Nasze nieMiśki ;-) - NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK
Bartekkita - 08-06-2014, 15:43
BeNeK, dobra historia Niestety niektóre auta wpadły w oko takich kręgów, że już ciężko je kupić, aby nie zostać posądzonym
PS. też nie wrzucam wszystkich do jednego worka
BeNeK - 08-06-2014, 19:41
Bartekkita, Wiem o tym . Przykładem jest 100nx
Bartekkita - 08-06-2014, 20:02
BeNeK, spoko 3/4 społeczeństwa, albo lepiej nie wie, że coś takiego istnieje Miałem na myśli takie auta właśnie jak stare Civici, BMW itp. Niby fajne auta, ale nie mógłbym takiego kupić ;/
BeNeK - 26-06-2014, 19:43
Dziś zabrałem się za małe porządki w NISMO oraz wrzuciłem zapasówke
Fotki z pracy poniżej :
50/50 po APC
I juz po zabiegu , zotało mi tylko do zrobienia uporządkowanie kabli i wrzucenie ich w peszel
Troszkę zmęczona ale wszystko jest do ogarnięcia
I wnęki też potraktowałem APC
Oczywiście wszystkie wnęki wyczyściłem
Zakupiłem też większe serwo i pompę ze Skylina r33 GTS-T
No i lepiej przymocowałem APEXI bo ostatnio podczas jazdy odpadło
BeNeK - 03-07-2014, 23:01
A Tym czasem szybkie tuningi przed poniedziałkowym treningiem
Rękawiczki do zamszowej kiery(super czuć co dzieje się pod kołami, odziwo)
Tuning za 2zł Tak tak trochę rudej się pojawiło ale to wszystko na froncie jest dziewicze więc ... no i szkoda ściągać zderzaka który nigdy nie był ściągany , zero szpar miedzy zderzakiem a reflektorem
Oczywiście jest to przejściowe rozwiązanie dopóki nie mam zmontowanej dokładki z Gti
I sprawa zapłonu , mam go lekko przestawionego i śmigam tylko na 98 . Można go jeszcze lekko podkręcić ?
BeNeK - 12-07-2014, 14:31
W poniedziałek troszkę poupalałem
Zajawka straszna złapana , ale niestety po 20 minutach pełnym ogniem miał miejsce fuck up.... Nic strasznego , ale wyeliminowało mnie to z treningu ...
Zawieszenie,opony,heble pierwsza klasa !! w zakręcie jakoś braku mocy nie odczuwam bardzo , za to na prostej już tak , może nie tyle brak mocy a IMO skrzynia jest za długa ... Przy 36 stopniach troszkę opony spłynęły ale bardzo dobrze trzymały Ogólnie jestem mega zadowolony z samochodu
BeNeK - 05-08-2014, 16:26
Monologu ciąg dalszy
Szczęście w nieszczęściu że w tym miesiącu nie będzie treningu bo i tak nie mógł bym wystartować nismo A do września na luzie się ogarnie to co trzeba tj . Długie szpilki , montaż szelek i zegarów dodatkowych
5 punktowe 3 calowe szelki TAKATA i do tego opcjonalne poduszeczki co by wygodniej było
BeNeK - 10-08-2014, 01:48
A dziś trochę pogrzebałem z kumplem , poprawiliśmy mocowanie lusterka i już nie wyje tak strasznie do góry jak kiedyś . Dodatkowo wywaliłem tylną wycieraczkę , teraz trzeba poszukać zaślepki . Słyszałem coś o czymś z krzesła ogrodowego xD Jutro trzeba zrobić wypad do castoramy
Koza
Za to wnętrza wygląda w 90% tak jak to sobie wyobrażałem parę lat temu .
Wszyc - 10-08-2014, 14:16
Ładnie powoli ale sukcesywnie do przodu
rosomak1983 - 10-08-2014, 23:35
Benek naprawde efekty pracy sa cudowne. Natomiast nie moge sie nadziwic co ty widzisz w tym modelu zeby to z chociaz miało jakis naped ciekawy albo silnik...
BeNeK - 13-08-2014, 23:07
Gust jest jak dupa , każdy ma swoją
Mi się podoba .
Silnik spokojnie , trąbek raczej nie bezie ... SR rulezzz
Amba fatima była wycieraczka i ni ma
BeNeK - 31-08-2014, 12:15
Ostatnio zakupiłem dłuższe szpilki do kół
Ale niestety wynikły pewne problemy...jak zawsze ... Szpilka na przodzie się obróciła i nie mam jak zdjąć koła i poprawić tego damn damn damn !!
A drugi problem to taki że nie chce tych "tjuninkowych" nakrętek tylko zwykłe stalowe i tu jest ból ... Nie ma tak długiej i wąskiej nasadki żeby je dokręcić
mazda10000 - 31-08-2014, 14:17
Po co Ci takie długie szpilki?
BeNeK - 27-10-2014, 15:37
mazda10000, Długość ma znaczenie
Ostatnio do Nissanka wpadł nowy docisk Exedy i nowe łożysko lewe . Niestety piast są już w takim stanie że same wypadają z łożyska ... W tym roku już sobie chyba nie poupalam bo za chwilkę NXa odstawiam do garażu pod kocyk
A w środku będzie tak
NO i sama operacja zmiany sprzęgła
Docisk
Tarcza OEM nissana
No i w środku musi obowiązkowo zawitać taka kierownica
Zakochałem sie w niej Jak finanse pozwolą to w zimę ogarnie się jakiś power up i gwincik
BeNeK - 23-11-2014, 16:25
Sponsorem wczorajszych modów był PRAKTIKER
Wycięte wsio i czas mierzyć
Pasujemy
I tak wyszło
Trzeba jeszcze będzie ukryć miejsca po wierceniu , przerzucić aku na tył i zrobić konkretny nawiew na stożek i zamontować splitter :]
Tablicy z przodu nie będzie ! Zostaje jak jest , pozatykam tylko czymś te dziurki , w dwie powkręcałem fender washersy PASSWORD:JDM . No i hebel to przejrzenia bo lewe koło tak trzyma że samochód nawet z górki jak zjeżdża to sam hamuje , i taki oto sposobem skończyłem chyba nowe sprzegło
|
|
|