To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - ZIELONA SIGMA EXE 12V

Hugo - 06-03-2013, 21:14

Jasny gwint, to jest ładniejsze niż Galant w sedanie :wink: Niezła maszyna!
t0m3k - 06-03-2013, 21:28

Kylu ma racje... tez wole ten z chromowaną ramką bo ten wygląda jak z Bety... :D
lukasz12 - 06-03-2013, 22:49

Przyglądam się tematowi od dłuższego czasu i pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie:

Nie można odmówić, że Górek nie wkłada sporo pracy w samochód. Jednakże kierunek w którym idą przeróbki powoduje że auto zaciąga mi trochę niemieckim tuningiem rodem ze zlotów Golfa.

A moim zdaniem ten samochód odróżnia od Golfów m. in. to że on nie potrzebował tuningu bo był na tyle rzadko spotykany. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje, ja wolę tuningować samochód w innych sferach.

GóR3K - 07-03-2013, 10:39

Hugo napisał/a:
Jasny gwint, to jest ładniejsze niż Galant w sedanie :wink: Niezła maszyna!

galant vr4 też jest piękny :D

t0m3k napisał/a:
Kylu ma racje... tez wole ten z chromowaną ramką bo ten wygląda jak z Bety... :D

chromowany mi się już znudził :) .Tak czy tak nawet z chromowanym większość osób myśli ze to bmw 7 e38 :/.Ten front znacznie odświeża auto. :p

lukasz12 napisał/a:
Przyglądam się tematowi od dłuższego czasu i pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie:

Nie można odmówić, że Górek nie wkłada sporo pracy w samochód. Jednakże kierunek w którym idą przeróbki powoduje że auto zaciąga mi trochę niemieckim tuningiem rodem ze zlotów Golfa.

A dokładniej ,jakie? :)

lukasz12 - 07-03-2013, 12:03

Heh, chciałbyś wiedzieć ;)

Ogólnie całokształt daje wrażenie "Golf Tuning", na pewno felgi są pierwszą rzeczą która ma duży wpływ na wygląd samochodu, moim zdaniem do tego samochodu pasuje coś dużo lżejszego, przestrzennego.

O takie skojarzenie ;)

Tak samo jak karbonowe wstawki na desce po prostu jakoś dla mnie nie współgrają z tym wnętrzem.

GóR3K - 07-03-2013, 14:55

ogolne zalozenie jest takie ze auto ma byc w stylu vipstyle nisko i szeroko. jak bym chcial klasyczna limuzyne to bym kupil jaguara xj lub mercedesa klasy s. karbonowe wstawki nigdy w tym aucie nie beda. ja planuje wykonac hydrografike a wzorem bedzie drewno z bentleya.
angelos - 07-03-2013, 16:30

Niemogę się nie zgodzić z Łukaszem. Jakby nie było to jest klasyk i pewne 'ulepszenia' wizualne mu nie służą, moim skromnym zdaniem :D
A tak przy okazji co się dzieje z 24v ?

t0m3k - 07-03-2013, 21:22

fakt że niktóre ulepszenia mu nie służą :D ale jesli chodzi o obniżenie to jak najbardziej jestem za:) z tego względu że sigma dziwnie wygląda jak stoi tak wysoko :P niektórzy mówią zę przyciemniane szyby też zalatują VWejowym tuningiem, ale powiem osobiscie ze miałem ciemne szyby, zerwałem folie i stwierdzilem że auto lepiej wyglądało z ciemnymi szybami :P My jestesmy młodzi i lubimy sie lansować :) a niskie duze, ciemne auto z duzymi felami wygląda jak samochód gangstera :D takim to sie można wozić :)
angelos - 08-03-2013, 10:03

t0m3k napisał/a:
My jestesmy młodzi i lubimy sie lansować :)

Coś w tym jest, w pozytywnym tego stwierdzenia znaczeniu. :)

Kylu - 08-03-2013, 10:55

GóR3K napisał/a:
Tak czy tak nawet z chromowanym większość osób myśli ze to bmw 7 e38 :/.

E, ja bym powiedział, że większość osób myli Twoją Sigmę z Galantem.
t0m3k napisał/a:
fakt że niektóre ulepszenia mu nie służą

Moim zdaniem wszystkie zabiegi jakie do tej pory wykonał Górek są wporzo. ;)
t0m3k napisał/a:
a niskie duze, ciemne auto z duzymi felami wygląda jak samochód gangstera

Ten samochód na pewno! ;)

zbyszek05 - 08-03-2013, 14:13

Tak ...dużo ludzi myli sigmę z galantem - zabiegi stylistyczne nam nie muszą się podobać ,to sprawa gustu włascicela - nie rozmawiamy o tym tylko wyrażamy własne zdanie . Więc krytykował nie będę i zachwalał . Sigma owszem jest mylona z galantem dosyć często więc nawet jako sigma nie jest i nie będzie nigdy bandytowozem A na vip style to sigma jest za mała i za biedna stylistycznie i technicznie . To jest przeciętny samochód z lat 90 , i podoba się nielicznym użytkownikom takim jak my - i ciesze sie z tego ze pomimu wieku 20 lat - technicznie nie odbiegają od aut 5 letnich i nowszych
t0m3k - 08-03-2013, 23:13

hehe :P my lubimy jeździć fajnymi samochodami które są naszymi rówieśnikami haha :D
GóR3K - 18-03-2013, 10:53

Trwają prace przy srebrnej sigmie kolegi :) :

Niedługo moja wjeżdża na kanał na podobną operacje:D

Orientuje się ktoś jak rozebrać lusterka do malowania ? Bo nie wiem jak sie do tego zabrać ,żeby nie połamać.

lukasz12 - 18-03-2013, 10:56

GóR3K napisał/a:

Obrazek

A co będziecie psuć tym razem? ;>

GóR3K - 18-03-2013, 11:11

lukasz12 napisał/a:
GóR3K napisał/a:

Obrazek

A co będziecie psuć tym razem? ;>

obniżamy delikatnie :)

Orientuje się ktoś jak rozebrać lusterka do malowania ? Bo nie wiem jak sie do tego zabrać ,żeby nie połamać.
Usuwał ktoś może zawór EGR ? potrzebuje jakieś info jak to zrobić/zaślepić . Pomocne byłyby fotki :)