To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

Trik - 27-06-2012, 16:29

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36465 :roll: 23 strony do zapoznania. Staraj się przejżeć działy naszego Lancera. Przez te 4,5 roku naprawdę sporo wiadomości tu trafiło.
BARTIG - 29-06-2012, 09:21

To teraz ja zacznę :)
Chyba zdecyduje się na przeniesienie tablicy na bok. Nie wiem jedynie który rodzaj podkładki zastosować. Są dwa typy:

1. podkładka zachodząca lekko na grill czyli tak jak oryginalnie jest w EVO:
Oferuje ją firma 4Turbo - cena 125zł, do tego trzeba dokupić podkładki i śruby za 60zł + przesyłka 30zł = ~ 215zł

2. podkładka nie zachodząca na grill:
zrobił tak nasz kolega Maciek6778
Oferuje ją firma Wojtmar - cena 120zł z przesyłką, montaż na klej do szyb

:?: :?: :?:

Maciek6778 - 02-07-2012, 00:55

Hey!
Gdybym miał robić teraz to pewnie bym wybrał tą zachodzącą na gril, ale nie wiem też jakby pasowała na ten gril, który mam założony.. Trochę się jednak pewnie różni, inaczej wystaje itd., więc mogłaby trochę nie pasować..

krzychu - 02-07-2012, 09:21

Ten nie zachodzący na grill wystaje po obrys boczny zderzaka.... Fuj..... Zresztą ten oryginalny też nie jest wiele lepszy w tym temacie... Myślałem, że to trochę lepiej dopasowane jest....

Ps. A co z dziurami po obecnym mocowaniu?

BARTIG - 02-07-2012, 14:34

byłyby oklejone folią tak jak to pokazałem na poprzedniej stronie tematu
Maciek6778 - 02-07-2012, 16:18

krzychu napisał/a:
Ten nie zachodzący na grill wystaje po obrys boczny zderzaka.... Fuj..... Zresztą ten oryginalny też nie jest wiele lepszy w tym temacie... Myślałem, że to trochę lepiej dopasowane jest....

Ps. A co z dziurami po obecnym mocowaniu?

Są gusta i guściki ;)

BARTIG - 04-07-2012, 20:15

Powiem tak... okazało się że podkładka z 4turbo nie pasuje - słyszałem że da się ją lekko przerobić, ale nie mam na tyle zdolności i sądzę że prędzej bym ją popsuł :) Z kolei ta nie zachodząca na grill również średnio mi się podoba.
Pojawił się nowy pomysł - tablica w mniejszych rozmiarach przyklejana na taśmę dwustronną - miałaby by być przyklejona właśnie z boku. Czytałem o tym wiele - niby jest przepis który nie określa gdzie ma być tablica i jakich ma być rozmiarów, a z kolei w odrębnej ustawie są określane wymiary tablicy. Ryzyk fizyk :)

maciej79 - 04-07-2012, 20:22

BARTIG napisał/a:
Powiem tak... okazało się że podkładka z 4turbo nie pasuje - słyszałem że da się ją lekko przerobić, ale nie mam na tyle zdolności i sądzę że prędzej bym ją popsuł :) Z kolei ta nie zachodząca na grill również średnio mi się podoba.
Pojawił się nowy pomysł - tablica w mniejszych rozmiarach przyklejana na taśmę dwustronną - miałaby by być przyklejona właśnie z boku. Czytałem o tym wiele - niby jest przepis który nie określa gdzie ma być tablica i jakich ma być rozmiarów, a z kolei w odrębnej ustawie są określane wymiary tablicy. Ryzyk fizyk :)

Witam. Zobacz jak to u mnie wygląda ,podkładkę mam z firmy Wojtmar.

BARTIG - 04-07-2012, 21:54

Masz może jakieś zdjęcia z bliska albo zdjęcia montażu ?
Już sam nie wiem... teraz przy opcji z małą tablicą rejestracyjną ta duża wygląda strasznie :)

krzychu - 05-07-2012, 08:15

BARTIG napisał/a:
a z kolei w odrębnej ustawie są określane wymiary tablicy

Nie rozumiem, co chcesz sobie zrobić sam tablicę? Przecież to jest traktowane jak dokument i w skrajności zostaniesz posądzony o fałszerstwo.... Z drugiej strony wiem, że policjanci są dość wyrozumiali szczególnie jak starą pogniesz i wrzucisz do bagażnika....

BARTIG - 05-07-2012, 08:22

Nie sam :) Na alledrogo są tablice o wymiarach 33x9 cm. Tłoczą numer jaki się ma. Tablica jest też odblaskowa i wygląda jak normalna tablica, tyle że w pomniejszeniu. Niestety naklejki już nie będzie miała.
michaello - 05-07-2012, 13:34

Bartig, ja bym nie ryzykowal z mala tablica bez naklejek. Wszystko ladnie pieknie do czasu kolizji i wprawnego oka policjanta/agenta ubezpieczeniowego. Z wyplata odszkodowania moga byc nici, znam przypadek o niewyplaceniu naleznosci z powodu jazdy ze swiatlami bez homologacji.
.swat. - 05-07-2012, 17:37

krzychu napisał/a:
Ten nie zachodzący na grill wystaje po obrys boczny zderzaka....
W tym przypadku przy pierwszej lepszej kontroli można pożegnać się z dowodem rejestracyjnym oraz mandatem karnym. Podczas nawet niegroźnej kolizji ta czynność będzie obligatoryjna. Tak więc nie polecam.

[ Dodano: 05-07-2012, 17:38 ]
BARTIG napisał/a:
Niestety naklejki już nie będzie miała.
j.w.
BARTIG - 05-07-2012, 23:32

Jak przywalę przodem (a tam ma być mała tablica) to tak czy siak będzie moja wina :)
Silverrr - 03-08-2012, 07:28

Maciek6778 napisał/a:
proponuję do nich napisać.

Tak też uczyniłem...
Maciek6778 napisał/a:
Powinni pomóc i zgodzić się na wysyłkę do PL.

Zaiste, zgodzili się wysłać...
Maciek6778 napisał/a:
Mnie w każdym razie wszystko kosztowało niecałe 70$

A jak już się zgodzili to podali mi cenę... 225$ za samą dostawę, gdzie lampy kosztują 341$... Kapkę zalatuje żenadą...