Nasze Miśki - ZIELONA SIGMA EXE 12V
Hugo - 06-03-2013, 21:14
Jasny gwint, to jest ładniejsze niż Galant w sedanie Niezła maszyna!
t0m3k - 06-03-2013, 21:28
Kylu ma racje... tez wole ten z chromowaną ramką bo ten wygląda jak z Bety...
lukasz12 - 06-03-2013, 22:49
Przyglądam się tematowi od dłuższego czasu i pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie:
Nie można odmówić, że Górek nie wkłada sporo pracy w samochód. Jednakże kierunek w którym idą przeróbki powoduje że auto zaciąga mi trochę niemieckim tuningiem rodem ze zlotów Golfa.
A moim zdaniem ten samochód odróżnia od Golfów m. in. to że on nie potrzebował tuningu bo był na tyle rzadko spotykany. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje, ja wolę tuningować samochód w innych sferach.
GóR3K - 07-03-2013, 10:39
Hugo napisał/a: | Jasny gwint, to jest ładniejsze niż Galant w sedanie Niezła maszyna! |
galant vr4 też jest piękny
t0m3k napisał/a: | Kylu ma racje... tez wole ten z chromowaną ramką bo ten wygląda jak z Bety... |
chromowany mi się już znudził .Tak czy tak nawet z chromowanym większość osób myśli ze to bmw 7 e38 :/.Ten front znacznie odświeża auto.
lukasz12 napisał/a: | Przyglądam się tematowi od dłuższego czasu i pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie:
Nie można odmówić, że Górek nie wkłada sporo pracy w samochód. Jednakże kierunek w którym idą przeróbki powoduje że auto zaciąga mi trochę niemieckim tuningiem rodem ze zlotów Golfa.
|
A dokładniej ,jakie?
lukasz12 - 07-03-2013, 12:03
Heh, chciałbyś wiedzieć
Ogólnie całokształt daje wrażenie "Golf Tuning", na pewno felgi są pierwszą rzeczą która ma duży wpływ na wygląd samochodu, moim zdaniem do tego samochodu pasuje coś dużo lżejszego, przestrzennego.
O takie skojarzenie
Tak samo jak karbonowe wstawki na desce po prostu jakoś dla mnie nie współgrają z tym wnętrzem.
GóR3K - 07-03-2013, 14:55
ogolne zalozenie jest takie ze auto ma byc w stylu vipstyle nisko i szeroko. jak bym chcial klasyczna limuzyne to bym kupil jaguara xj lub mercedesa klasy s. karbonowe wstawki nigdy w tym aucie nie beda. ja planuje wykonac hydrografike a wzorem bedzie drewno z bentleya.
angelos - 07-03-2013, 16:30
Niemogę się nie zgodzić z Łukaszem. Jakby nie było to jest klasyk i pewne 'ulepszenia' wizualne mu nie służą, moim skromnym zdaniem
A tak przy okazji co się dzieje z 24v ?
t0m3k - 07-03-2013, 21:22
fakt że niktóre ulepszenia mu nie służą ale jesli chodzi o obniżenie to jak najbardziej jestem za:) z tego względu że sigma dziwnie wygląda jak stoi tak wysoko niektórzy mówią zę przyciemniane szyby też zalatują VWejowym tuningiem, ale powiem osobiscie ze miałem ciemne szyby, zerwałem folie i stwierdzilem że auto lepiej wyglądało z ciemnymi szybami My jestesmy młodzi i lubimy sie lansować a niskie duze, ciemne auto z duzymi felami wygląda jak samochód gangstera takim to sie można wozić
angelos - 08-03-2013, 10:03
t0m3k napisał/a: | My jestesmy młodzi i lubimy sie lansować |
Coś w tym jest, w pozytywnym tego stwierdzenia znaczeniu.
Kylu - 08-03-2013, 10:55
GóR3K napisał/a: | Tak czy tak nawet z chromowanym większość osób myśli ze to bmw 7 e38 :/. |
E, ja bym powiedział, że większość osób myli Twoją Sigmę z Galantem.
t0m3k napisał/a: | fakt że niektóre ulepszenia mu nie służą |
Moim zdaniem wszystkie zabiegi jakie do tej pory wykonał Górek są wporzo.
t0m3k napisał/a: | a niskie duze, ciemne auto z duzymi felami wygląda jak samochód gangstera |
Ten samochód na pewno!
zbyszek05 - 08-03-2013, 14:13
Tak ...dużo ludzi myli sigmę z galantem - zabiegi stylistyczne nam nie muszą się podobać ,to sprawa gustu włascicela - nie rozmawiamy o tym tylko wyrażamy własne zdanie . Więc krytykował nie będę i zachwalał . Sigma owszem jest mylona z galantem dosyć często więc nawet jako sigma nie jest i nie będzie nigdy bandytowozem A na vip style to sigma jest za mała i za biedna stylistycznie i technicznie . To jest przeciętny samochód z lat 90 , i podoba się nielicznym użytkownikom takim jak my - i ciesze sie z tego ze pomimu wieku 20 lat - technicznie nie odbiegają od aut 5 letnich i nowszych
t0m3k - 08-03-2013, 23:13
hehe my lubimy jeździć fajnymi samochodami które są naszymi rówieśnikami haha
GóR3K - 18-03-2013, 10:53
Trwają prace przy srebrnej sigmie kolegi :
Niedługo moja wjeżdża na kanał na podobną operacje:D
Orientuje się ktoś jak rozebrać lusterka do malowania ? Bo nie wiem jak sie do tego zabrać ,żeby nie połamać.
lukasz12 - 18-03-2013, 10:56
GóR3K napisał/a: | Trwają prace przy srebrnej sigmie kolegi :
Obrazek
Niedługo moja wjeżdża na kanał na podobną operacje:D |
A co będziecie psuć tym razem? ;>
GóR3K - 18-03-2013, 11:11
lukasz12 napisał/a: | GóR3K napisał/a: | Trwają prace przy srebrnej sigmie kolegi :
Obrazek
Niedługo moja wjeżdża na kanał na podobną operacje:D |
A co będziecie psuć tym razem? ;> |
obniżamy delikatnie
Orientuje się ktoś jak rozebrać lusterka do malowania ? Bo nie wiem jak sie do tego zabrać ,żeby nie połamać.
Usuwał ktoś może zawór EGR ? potrzebuje jakieś info jak to zrobić/zaślepić . Pomocne byłyby fotki
|
|
|