To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] Co po Carismie ?

thefirm - 22-01-2013, 21:48

Panowie w DEKRZE Phaeton ma najlepsze wyniki jeżeli chodzi o klasę F.
Poczytajcie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Phaeton

Z Passatem ma wspólnego tylko to, że należy do koncernu Volkswagen.
Z ciekawostek płytę podłogową dzieli z Bentleyem Continentalem GT.
Zapraszam do tematu który założyłem w którym wypowiada się właściciel tego auta z którym umówię się na oględziny:
http://www.forumsamochodo...pln-vt61164.htm

Rozumiem chwalić swoje, ale prawda jest taka że to auto to jedno z najlepszych na świecie - a z tym motorem to już w ogóle poezja. Widziałby mi się jakiś SUV ale te jeszcze muszą trochę stanieć :) Phaeton nie jest gorszy od A8, S czy 7 - prestiż to fakt, ale mi nie zależy aż tak na prestiżu - ale forda czy innego opla na wypasie bym nie kupił.

Fakt, jak coś się spitoli to pewnie 10% wartość auta za jakąś naprawę - grunt to kupić mega zadbane z pierwszej ręki w Reichu.

Tutaj Kornacki w ZK:
http://www.youtube.com/watch?v=cHxsqvBwWbg

sniegu - 22-01-2013, 23:17

jak stać Cię na t auto to i stać na wymianę silnika za połowę ceny obecnego. Stać Cię też na wizyty w serwisie bo przy silniku grzebią tylko serwisy bo do tego auta wymyślili specjalne klucze więc mówię wszystko się opiera o kasę.
Natomiast Ja mam tylko obiekcje co do tego samochodu konkretnego modelu nie reklamuje mitsu bo tutaj limuzyny brak... i niech Mi tu nikt nie wyskakuje z diamante albo sigmą...
Jakbym szukał limu dla siebie to jedynie coś takiego
http://allegro.pl/mercede...2944971497.html
tylko Merc tylko Brabus jedyne 400 kucy i twój Phaeton się chowa ze wszystkim.
A i oglądałem cały odcinek ZK wzięli to auto na przebadanie :butthead: wyszła jak w każdym błędy w skrzyni wycieki z silnika i tyle widzieli to autko.
Chcesz się cieszyć z jazdy kup coś do 1995 to są merce nie do zajechania
chcesz jeździć zastępczymi kup Phaetona

wojzi - 23-01-2013, 05:01

Ja do Phaetona nic nie mam, ale:
thefirm napisał/a:
grunt to kupić mega zadbane z pierwszej ręki w Reichu

raczej z ChRL - bo tam jeśli dobrze pamiętam najwięcej tego sprzedają.

A naprawami "firmy" nie straszcie - jak się spitoli to sprzeda na części i kupi sobie dwie Cari :P

Faraday - 23-01-2013, 10:04

No proszę... a ja myślałem o Daci Sandero 1.2 16V z LPG :lol:
Hugo - 23-01-2013, 12:05

sniegu napisał/a:
http://allegro.pl/mercede...2944971497.html
Fajny klasyk, oglądałem kiedyś identycznego z kolegą z tym, że miał silnik 5.0 V8. I tak jak niektóre auta niższej klasy potrafią na mnie zrobić wrażenie, tak ten mercedes nie zrobił żadnego (sam się później dziwiłem dlaczego), bo te lusterka w podsufitce dla pasażerów tylnej kanapy mnie rozwaliły :mrgreen: No i nie zdzierżyłbym tych przesuniętych kratek nawiewów pośrodku :? Najlepsze było jak zaczęliśmy się bawić elektryką :shock: Nic nie działało jak należy i ponoć to standard w tych autach. Jak właściciel komisu wyszedł zatankować auto to kolega opuścił do połowy szybę w przednich prawych drzwiach, no i się zaczęło... Szyba ani w górę, ani w dół. Jakie było nasze zdziwienie gdy koles z komisu jak to zobaczył wysiadł z auta, otworzył klapę bagażnika, zamknął ją i szyba się zamknęła :mrgreen: Ryczeliśmy wszyscy ze smiechu i nawet nie pamietamy jak się jechało podczas jazdy próbnej. Oczywiście nie kupiliśmy go.
robertdg - 23-01-2013, 13:37

Jak W140 taki i E38 to kolejna niemiecka ikona luksusu z mocną dawką elektronicznych luksusów, gdzie BMW stanowczo pod wzgędem ilości cudów potrafi zdeptac Merca, jednakże oba mają wspólną bolaczke, kiepska elektryka, a już lepiej nie wspominać o autach w których było coś nierzetelknie naprawiane, auta te jednakże miały konkurenta który bardzo dzielnie spełniał swoje zadanie Lexus LS 400
wojzi - 24-01-2013, 04:31

Robert ja tam o elektronicznych luksusach nic nie wiem, ale jako, ze ostatnio często jeżdzę taksowkami, to musze powiedziec, ze na tylknej kanapie takiego okularnika jest bardzo wygodnie. Choć już naprzyklad u poprzednika jest właśnie niewygodnie.
sniegu - 31-01-2013, 22:09

a swoją drogą i tak wolę taką zabawkę
http://www.youtube.com/watch?v=nIP-uN_nalY

robert1512 - 01-02-2013, 21:10

jestem pod wrażeniem mazdy 6 2008 ...stylistyka, wykończenie, image ...myślę, że właśnie tak chciałbym aby wyglądało moje kolejne autko ;-)
ps.
-słyszałem o problemach z rdzą...ale i Cari na rantach nadkoli tył wykazuje swą słabość mimo, że blachy i lakier fabryczny bez ingerencji lakierniczej.
można fabryczną konserwację wspomóc jeśli istnieje ?
-nie myślę o zagazowaniu, gdyby nie strach przed DPF na 100% diesel

juar_78 - 02-02-2013, 11:12

Mazda 6 też mi się podoba. To byłby godny następca Carismy. Auto 100 % japońskie, ładne, większe. Tylko z 6 identyfikuje dwa problemy:
- ponoć kiepskie do zagazowania,
- rzekomo rdzewieje (nadkola tył oraz elementy od spodu).

Hugo - 02-02-2013, 20:15

robert1512 napisał/a:
jestem pod wrażeniem mazdy 6 2008
Ja też, a model 2012 widziałeś? MASAKRA!
wojzi - 06-02-2013, 03:36

Hugo napisał/a:
Ja też, a model 2012 widziałeś? MASAKRA!

Boska.

A apropos tego co po Cari. Mi się jeszcz podoba Rover 75. Już nie produkują i ponoć awaryjny, ale ładne to to.

Hugo - 06-02-2013, 22:53

wojzi napisał/a:
Mi się jeszcz podoba Rover 75
Fajny, ale widziałem ostatnio go w kombi. Chyba jedyne kombi, które mi się podoba. KOZAK!
meinteil07 - 07-02-2013, 21:23

A co sądzicie o Saab-ie 9-3 ? Osobiście nie znam nikogo kto miałby takie auto więc może tutaj ktoś będzie miał jakieś doświadczenia :) Skłaniałbym się raczej ku dislowi bo benzyna+turbo pewnie troche lubi zassać :)
wojzi - 07-02-2013, 21:40

Hugo napisał/a:
wojzi napisał/a:
Mi się jeszcz podoba Rover 75
Fajny, ale widziałem ostatnio go w kombi. Chyba jedyne kombi, które mi się podoba. KOZAK!

No właśnie kombi mi się bardzo podoba. Ale sedan też grzechu wart.