To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - NX2000 SR20DE " Time attack weapon " by BeNeK

Bartekkita - 08-06-2014, 15:43

BeNeK, dobra historia ;) Niestety niektóre auta wpadły w oko takich kręgów, że już ciężko je kupić, aby nie zostać posądzonym :P

PS. też nie wrzucam wszystkich do jednego worka :)

BeNeK - 08-06-2014, 19:41

Bartekkita, Wiem o tym . Przykładem jest 100nx :lol:
Bartekkita - 08-06-2014, 20:02

BeNeK, spoko 3/4 społeczeństwa, albo lepiej nie wie, że coś takiego istnieje :P Miałem na myśli takie auta właśnie jak stare Civici, BMW itp. Niby fajne auta, ale nie mógłbym takiego kupić ;/
BeNeK - 26-06-2014, 19:43

Dziś zabrałem się za małe porządki w NISMO oraz wrzuciłem zapasówke :)
Fotki z pracy poniżej :

50/50 po APC

I juz po zabiegu , zotało mi tylko do zrobienia uporządkowanie kabli i wrzucenie ich w peszel

Troszkę zmęczona ale wszystko jest do ogarnięcia

I wnęki też potraktowałem APC

Oczywiście wszystkie wnęki wyczyściłem ;)
Zakupiłem też większe serwo i pompę ze Skylina r33 GTS-T

No i lepiej przymocowałem APEXI bo ostatnio podczas jazdy odpadło :lol:

BeNeK - 03-07-2014, 23:01

A Tym czasem szybkie tuningi przed poniedziałkowym treningiem
Rękawiczki do zamszowej kiery(super czuć co dzieje się pod kołami, odziwo)

Tuning za 2zł :D Tak tak trochę rudej się pojawiło ale to wszystko na froncie jest dziewicze więc ... no i szkoda ściągać zderzaka który nigdy nie był ściągany , zero szpar miedzy zderzakiem a reflektorem :D

Oczywiście jest to przejściowe rozwiązanie dopóki nie mam zmontowanej dokładki z Gti

I sprawa zapłonu , mam go lekko przestawionego i śmigam tylko na 98 . Można go jeszcze lekko podkręcić ?

BeNeK - 12-07-2014, 14:31

W poniedziałek troszkę poupalałem 8)
Zajawka straszna złapana , ale niestety po 20 minutach pełnym ogniem miał miejsce fuck up.... Nic strasznego , ale wyeliminowało mnie to z treningu ...
Zawieszenie,opony,heble pierwsza klasa !! w zakręcie jakoś braku mocy nie odczuwam bardzo , za to na prostej już tak , może nie tyle brak mocy a IMO skrzynia jest za długa ... Przy 36 stopniach troszkę opony spłynęły ale bardzo dobrze trzymały Ogólnie jestem mega zadowolony z samochodu 8)

BeNeK - 05-08-2014, 16:26

Monologu ciąg dalszy :lol:
Szczęście w nieszczęściu że w tym miesiącu nie będzie treningu bo i tak nie mógł bym wystartować nismo :( A do września na luzie się ogarnie to co trzeba tj . Długie szpilki , montaż szelek i zegarów dodatkowych :)

5 punktowe 3 calowe szelki TAKATA i do tego opcjonalne poduszeczki co by wygodniej było 8)

BeNeK - 10-08-2014, 01:48

A dziś trochę pogrzebałem z kumplem , poprawiliśmy mocowanie lusterka i już nie wyje tak strasznie do góry jak kiedyś . Dodatkowo wywaliłem tylną wycieraczkę , teraz trzeba poszukać zaślepki . Słyszałem coś o czymś z krzesła ogrodowego xD Jutro trzeba zrobić wypad do castoramy :P

Koza :evil:
Za to wnętrza wygląda w 90% tak jak to sobie wyobrażałem parę lat temu .

Wszyc - 10-08-2014, 14:16

Ładnie powoli ale sukcesywnie do przodu :)
rosomak1983 - 10-08-2014, 23:35

Benek naprawde efekty pracy sa cudowne. Natomiast nie moge sie nadziwic co ty widzisz w tym modelu :P zeby to z chociaz miało jakis naped ciekawy albo silnik... :P
BeNeK - 13-08-2014, 23:07

Gust jest jak dupa , każdy ma swoją :)
Mi się podoba .
Silnik spokojnie , trąbek raczej nie bezie ... SR rulezzz :twisted:
Amba fatima była wycieraczka i ni ma

BeNeK - 31-08-2014, 12:15

Ostatnio zakupiłem dłuższe szpilki do kół

Ale niestety wynikły pewne problemy...jak zawsze ... Szpilka na przodzie się obróciła i nie mam jak zdjąć koła i poprawić tego :evil: damn damn damn !!
A drugi problem to taki że nie chce tych "tjuninkowych" nakrętek tylko zwykłe stalowe i tu jest ból ... Nie ma tak długiej i wąskiej nasadki żeby je dokręcić :butthead:

mazda10000 - 31-08-2014, 14:17

Po co Ci takie długie szpilki?
BeNeK - 27-10-2014, 15:37

mazda10000, Długość ma znaczenie 8) :lol:
Ostatnio do Nissanka wpadł nowy docisk Exedy i nowe łożysko lewe . Niestety piast są już w takim stanie że same wypadają z łożyska ... W tym roku już sobie chyba nie poupalam bo za chwilkę NXa odstawiam do garażu pod kocyk :cry:

A w środku będzie tak 8)

NO i sama operacja zmiany sprzęgła

Docisk

Tarcza OEM nissana

No i w środku musi obowiązkowo zawitać taka kierownica :oops:

Zakochałem sie w niej :supz: Jak finanse pozwolą to w zimę ogarnie się jakiś power up i gwincik :)

BeNeK - 23-11-2014, 16:25

Sponsorem wczorajszych modów był PRAKTIKER

Wycięte wsio i czas mierzyć

Pasujemy

I tak wyszło

Trzeba jeszcze będzie ukryć miejsca po wierceniu , przerzucić aku na tył i zrobić konkretny nawiew na stożek i zamontować splitter :]
Tablicy z przodu nie będzie ! Zostaje jak jest , pozatykam tylko czymś te dziurki , w dwie powkręcałem fender washersy PASSWORD:JDM . No i hebel to przejrzenia bo lewe koło tak trzyma że samochód nawet z górki jak zjeżdża to sam hamuje , i taki oto sposobem skończyłem chyba nowe sprzegło :lol: