Forum ogólne - Rejestrator video - temat zbiorczy
mjsystem - 14-04-2014, 14:52
Hishi napisał/a: | Nawet przy jakości Full HD widać, że im ciemniej tym gorzej |
Tak działa każda kamera kolorowa. HD nie ma tu nic do rzeczy. Liczy się dobra czułość kamery a to kosztuje. Kompromisu nie da się znaleźć, zostaje podświetlanie w trybie monochromatycznym.
Cytat: |
Tak nagrywa rejestrator DOD LS330W |
A tak wygląda kanapka z MC Donalda
w rzeczywistości o połowę mniejsza?
gregter - 14-04-2014, 18:12
To nagranie ktore wrzucilem na youtube to jest moje nagranie sprzed kilku dni i nie wrzucalem dla reklamy tylko zeby mozna zobaczyc jak nagrywa w dzien. Inaczej nie wiedzialem jak to umiescic. Jak nagram nocne nagranie to tez wrzuce tylko podpowiedzcie jak , zeby ominac youtube .
Hishi - 14-04-2014, 20:34
gregter napisał/a: | To nagranie ktore wrzucilem na youtube to jest moje nagranie sprzed kilku dni i nie wrzucalem dla reklamy tylko zeby mozna zobaczyc jak nagrywa w dzien. Inaczej nie wiedzialem jak to umiescic. Jak nagram nocne nagranie to tez wrzuce tylko podpowiedzcie jak , zeby ominac youtube . |
Nie zarzucam ci reklamy. Napisałem tylko, że mam dystans do wszelkich "testowych" pokazówek na youtube i dlatego wolałbym obejrzeć twoje nagranie (użytkownika).
mjsystem - 14-04-2014, 20:42
gregter napisał/a: | To nagranie ktore wrzucilem na youtube to jest moje nagranie sprzed kilku dni i nie wrzucalem dla reklamy tylko zeby mozna zobaczyc jak nagrywa w dzien. Inaczej nie wiedzialem jak to umiescic |
To czemu tak nie napisałeś Zmienia postać rzeczy
mar111cin - 20-04-2014, 10:16
Od siebie mogę polecić co innego.
telefon z androidem + aplikacja (dailyroads - którą sam używam, lub ewentualnie autoguard, to każdy by musiał zobaczyć co mu bardziej odpowiada)
Dość dobre rozwiązanie, bo włączenie aplikacji zajmuje chwilkę, uchwyt na szybie jest na stałe, zawsze wychodząc zabieramy telefon ze sobą.
Jeżdżę tak od pewnego czasu, jak miałem spotkanie z wyjątkowym debilem gówniarzem na drodze, co prawda i bez tego dostał tysiąc zł mandatu, ale z nagraniem pewnie by stracił prawo jazdy.
mjsystem - 20-04-2014, 14:37
mar111cin napisał/a: | dailyroads - którą sam używam, lub ewentualnie autoguard |
Aż sprawdzę To może być alternatywa dla wideo rejestratorów
mar111cin - 20-04-2014, 15:51
Zapomniałem dopisać jedną ważną sprawę.
Sam kupiłem w tamtym roku goclever gold HD, z myślą o nagrywaniu na motocyklu, a że ta kamerka ma dużo uchwytów to testowałem też w aucie.
Jakbym porównywał kamerkę do telefonu to - kąt obiektywu w telefonie jest dużo mniejszy i dzięki temu wychodzi to na plus tzn. kamerka obejmuje obraz bardzo szeroko na boki, prawie 180stopni, ale przez to wszystko jest bardzo małe i nieczytelne (napisy, tablice itp.) Telefon natomiast ma dużo mniejszy kąt widzenia i obejmuje w wystarczającym stopniu drogę, ale w porównaniu do kamerki wszystko jest dużo bardziej czytelniejsze. Np. samochód jedzie przede mną i na telefonie musi się oddać o około 2-3 większą odległość ode mnie niż przy kamerce, żeby jego tablica rejestracyjna stała się nieczytelna
Jak ktoś ma telefon z androidem i uchwyt na szybę, to polecam popróbować zabawę.
karolgt - 20-04-2014, 22:05
mar111cin napisał/a: |
telefon z androidem + aplikacja (dailyroads - którą sam używam, lub ewentualnie autoguard, to każdy by musiał zobaczyć co mu bardziej odpowiada)
|
fajna sprawa, tylko za każdym razem trzeba podpinać telefon, zasilanie, włączać aplikacje, po skończonej jeździe odpinać i tak za każdym razem.
Oczywiście można mieć drugi telefon który będzie tylko rejestratorem, jak ktoś już ma to ok,ale kupno drugiego jest raczej w cenie dobrego rejestratora.
mar111cin - 21-04-2014, 07:24
jak ktoś ma zamiar używać na krótkich dystansach, to nawet zasilania nie musi podłączać.
Druga sprawa - dbam o swoje szyby i tak jak jeździłem z kamerką to bardziej upierdliwe było ciągłe ściąganie kamerki, niż teraz wrzucenie telefonu do uchwytu
Student - 04-05-2014, 21:50
Ja mam na stałe rejestrator przy lusterku zamocowanych na rzep i nic nie ściągam, nawet nie pamietam ze to* to tam jest.
Załącza sie samo i samo wyłącza po gaszeniu silnika.
Kabel pociągnięty pod podsufitką z dodatkowego gniazda zapalniczki i wtyk USB.
Od strony kierowcy nad lusterkiem widzę tylko migające diodę od ładowania.
Koniec filozofii.
*/ Rafał - wstydź się.....
Owczar - 04-05-2014, 22:54
Ja mam identycznie i w zasadzie można zapomnieć że mam rejestrator. Gdybym miał go choćby włączać ręcznie to pewnie wlaczylbym go może co dziesiąty raz. A tak włącza się po zapłonie i z głowy
mjsystem - 18-05-2014, 18:27
A ja kupiłem Quera. W wolnej chwili coś podrzucę. Po czterech dniach uzytkowania nawet nie miałem chwili coś obejrzeć, dziś tylko chwilkę. Na kolana nie powala, ale cena też nie była wysoka(129.00 zł).
Takie coś. http://www.youtube.com/watch?v=xfsEmPC6K_g
Dla mnie to raczej zabawka, ale celem bardziej jest nagrywanie wycieczek a nie sytuacji drogowych. Kamerami zajmuję się zawodowo i wiem, czego można się po nich spodziewać, ale nie zawsze jest potrzeba wydawania większej kwoty.
Bizi78 - 18-05-2014, 22:41
Ja niedawno na aukcji za 80zł zakupiłem nowego typowego Chińczyka K6000 .
http://dashboardcamerarev...de-close-up.jpg
mjsystem - 19-05-2014, 06:12
Mój wygląda identycznie
mmaleks - 19-05-2014, 09:59
i jak jestes zadowolony. bo wg mnie to nic nie warte zacina się, zawiesza, nagrywa ale filmu nie da się odtworzyć. chyba ze tylko ja trafiłem na kiepski egzemplarz.
|
|
|