To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

mazin - 01-03-2011, 14:15

Odgrzebuję temat i polecam - jako pocieszenie - nawet najwięksi w branży maja problem z zestawem głośnomówiącym. No, może mieli, bo program ma parę lat ;-)
Clarkson w mercu

mitsu00 - 01-03-2011, 14:45

mazin napisał/a:
Odgrzebuję temat i polecam - jako pocieszenie - nawet najwięksi w branży maja problem z zestawem głośnomówiącym. No, może mieli, bo program ma parę lat ;-)
Clarkson w mercu
To to jeszcze nic.... Lepiej radzil sobie Ozzy Osbourne w swojej nowej 7-demce :finga: Gdzies na Youtubie tez to jest.
bastek - 01-03-2011, 19:58

uśmiałem się jak nie wiem... ale serio nadal siostry nie mam zdefiniowanej - ma aż trzy dwójki w numerze :)
pierwsze programowanie blututa - ok. 5 godz zeszło - i jak clarkson - "ja się nie poddam"

i obserwacja - często włączam silnik, blututa-mówię 'call myszka" a ten mi dialing "star eight" ( skąd on wie, że żona to gwiazda :) )lub coś innego
sposób: włączam hands free system-i wyłączam - włączam drugi raz - i jest OK

Zbigi - 01-03-2011, 20:44

bastek1 napisał/a:
właczam hands free system-i wyłączam - właczam drugi raz - i jest OK

Mam tak samo :lol:

scoro - 05-03-2011, 19:41

A propos tych problemów ze zrozumieniem "Call Myszka" to zauważyłem, że HFS osiąga większą skuteczność w rozpoznawaniu poleceń kiedy da mu się wygadać (tzn. za pierwszym uruchomieniem niech sobie pogada co tam jest podłączone)... Przyspieszanie procedury przyciskiem skutkuje niemalże zawsze wybraniem dziwnego numeru ;) Za pierwszym razem dobrze jest też dać odstęp pomiędzy "Call" a nazwą kontaktu - taki mój patent na HFS-a, żeby nie trzeba było go restartować, co jest nieco irytujące. W serwisie rozkładają ręce na to ;)
piomic - 07-03-2011, 00:25

bastek1 napisał/a:
mówię 'call myszka" a ten mi dialing "star eight"
Na moją woła "star fri" :D
mazin - 07-03-2011, 00:34

piomic napisał/a:
bastek1 napisał/a:
Na moją woła "star fri" :D

Majwyraźniej musicie panowie brać poprawkę na to, że to Japan English. Swoją drogą - kto zgadnie co w tym języku oznacza "Rongu rabu reta"?

bastek - 08-03-2011, 13:06

piomic napisał/a:
bastek1 napisał/a:
Na moją woła "star fri"

no to patrz, mamy gwiazdy w domu....

cns80 - 09-03-2011, 07:53

bastek1 napisał/a:
piomic napisał/a:
bastek1 napisał/a:
Na moją woła "star fri"

no to patrz, mamy gwiazdy w domu....
Albo nieźle seplenicie ;)
Mój stary zestaw Motoroli bez trudu łączy się z Nokiami i wszystkie polecenia głosowe rozpoznaje bezbłędnie :)

gzesiolek - 09-03-2011, 08:29

cns80, to nie problem seplenienia tylko buga... ;)
po prostu jak wlaczysz i od razu pierwszym poleceniem chcesz call'nac do malzonki, on nie wiedziec czemu, zawsze wpierw wlacza sie na dial i stara sie z "seplenienia" wylapac jakies cyfry itp. , problem nie wystepuje po uzyciu jakiejkolwiek opcji setupu itp. lub restarcie zestawu...
mi sie nie udalo dojsc dlaczego tak jest, ale chetnie poslucham o problemach i rozwiazaniach innych...

PS. moja nie jest gwiazda... ale jej nie mowie bo sie jeszcze obrazi :D

piomic - 09-03-2011, 20:43

No dokładnie tak jak piszesz - restart załatwia sprawę do następnego wyłączenia zasilania.
Ostatnio siedziałem pod szkołą córki pół godzinki i przedyktowałem kawał książki pamiętając o "tjjuuu". Tylko raz musiałem powtarzać, łapała od pierwszego. Niestety wiele wpisów robi wiele błędów, dziś mówię "call Agnieszka" a ta do mnie "Babcia Krysia" :shock:
Jakby się łajf dowiedziała, że ją z teściową myli... :axe:

bastek - 10-03-2011, 08:40

no to się piszę do Ciebie na korki - lub na piwo-"wytjuutujesz" mi mi mame i siostrę :)
olosoft - 10-03-2011, 12:57

bastek1 napisał/a:
no to się piszę do Ciebie na korki - lub na piwo-"wytjuutujesz" mi mi mame i siostrę :)

Też miałem problem z dwójką i dyktowaniem numerów żeby były poprawne. Wkurzało mnie to strasznie ale nie dałem za wygraną i obszedłem temat w banalny sposób. Wygenerowałem wszystkie numery w darmowej wersji Ivony http://www.ivona.com/, wrzuciłem je do telefonu w formacie mp3 i dodając wpisy do zestawu samochodu polecenia i nazwy mówiłem sam a numery "dyktowałem" odtwarzając mp3 z telefonu - zadziałało w 100% a całość zajęła mi kilkanaście minut (sporo mam wpisów). Zestawowi nie przeszkadza muzyczka w tle plików z darmowej wersji Ivony.

Dodając nazwy trzeba jedynie uważać żeby nie były zbyt podobne np. Mama i Marta bo zestaw się myli wtedy.

boski - 04-07-2011, 22:30
Temat postu: Lancer sportback bluetoth
Witam wszystkich

Czy ktoś zna koszt zakupu oraz montażu oryginalnego zestawu hands free w Lancer SB?
Według angielskich serwisów jest to wydatek ok. 220 dolarów, zastanawiam się nad zakupem, a może polecacie coś innego? Chciałbym aby było tak funkcjonalne jak zestaw fabryczny, nie intresuje mnie zestaw z allegro, chce aby działało to z fabrycznym radiem.

Pozdrawiam
boski

Luk - 05-07-2011, 09:42

A masz przyciski do sterowania bluetoothem na kierownicy? Bo jak nie, to jeszcze kierownicę musisz wymienić.
Każdy "stacjonarny" bluetooth będzie współdziałał z radiem, minusem będzie to, że sterowanie będziesz miał nie w kierownicy, ale plusem to, że np. będzie obsługiwał książkę telefonu (a nie tak jak fabryczny, któremu trzeba przedyktować do pamięci numery). Zobacz np. jakiegoś Parrota, albo inny...