To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

novy - 07-01-2008, 16:30

Skrzynia mi pada :(
Niebawem utknę gdzieś na skrzyżowaniu!!

Jeste jeden serwis Sosnowski....chca 1200-1500 za wymiane (jesli oczywiscie to co padło to łożyska).

Jakieś pomysły? :(

sruba - 07-01-2008, 17:22

Novy - wyslij mi swoj numer telefonu na priva.
Anonymous - 09-01-2008, 19:09

Dwa dni temu byl fajny mrozik i spadlo troche sniegu wiec nie moglem sie powstrzymac i pojechalem na pas startowy na zaspie pokrecic koleczka :) po godzince szalenstwa zjechalem do domku i zostawilem miska uwalonego w sniegu jak kon pod blokiem. 2 dzien byl tym gorszym dniem bo misiek nie odpalil :( pomimo krecenia (4 razy dziennie) i pilowania nic :( podejzana byla elektryka ale bardziej wskazywalo na to ze cos z doplywem paliwa. Kolejny dzien holowanie do mechanika przez duze H. Patrzylem zeby bylo jak najblizej wiec wbilem do warsztatu znajdujacego sie na przymorzu za "realem" (za autochandlem). Zostawilem auto specjaliscie :) i czekalem w domu na tel. Zadzwonil... awaria pompy paliwowej,Podejzewam ze zatarlem silniczek. na moje pytanie na ile mniej wiecej ocenia naprawe zaspiewal mi 2100 PLN za sama czesc ! Zrobilo mi sie goraco i zaczalem szukac na allegro zadzwonilem tez do serwisu Nad jarem. Fakt w serwisie Cena pompy paliwa 2100 ale to komplet z obudowa i calymi bebechami bo podobno oryginalnych silniczkow samych dostac nie mozna. Za to na allegro znalazlem za 150 pln z gwarancja roczna. Wale wiec do typa i czekam co powie a on mi sciemnia ze taki jest koszt pompy i ze nigdzie nie kupie, chyba ze chce sobie szajs wsadzic :) Wiec ja decyzja ze dziekuje mu bardzo i zabieram auto a on mi na to ze jeszcze chwila bo on to musi poskladac. Hmm.. mysle sobie po co ma typ skladac to z powrotem jesli nastepny to bedzie musial rozkladac znowu. Poprosilem zeby mi dal ta pompe w worku i zeby sie nie klopotal ze skladaniem. I wtedy pan sie zaczal goraczkowo krecic az w koncu, bo juz nie wiedzialem o co mu chodzi mowi do mnie zebym wjechal samochodem do warsztatu (auto stalo na zewnatrz). Zbaranialem i pytam sie jak mam wjechac skoro on nie zapali bo ma pompe wymontowana. Okazalo sie ze typ zalozyl mi silniczek od jakiegos goscia ktorego renault stal tez w tym warsztacie i chodzi jak oryginal identycznej firmy. Cos mi tam zaczal zamydlac i wreszcie zaproponowal ze mi go odda za jedyne 250 PLN :D bo rzekomo tamten pan chce go sprzedac :D po prostu LOL :D Zabralem z tamtad auto i czekam na silniczek ktory kosztowal jedynie 150 PLN :) ale.. Za kare bedzie mi go musial zamontowac z reszta chyba mu glupio bylo bo zaspiewal 100 za zdiagnozowanie usterki demontarz i montarz jak tylko dostane czesc to on mi ja zalozy w ramach tej 100 PLN :) istny cyrk :) ale sie przynajmniej nasmialem. Tak ze jeszcze jeden Cwany gapa na mapie Trojmiasta :) Ostrzegam :)
krotka - 18-01-2008, 21:38

Pomorskie Mitsumaniaki, czy znacie może w okolicach Łeby (promień do 20km) jakis warsztat, który sprawdziłby Colta CJ0 przed zakupem?

Jadę w niedzielę obejrzeć auto. Sama ocenię, czy dobrze pracuje, czy nie rzuca nim na zakrętach, ale tego co jest pod maską nie jestem w stanie ocenić, ani tymbardziej podwozia.

Czy macie kogoś do polecenia?
Byłabym wdzięczna, bo po Colta będę jechać aż z Warszawy i nie chcę się naciąć...

Anonymous - 26-02-2008, 20:39

w 3miescie z mechanikami znajacymi sie na mitsubishi, a jeszcze na gdi jest powazna bieda...

zdecydowanie nie polecam- MARGO na suchaninie!!!! ludzie, oni przez ponad 0.5roku nie mogli dojsc co jest przyczyna falujacych obrotow!!! robili wszystko- przepustnice, egr, alternator, swiece... przyczyna- regulator napiecia!!!! a diagnoze wystawil bosh serwis za darmo, od razu!!!!

nie polecam rowniez- NIPPO, na ulicy szuberta! wg mnie zdecydowanie za drogo, jakos uslug srednia.....

generalnie pojade obadac problem teraz do auto expres, bo widze ze polecacie

ps- wiecie gdzie w 3miescie regeneruja pompe wspomaganiea??

pozdrawiam

Hornet - 29-02-2008, 21:04

joukipauki napisał/a:
generalnie pojade obadac problem teraz do auto expres, bo widze ze polecacie

Polecam. Robiłem tam sprzęgło i rozrząd i jestem zadowolony. Na koniec jeszcze mówią co się popsuło.

Anonymous - 29-02-2008, 22:24

a ile dales za rozrzad??? lacznie z czesciami i robocizna??
Hornet - 01-03-2008, 12:23

540 za wszystko
Anonymous - 01-03-2008, 14:20

a za sprzeglo??? w serw sam japon na szuberta chca 0d 1100...
Hornet - 01-03-2008, 17:03

800 zł
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=18055

Jest tylko 1 minus tego warsztatu. Trzeba trochę poczekać na naprawę, ale warto. Najlepiej zadzwonić i sie umówić 583449314.

raddex - 15-03-2008, 00:00

Tym razem chciałbym polecić całkiem solidny warsztat i to prawie w centrum Gdyni:

Firma "Gladiator"
ul.Poznańska 1-3 (boczna od Witomińskiej)
Gdynia
058/620-68-65
www.gladiator.com.pl

Wymieniałem gumy stabilizatora i łączniki stabilizatora na oryginały MGP. Wiązało to się z opuszczeniem całego wózka z zawieszeniem, za co wszyscy strasznie kasują. A tutaj niespodzianka, zapłaciłem 150 zł, dostałem fakturę za usługę i wpis do mojej książki serwisowej i podzieliłem się z nimi service manualem do Colt/Lancer 92-96, 96 - onward.
Mają dużo najazdów, więc udało mi się rano samochód zostawić i po południu odebrać. W kilku warsztatach pytałem się i każdy mnie odsyłał na za tydzień.

Czysto, sprawnie i porządnie wykonana robota. Jeszcze skorzystam.

Anonymous - 16-03-2008, 16:24

Hornet napisał/a:
800 zł
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=18055

Jest tylko 1 minus tego warsztatu. Trzeba trochę poczekać na naprawę, ale warto. Najlepiej zadzwonić i sie umówić 583449314.

Warsztacik polecam, od kiedy nie mam Miska to troche mniej orientuje sie gdzie sa warsztaty japonczykow, ale panowie robili mi Opla ---> i jestem zadowolony

Zreszta to dobrzy znajomi mojego kolegi z pracy, wiec... :)

Anonymous - 08-04-2008, 15:25

Czy ktos korzystał z usług firmy Auto szyby Mirosław Seklecki w Gdyni na Morskiej 491? Komentarze na trojmiasto.pl tak piekne ze az malo prawdopodobne :)
Anonymous - 09-04-2008, 12:26

raddex napisał/a:
Tym razem chciałbym polecić całkiem solidny warsztat i to prawie w centrum Gdyni:

Firma "Gladiator"
ul.Poznańska 1-3 (boczna od Witomińskiej)
Gdynia
058/620-68-65
www.gladiator.com.pl

Wymieniałem gumy stabilizatora i łączniki stabilizatora na oryginały MGP. Wiązało to się z opuszczeniem całego wózka z zawieszeniem, za co wszyscy strasznie kasują. A tutaj niespodzianka, zapłaciłem 150 zł, dostałem fakturę za usługę i wpis do mojej książki serwisowej i podzieliłem się z nimi service manualem do Colt/Lancer 92-96, 96 - onward.
Mają dużo najazdów, więc udało mi się rano samochód zostawić i po południu odebrać. W kilku warsztatach pytałem się i każdy mnie odsyłał na za tydzień.

Czysto, sprawnie i porządnie wykonana robota. Jeszcze skorzystam.

Bylam w Gladiatorze wczoraj na wymianie opon na letnie i tez musze przyznac, ze punkt robi bardzo dobre wrazenie. Sprawnie, tanio i w przyjemnej atmosferze.

Anonymous - 14-04-2008, 23:59
Temat postu: Pióra resorów- wymiana Pajero I.
Witam serdecznie, może ktoś wie, gdzieś na Hutniczej, podobno gościu wymienia pióra resorów peknięte i spawa wzmacnia ramy, albo gdzieś jakiś warsztat co spawają podwozia.?
Pozdro