

deejay, ale Owczar miał taki sam problem, bo też założył zaciski na odwrót jak robił SWAP hamulcy tylnych :P Piwor musiał miec niezły ubaw jak to zobaczył :-)
deejay - 13-11-2011, 18:13

odpowietrzali tyle razy.... i nikt sie nie kapnął , łobuzy :mrgreen:
Torp12 - 13-11-2011, 18:15

deejay napisał/a:
odpowietrzali tyle razy.... i nikt sie nie kapnął :wink:

To jest właśnie najlepsze:)
Swoją drogą prawy sie odpowietrzył dużo lepiej niż lewy i pewnie to wszystkich myliło i nie naprowadziło na właściwy trop:)

mkm - 13-11-2011, 18:50

Torp12 napisał/a:

Otóż przednie zaciski byly.... zalozone na odwrót:)

I właśnie dlatego uważam, że jak się nie ma wiedzy i praktyki to w niektóre podzespoły nie należy rąk pchać.
To są kwestie bezpieczeństwa.
Hamulce, zawieszenie, układ kierowniczy – tylko u mechanika i to nie z pierwszej łapanki.
Jak już koniecznie chcemy robić sami lub u samouków – po pracy kupić flaszkę, podjechać do warsztatu niech to ktos posprawdza…

Torp12 - 13-11-2011, 18:59

MKM to nie bylo robione samemu i u byle kogo.
Poza tym ja mam rozum i jak czuje ze hamulce malo sprawne to nie zapierdzielam nie wiem jak:]

mkm - 13-11-2011, 20:05

Torp12, trafiła się okazja, żeby trochę pomoralizować to ja wykorzystałem. :mrgreen:
Ty akurat jesteś w tym przypadku pokrzywdzony – chyba, że stałeś mu nad głową i wydawałeś komendy – wtedy współwina jest, więc nie masz co tłumaczyć kolegi bo walnął potężnego zonka...

Uczulam wszystkich, którzy samodzielnie majstrują przy autach.
Niestety jest coraz większe grono ludzi, którym się wydaje, ze mechanika jest prosta jak konstrukcja cepa.
Wystarczy kupić kilka podstawowych kluczy, pobuszować troche w sieci i już możemy naprawiać auta… :roll:

Niestety zostałeś narażony na niebezpieczeństwo i mam nadzieję, że kolega zrozumiał, że mogło być niewesoło.
Mam także nadzieję, że nie machnie kolejnego zonka osobie, która może nie wyczuć fuszery i będzie sprawdzał nie dwa, nie trzy, a cztery razy zanim cos odkręci/przykręci, bo jakby nie patrzeć w jego rękach jest czyjeś bezpieczeństwo…

moralizatorstwo OFF :wink: