Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII
borsak1 - 06-09-2011, 15:29
dab,gdzie??? jest inna poza ta w suficie?
Nie chodzi mi o to że w końcu ją znalazłem tą dedykowaną dla bagażnika.
Trik - 07-09-2011, 23:19
xylen napisał/a: | Dla mnie mankamentem jest brak możliwości regulacji wysokości zamocowania pasów z tylu- większe dzieciaki które już są duże na fotelik maja pasy za wysoko |
A używasz z podkładki czy dziecko jest już ponad gabaryt ustawowy (chyba ok. 150cm wzrostu)? Bo jeśli jest podkładka, to niektóre mają taki dodatkowy pasek z regulowanym zaczepem, montowany do podkładki i zaczepiany na pas. Mozna wtedy obniżyć krawędź pasa, żeby nie cieła po szyji. Ten dodatkowy pasek można też zaczepić o uchwyt isofixa i na pasie.
xylen - 08-09-2011, 11:09
Trik napisał/a: | xylen napisał/a: | Dla mnie mankamentem jest brak możliwości regulacji wysokości zamocowania pasów z tylu- większe dzieciaki które już są duże na fotelik maja pasy za wysoko |
A używasz z podkładki czy dziecko jest już ponad gabaryt ustawowy (chyba ok. 150cm wzrostu)? Bo jeśli jest podkładka, to niektóre mają taki dodatkowy pasek z regulowanym zaczepem, montowany do podkładki i zaczepiany na pas. Mozna wtedy obniżyć krawędź pasa, żeby nie cieła po szyji. Ten dodatkowy pasek można też zaczepić o uchwyt isofixa i na pasie. |
Dzieki, nie uzywam podkladki , dziecko duze juz jest i podkladka jest niezbyt wygodna,
dziwie sie tylko ze takie proste rozwiazanie jak regulacja zamocowania pasow nie zostalo zastosowane, przyznam ze nie zwrocilem na to uwagi wczesniej przekonany ze na bank bedzie:)
Trik - 08-09-2011, 20:41
xylen napisał/a: | dziecko duze juz jest i podkladka jest niezbyt wygodna | Wiesz że nie chodzi o wygodę.
xylen napisał/a: | dziwie sie tylko ze takie proste rozwiazanie jak regulacja zamocowania pasow nie zostalo zastosowane | Znaczy na tylnej kanapie? Czy mógłbyś przytoczyć jakiś przykład samochodu w tej klasie i cenie lub może tańszy, który takowe rozwiązanie posiada, bo nie znajduję w odmętach pamięci.
joachim69 - 08-09-2011, 21:16
te pasy są po prostu za wysoko umieszczone i nawet dziecko w foteliku ciężko bylo zapiąć
co do Twojego pytania Trik to regulacje wysokości pasów miała taka babcia jak Vectra B później Vectra C , Laguna
Hubeeert - 09-09-2011, 06:36
joachim69 na tylnej kanapie?
dab - 09-09-2011, 07:51
Z pewnoscia NIE.
Mialem Vectre B i Lagune II - obie mialby regulacje pasow jedynie dla przednich foteli.
Z tylu to jeszcze rzadkosc A w SUVach to juz chba w ogole rzecz niespotykana..
Grzesq - 09-09-2011, 10:14
dab napisał/a: | Z pewnoscia NIE.
Mialem Vectre B i Lagune II - obie mialby regulacje pasow jedynie dla przednich foteli.
Z tylu to jeszcze rzadkosc A w SUVach to juz chba w ogole rzecz niespotykana.. |
Może miałeś inne wersję, generalnie były montowane w tych samochodach :
Laguna II :
http://img191.imageshack....tlagunaii31.jpg
Vectra B :
http://img707.imageshack....8/piotvec34.jpg
Co do SUVów w Q7 też mam
dab - 09-09-2011, 12:06
Byc moze, mialem wersje kupione w polskim salonie i zawsze pierwsze modele z produkcji...
Muciek - 09-09-2011, 17:09
Skoda Octavia też to miała
joachim69 - 09-09-2011, 18:13
xylen - 09-09-2011, 21:04
Nie wiem ktore maja a ktore nie ale w mojej cytrynce miejskiej c3 to standard...nawet mila pani w ASO mitsu byla bardzo zdziwiona jak o to zapytalem i z pol godziny probowala jakos te pasy obnizyc:) po kilku probach zawolala posilki i konsylium stwierdzilo ze jednak nie ma regulacji....
joachim69 - 10-09-2011, 10:28
kiedyś widziałem na allegro takie klamry do pasów i chyba były pokazywane tutaj ale nie mogę tego odszukać
13zbyszek13 - 13-09-2011, 19:44
A ja nie traktuję takich drobiazgów jako mankament.
xylen - 14-09-2011, 09:14
13zbyszek13 napisał/a: | A ja nie traktuję takich drobiazgów jako mankament. |
w końcu przedstawiamy tu nasze subiektywne opinie
|
|
|