Nasze Mi¶ki - Mój mi¶ - Galant EA2A
darek 50 - 10-12-2013, 23:04
przyjrzałem sie raz jeszcze fotce Jazzmana i u mnie chyba sie nie zmiesci rozporka bo mam listwe wtrysków LPG przykrecon± w miejscu regulacji linki gazu (do srób regulacyjnych)
jAZZMAN - 11-12-2013, 10:47
Galancior94 napisał/a: | tak jest znacz±ca różnica w prowadzeniu auta w szybszych zakrętach i pewnie jeszcze w czym¶, ale już nie pamiętam |
Poza tym wszystkim o czym pisze Galancior94, to różnica jest przy dzwonie. Jak Ci kto¶ przydzwoni w prawy przód to rozpórka poci±gnie lewy
Poza tym ja jej już nie ¶ci±gnę bo j± lubię
Galancior94 - 11-12-2013, 21:10
jAZZMAN napisał/a: | Galancior94 napisał/a: | tak jest znacz±ca różnica w prowadzeniu auta w szybszych zakrętach i pewnie jeszcze w czym¶, ale już nie pamiętam |
Poza tym wszystkim o czym pisze Galancior94, to różnica jest przy dzwonie. Jak Ci kto¶ przydzwoni w prawy przód to rozpórka poci±gnie lewy |
Tylko nie mów, że sam tego do¶wiadczyłe¶
jAZZMAN - 12-12-2013, 20:26
Galancior94, nie... i niech tak zostanie
volve - 16-12-2013, 20:31
Taaa...tylko teraz kto inny jeĽdzi Galantem...jeszcze zaczn± kratki znikać itp...
jAZZMAN - 02-04-2014, 21:34
Ze względów technicznych VR4 została w domu a Mój Mi¶ zabrał nas na wycieczkę do Olkusza.... Po drodze odwiedzili¶my Danino i ten zapytał, co Mi¶ tak krzywo stoi...... Danino ma dziury na parkingu pod domem to Mi¶ krzywo stoi........
W przeddzień powrotu do domu strzeliła sprężyna (tył pasażer) i wracałem ze stuk-puk.... Na szczę¶cie pękła bardzo wysoko i mechanik w Olkuszu powiedział "jedĽ pan", a diagnosta stacji przegl±dów potwierdził mówi±c, że nie powinno się nic wydarzyć...
Z ręk± na ramieniu ale dotarłem do domu....
Po weekendzie wymiana sprężyn.
Poza sprężyn± Misiek spisał się na medal. Spalanie w trasie to 10,7 Litrów LPG na 100km, troszkę mniej niż 100ml oleju na 1000km i jakie¶ 2 litry płynu do spryskiwaczy
P.S.
Mi¶ zagazowany, ale nie mam weny do pisania.
Galancior94 - 02-04-2014, 21:41
jAZZMAN napisał/a: | Po weekendzie wymiana sprężyn. |
Eibachy ?
jAZZMAN - 02-04-2014, 21:44
Galancior94, KYB.... Mi¶ ma spokojnie płyn±ć.....
Skakanie jak żabka...... zostawmy autom sportowym... Mi¶ to typ "Rodzinny"
Galancior94 - 02-04-2014, 22:11
jAZZMAN napisał/a: | Galancior94, KYB.... Mi¶ ma spokojnie płyn±ć.....
Skakanie jak żabka...... zostawmy autom sportowym... Mi¶ to typ "Rodzinny" |
Jako¶ nie mam zaufania do KYB. Do EA2A założyłem Monroe i byłem mega zadowolony
Co do eibachów, to nie jest tak sztywno Podobno na teinach jest sztywniej i ich będę poszukiwał w lub po wakacjach
P.S. W końcu założyłe¶ gaz. Jak odczucia ?
jAZZMAN - 03-04-2014, 11:46
Gaz - Mega ECO! Zrobiłem 615KM za niespełna 200zł . Auto jest słabsze ale to nie jest do końca obiektywna ocena ponieważ do zagazowanego wsiadłem z VR4
Teraz Ola jeĽdzi Mi¶kiem, mnie pozostało tankowanie i jaki¶ sporadyczny kurs.
Tęsknie czasem za tym Misiowatym luksusem
krzychuzzz - 03-04-2014, 13:40
jAZZMAN napisał/a: | Skakanie jak żabka...... zostawmy autom sportowym... Mi¶ to typ "Rodzinny" |
JeĽdziłe¶ na Eibachu z dobrymi amortyzatorami że tak piszesz?
Owczar - 03-04-2014, 13:48
Na standardowych sprężynach to auto nie należy do miękkich, a na eibachu komfort jest jeszcze gorszy. I je¶li chodzi o amorki, to wszystko było w idealnym stanie. Auto jednego z forumowiczów, który nie uznaje kompromisów.
jAZZMAN - 03-04-2014, 21:17
krzychuzzz napisał/a: |
JeĽdziłe¶ na Eibachu z dobrymi amortyzatorami że tak piszesz? |
Nie wiem Serio! Ale kaszanki też nie jadłem nigdy a wiem, że jest niedobra ;P
Owczar napisał/a: | Na standardowych sprężynach to auto nie należy do miękkich |
Dlatego wła¶nie wybrałem KYB, to nie ma być wy¶cigówka tylko auto do codziennej, przyjemnej jazdy dla Oli.
krzychuzzz - 03-04-2014, 22:51
jAZZMAN napisał/a: | Ale kaszanki też nie jadłem nigdy a wiem, że jest niedobra ;P |
I tak wła¶nie się rodz± stereotypy Tyle w temacie
Owczar - 03-04-2014, 22:53
krzychuzzz, ale ja mam porównanie i sam nigdy bym nie założył obniżonego i utwardzonego zawiasu do swojego. On jest jak wóz drabiniasty nawet w porównaniu do do¶ć twardego golfa VI.
|
|
|