Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC
Motofreak - 13-05-2012, 01:38
ale to wszystko to samo chyba oprócz silniczka do podnośnika, chyba że tobie i o silniczek chodzi
marycjusz - 13-05-2012, 16:25
nie nie, silniczek mam ok, po prostu linka mi się jakoś tak dziwnie pogniotła i teraz nawet nie da rady tego do kupy złożyć, więc pomyślałem ze nowy zestaw wymienię i już.
No ale co, da radę do tego silniczek podpiąć i będzie działało ? Chyba nie.... ?
Motofreak - 14-05-2012, 22:17
w sobotę to porównam jak będę w domu ale zdaje mi się że będzie pasować
kiedyś wymieniałem szybę i przekładałem ją od drzwi na korbkę do elektrycznych, pamiętam że jakiś plastik ułamałem i chyba było to samo
Co prawda mam jeszcze komplet drzwi z elektryką, ale to dla siebie na wszelki wypadek zostawiłem, ale w sumie mogę ci to odstąpić, jeśliby nie pasowało od drzwi na korbkę
Jakoś się dogadamy
marycjusz - 15-05-2012, 09:30
Niee no jak sobie zostawiłeś ten komplet to nie ma problemu, na allegro widziałem można za 3 dyszki kupić taki zestaw, także spoko, nie ma co zawracać sobie gitary.
marycjusz - 18-05-2012, 14:33
Czas nadszedł aby trochę o Amerykańcu poopowiadać.
Amerykaniec przechodzi aktualnie niezły remont :
- dostał nową praktycznie całą zawiechę przednią
- nowe wszystkie amortyzatory
- wymienione tylne tarcze (używki od danino88, ale spoko są)
- tylna zawiecha też ogarnieta - wymienione wahacze proste dolne, tuleje górne zwrotnicy i inne pierdoły "gumowe"
- nowy alternator - hehehe siedzi teraz nówka sztuka od forda fiesty Pasuje jak ulał
- nowy olej w silniku
- obecnie trwają prace nad ratowaniem podłogi - brat będzie spawał podłużnice tylne, szukamy nowych progów do wspawania - może ktoś ma wycięte ? (niestety na obecnych pojawiły się nieduże dziury na końcówkach - wolimy wspawać nowe , albo chociaż "połówki" niż bawić się w lepienie)
Jak już pospawa wszystko oczywiście będzie konserwacja na maksa
I Gal uratowany
Wszyc - 18-05-2012, 15:59
zarejestrować się na ebay i paypal i sprowadzać w końcu ten pasek rozrządu!
marycjusz - 18-05-2012, 16:04
Hehe , zarejestrować się to nie problem, gorzej z tym, jak trafić w dziesiątkę z tym paskiem I tu nie ukrywam liczę na was trochę pomocy
Wszyc - 18-05-2012, 16:13
kup pasek od 4G63 i z rób taki myk z 2 rolkami napinacza
http://static3.nagi.ee/i/...718fec703_o.jpg
ale mnie powieszą na forum za takie rady
Zielu - 19-05-2012, 00:44
A OEM do tego silnika jakiś niedostępny, czy co?
Wszyc - 19-05-2012, 07:16
no spróbuj w polsce znaleźć pasek do 4g64 dohc albo chodź jeszcze jednego galanta takiego większość osób na tym forum nie nawet że takie coś seryjnie wychodziło
Zielu - 19-05-2012, 15:38
Jest przecież ASO, albo Mitsustyle..to przecież tylko pasek, ile to może kosztować?
Ściągają z magazynu i vollaile.
Wszyc - 19-05-2012, 16:35
JA pytałem o dostępność tego paska u siebie w ASO to stwierdzili że nie ma szans na coś takiego nawet nie wiedzieli o istnieniu takiego czegoś i wtedy zrezygnowałem z 4G64T DOHC
Zielu - 19-05-2012, 17:52
Niektórzy ludzie pracujący w ASO to nie wiem czy do warzywniaka by się nadawali...
Wszyc - 19-05-2012, 21:39
aa tam wiesz nie ma co się ich czepiać większość dzieciaki po szkole ledwo gdzieś doświadczenie trzeba łapać bez obrazy oczywiście dla osób które tam pracują dłużej i znają się na rzeczy mówię o większości przypadków oczywiście
Zielu - 19-05-2012, 22:23
Oczywiście, lekko w tym kraju nie ma, ludzie się chwytają czego się da, ale weź to wytłumacz przeciętnemu Kowalskiemu, który chce kupić jakąś część od kompetentnego sprzedawcy
|
|
|