To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Mój mi¶ - Galant EA2A

darek 50 - 10-12-2013, 23:04

przyjrzałem sie raz jeszcze fotce Jazzmana i u mnie chyba sie nie zmiesci rozporka bo mam listwe wtrysków LPG przykrecon± w miejscu regulacji linki gazu (do srób regulacyjnych)
jAZZMAN - 11-12-2013, 10:47

Galancior94 napisał/a:
tak jest znacz±ca różnica w prowadzeniu auta w szybszych zakrętach i pewnie jeszcze w czym¶, ale już nie pamiętam

Poza tym wszystkim o czym pisze Galancior94, to różnica jest przy dzwonie. Jak Ci kto¶ przydzwoni w prawy przód to rozpórka poci±gnie lewy ;)

Poza tym ja jej już nie ¶ci±gnę ;) bo j± lubię ;)

Galancior94 - 11-12-2013, 21:10

jAZZMAN napisał/a:
Galancior94 napisał/a:
tak jest znacz±ca różnica w prowadzeniu auta w szybszych zakrętach i pewnie jeszcze w czym¶, ale już nie pamiętam

Poza tym wszystkim o czym pisze Galancior94, to różnica jest przy dzwonie. Jak Ci kto¶ przydzwoni w prawy przód to rozpórka poci±gnie lewy ;)

Tylko nie mów, że sam tego do¶wiadczyłe¶ :shock:

jAZZMAN - 12-12-2013, 20:26

Galancior94, nie... i niech tak zostanie ;)
volve - 16-12-2013, 20:31

Taaa...tylko teraz kto inny jeĽdzi Galantem...jeszcze zaczn± kratki znikać itp... :p
jAZZMAN - 02-04-2014, 21:34

Ze względów technicznych VR4 została w domu a Mój Mi¶ zabrał nas na wycieczkę do Olkusza.... Po drodze odwiedzili¶my Danino i ten zapytał, co Mi¶ tak krzywo stoi...... Danino ma dziury na parkingu pod domem to Mi¶ krzywo stoi........

W przeddzień powrotu do domu strzeliła sprężyna (tył pasażer) i wracałem ze stuk-puk.... Na szczę¶cie pękła bardzo wysoko i mechanik w Olkuszu powiedział "jedĽ pan", a diagnosta stacji przegl±dów potwierdził mówi±c, że nie powinno się nic wydarzyć...

Z ręk± na ramieniu ale dotarłem do domu....

Po weekendzie wymiana sprężyn.

Poza sprężyn± Misiek spisał się na medal. Spalanie w trasie to 10,7 Litrów LPG na 100km, troszkę mniej niż 100ml oleju na 1000km i jakie¶ 2 litry płynu do spryskiwaczy :D

P.S.
Mi¶ zagazowany, ale nie mam weny do pisania.

Galancior94 - 02-04-2014, 21:41

jAZZMAN napisał/a:
Po weekendzie wymiana sprężyn.

Eibachy ? :twisted:

jAZZMAN - 02-04-2014, 21:44

Galancior94, KYB.... Mi¶ ma spokojnie płyn±ć.....

Skakanie jak żabka...... zostawmy autom sportowym... Mi¶ to typ "Rodzinny"

Galancior94 - 02-04-2014, 22:11

jAZZMAN napisał/a:
Galancior94, KYB.... Mi¶ ma spokojnie płyn±ć.....

Jako¶ nie mam zaufania do KYB. Do EA2A założyłem Monroe i byłem mega zadowolony ;)

Co do eibachów, to nie jest tak sztywno ;) Podobno na teinach jest sztywniej i ich będę poszukiwał w lub po wakacjach ;)

P.S. W końcu założyłe¶ gaz. Jak odczucia ? ;)

jAZZMAN - 03-04-2014, 11:46

Gaz - Mega ECO! Zrobiłem 615KM za niespełna 200zł :D . Auto jest słabsze ale to nie jest do końca obiektywna ocena ponieważ do zagazowanego wsiadłem z VR4 :P

Teraz Ola jeĽdzi Mi¶kiem, mnie pozostało tankowanie i jaki¶ sporadyczny kurs.
Tęsknie czasem za tym Misiowatym luksusem :)

krzychuzzz - 03-04-2014, 13:40

jAZZMAN napisał/a:

JeĽdziłe¶ na Eibachu z dobrymi amortyzatorami że tak piszesz?

Owczar - 03-04-2014, 13:48

Na standardowych sprężynach to auto nie należy do miękkich, a na eibachu komfort jest jeszcze gorszy. I je¶li chodzi o amorki, to wszystko było w idealnym stanie. Auto jednego z forumowiczów, który nie uznaje kompromisów.
jAZZMAN - 03-04-2014, 21:17

krzychuzzz napisał/a:

JeĽdziłe¶ na Eibachu z dobrymi amortyzatorami że tak piszesz?

Nie wiem ;) Serio! Ale kaszanki też nie jadłem nigdy a wiem, że jest niedobra ;P

Owczar napisał/a:
Na standardowych sprężynach to auto nie należy do miękkich

Dlatego wła¶nie wybrałem KYB, to nie ma być wy¶cigówka tylko auto do codziennej, przyjemnej jazdy dla Oli.

krzychuzzz - 03-04-2014, 22:51

jAZZMAN napisał/a:
Ale kaszanki też nie jadłem nigdy a wiem, że jest niedobra ;P

I tak wła¶nie się rodz± stereotypy :wink: Tyle w temacie :D

Owczar - 03-04-2014, 22:53

krzychuzzz, ale ja mam porównanie i sam nigdy bym nie założył obniżonego i utwardzonego zawiasu do swojego. On jest jak wóz drabiniasty nawet w porównaniu do do¶ć twardego golfa VI.