To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)

Xsystoff - 25-11-2012, 15:04

wookash83 napisał/a:
Xsystoff olej polecany na forum ClubVR-4 (rodzaj 0W30 co prawda ale ten akurat u nas w Szczecinie nie dostępny (chociaż może się to zmieni zapotrzebowanie zgłoszone w Pro Choice) mam książkę serwisową prowadzoną przez użytkownika w Irlandii i tam zalewał go takim olejem Amsoil 0W30..
mały wywiad u swinks_UK (dzięki za szczegółowy opis ;) ) i decyzja zapadła..

Dzieki, o taka odpowiedz mi chodzilo, a nie o uzycie googli ;) Musze troche poczytac o tym oleju, bo wydaje mi sie ciekawy, z drugiej strony hamburgery maja zupelnie inny styl jazdy...

Na Valvoline strasznie mi popychacze naparzaly w Swifcie GTi, skonczylo sie wymiana dwoch, a w czesniej na mobilu bylo idealnie cicho... Oba polsyntetyki.

m6riano - 25-11-2012, 21:05

Cytat:
Na Valvoline strasznie mi popychacze naparzaly w Swifcie GTi, skonczylo sie wymiana dwoch, a w czesniej na mobilu bylo idealnie cicho... Oba polsyntetyki

oba do dupy nie do tych silników..;-)

Seichan - 25-11-2012, 23:06

wookash83 napisał/a:
co do stłuczki to przy pomocy i zaangażowaniu się Seichan wysłałem odwołanie teraz poczekam na odpowiedź..

Ja również czekam, co łaskawie ubezpieczyciel raczy odpisać :twisted:

wookash83 - 26-11-2012, 12:23

Taaak zobaczymy czy do 30.11.12 coś odpowiedzą :)
w między czasie VR-4 dostała nowe tablice, z tyłu po małej przeróbce pasują dwurzędowe :)

D1VenO - 26-11-2012, 12:40

dobry kot. czarny jest pikny
tresorex - 26-11-2012, 14:55

Pokaż jak wygląda tablica na tyle :)
londolut - 26-11-2012, 15:37

Cholera, jest pazur!
wookash83 - 26-11-2012, 15:55

tresorex - 26-11-2012, 15:59

Świetnie wygląda :)

Jak Ci się jeździ ze spojlerem VR? Świetne w nim jest to że zasłania światła jadących z tyłu i nie oślepiają w lusterku. Łatwiej też wyczuć tył auta przy cofaniu :)

wookash83 - 26-11-2012, 17:21

tresorex mam szyby przyciemnione więc w lusterku nic mnie nie razi :) ale masz racje punkt odniesienia przy cofaniu jest ;)
tresorex - 26-11-2012, 18:40

Możesz zrobić fotkę jak ten spojler jest oryginalnie przykręcony? Ja mam taki sam ale dokładany i jest tylko przyklejony a kabel puszczony bokiem i chcę go przykręcić na stałe.
D1VenO - 27-11-2012, 11:57

spoiler jest mocowany na 2 śruby po jednej na stronę, otwór wypada dokładnie w miejscu gdzie są odbojniki gumowe. Jak ty masz już przyklejoną to pewnie urąbali ci 4 spinki które wchodzą w gumowe opaski w klapie których też nie masz ;P

pozostaje ci wywiercić dziurę na śruby, potem 1 na kabel [ zdemontuj kostkę by otwór w klapie był jak najmniejszy. Z braku tych spinek w dalszej części podstawy spoilera radził bym przednią część stopek przykręcić jakimś wkrętem od spodu klapy.

p.s. zwróć uwagę że ten spoiler nie będzie idealnie na końcu klapy tylko kilka cm od załamania. Ja montowałem to ostatnio i zrobiłem do końca klapy ale ile przez to panienek o lekkich obyczajach poleciało to moje ;P

tresorex - 27-11-2012, 13:06

Czyli tak jak na rysunku?

Komplet śrubek mam już zakupiony, czekałem tylko na wolny czas ale chyba teraz następny będzie dopiero na wiosnę :) A co do wtyczki to ja mam zamontowaną druciarsko więc wtyczka od trzeciego stopu za szybą jest ucięta i stop w spojlerze jest tylko opleciony na kablach :?

Sorry za OT

wookash83 - 07-12-2012, 08:10

śnieg spadł więc teraz mam niezłe porównanie jak się jeździ z napędem na 4 koła :) ruszanie bez uślizgu kół REWELACJA :)
ale na razie przerwa VR-4 trafiła do lakiernika z tylnym zderzakiem do zrobienia..

wookash83 - 11-12-2012, 20:49

VR-4 odebrana od lakiernika ale nie mam jak pokazać zdjęć bo troszkę przysypało ;)