Nasze nieMiśki ;-) - Superb 2 Kombi 1.8 TSI 4x4
rezon - 19-01-2013, 16:15
Student napisał/a: | W tej całej szkodzie to powala na kolana lista rzeczy którą trzeba dokupić i za co Szkoda sobie życzy kasę ta lista jest dłuższa niż papier toaletowy a np. dopłata za przygotowanie to "tego czy srego" w kwocie 700/1000zł to szok.
Szkoda że Szkoda nie życzy sobie za powietrze w kołach | Najlepiej tak jak w Mitsubishi zażądać kasy za niedostarczony towar i jeszcze zarzucić klientowi, że rzekomo nie zapłacił za fakturę - przerabiałem w Sądzie, musiałem pokazać dowód zapłaty za fakturę na której widnieje wiązka haka, której nigdy nie dostałem.
Zamiast dopłacać za listę rzeczy kupujesz po prostu wersję Platinum i masz niemal wszystko w cenie. Przygotowanie pod telefon GSM II obejmuje np. montaż modułu BT o jakim posiadacze Mitsu mogą co najwyżej pomarzyć - synchronizacja kontaktów, wybieranie głosowe, wybór z ostatnio odebranych/wybieranych/nieodebranych, itd.... GSM III - to antena zewnętrzna, możliwość czytania SMS'ów na głos, itd... niestety iPhone nie obsługuje standardu rSAP więc brałem II. Wszystko oczywiście sterowane z kierownicy. Rozumiem kompleksy - ale odrobina obiektywizmu nie szkodzi. Jak ktoś nie potrafi czytać listy opcjonalnego wyposażenia, to zawsze pozostają inne marki, które nie dają możliwości wyboru. Ford T był tylko w jednej opcji wyposażenia i kolorze, niestety wersji nadwozia było dużo.
W Outlanderze za jedyne 800zł można było dokupić wejście AV do systemu RF. ASO wierciło otworek, dokładało gniazdko do istniejącej wiązki. Szkoda, że nie kazali sobie płacić za powietrze w kołach.
Krzyzak - 19-01-2013, 22:40
rezon napisał/a: | Przygotowanie pod telefon GSM II obejmuje np. montaż modułu BT o jakim posiadacze Mitsu mogą co najwyżej pomarzyć - synchronizacja kontaktów, wybieranie głosowe, wybór z ostatnio odebranych/wybieranych/nieodebranych, itd.... GSM III - to antena zewnętrzna, możliwość czytania SMS'ów na głos, itd... | ile toto kosztuje? tak pytam, bo mój Gal z 1997 już to ma - smsy też czyta (gsm automatycznie się włącza, jak wykryje że wsiadam i wyłączę zduplikowaną kartę w telefonie), dodatkowo jest przeglądarka internetu i nawigacja GPS...
niestety - nie mam sterowania w kierownicy
jak dla mnie octavia jest spoko autem - na pewno za tą kasę
tyle że w środku bardzo mała i ma potwornie niewygodne fotele (nie wiem, jak O III, bo nie jechałem) - więc nigdy nie kupiłbym auta, którym jazda jest katorgą
Anonymous - 19-01-2013, 23:49
Krzyzak napisał/a: | ile toto kosztuje? |
500 albo 1200 zł zależnie wg aktualnego cennika, zależnie od tego czy dokładane do radia z navi czy bez, jak do radia bez navi to ta tańsza opcja.
Krzyzak napisał/a: | jak dla mnie octavia jest spoko autem - na pewno za tą kasę
tyle że w środku bardzo mała |
Darku ale tu jest opisywany SuperB gdzie z tyłu mała cygańska rodzina mogłaby zamieszkać
matraks - 20-01-2013, 06:49
Derpin napisał/a: |
a Tymi co się masturbują tutaj nad 3diamentami się nie przejmuj, kiedyś chłopaki przejrzą na oczy, że ta marka obecnie nie oferuje nic ciekawego/innowacyjnego w praktycznie żadnej klasie, niestety rozwój zakończył sie na galancie ea... |
No niestety racja. Nie tylko w Europie Mitsubishi zamyka fabryki. W Stanach tez koniec. W moim stanie czyli Illinois własnie dogorywa wielka fabryka gdzie produkowali Galanty i Endeavory. Oba modele zakończyły żywot odpowiednio w 2012 i 2011 roku. To co oferuje w tej chwili Mitsubishi w USA to śmiech na sali!!! Został jedynie ASX( nazywa się tutaj Outlander Sport), Lancer i Outlander II (nie ma jeszcze OIII - o zgrozo!).Jesli ktoś poległ w USA to marny jego los... Panowie, to chyba początek końca tej marki. Góra 5 lat i skończy się to jak w przypadku Saab-a. Mitsubishi ma to na własne życzenie. Przestarzała technologia, nieciekawy wygład modeli i powolne wycofywanie się z kolejnych segmentów. Pól roku temu sam byłem na etapie poszukiwań nowego samochodu. I powiem szczerze, że Mitsubishi nie wchodziło w grę. Bo niby co miałem wybrać? Przestarzałego Lancera?? Konkurencja wyprzedziła ich o lata świetlne! Byłem mocno zdecydowany na Kia Optime ale w ostateczności zdecydowałem się na danie ostatniej szansy Mitsubishi i kupiłem używanego Endeavora. Jedyna rzecz, która mnie przekonała do tego to tylko cena. Jednym słowem Mitsubishi sobie drwi z klientów i nie ma co liczyć na to, że ludzie będą lojalni wobec tej marki jak są np. lojalni dla Toyoty czy VW.
rezon - 20-01-2013, 07:43
Krzyzak napisał/a: | tak pytam, bo mój Gal z 1997 już to ma - smsy też czyta | to gratuluję, bo Outek miał najgorszy zestaw BT, jaki kiedykolwiek używałem.
rezon - 20-01-2013, 20:51
Wczoraj i dzisiaj trochę nasypało świeżego śniegu to miałem okazję przetestować napęd 4x4 i zachowanie na zasypanej drodze. Niestety Outek zachowywał się znacznie gorzej - działająca z opóźnieniem elektronika załączająca tył powodowała nadsterowność. Superb jedzie gładko, trzyma poprawnie kierunek, jedynie przy dynamicznej jeździe potrafi też zarzucić tyłem . Jest znacznie mniej "nerwowy" w trudnych warunkach - bardziej stabilny, taki trochę kanapowóz. Outka trzeba było zdecydowanie mocniej pilnować - miał większe tendencje do "myszkowania" po zasypanej śniegiem drodze. Przy dużej ilości śniegu wychodzi przewaga kilku cm prześwitu Outka - Superb to nie SUV i potrafi zaszurać osłonami po śniegu, nawet z podniesionym nadwoziem.
Krzyzak - 20-01-2013, 22:45
Derpin napisał/a: | Darku ale tu jest opisywany SuperB | oj sory - moje niedopatrzenie
Derpin napisał/a: | 500 albo 1200 zł | to tanio, u mnie kosztowało 2000 €
rezon - 21-01-2013, 08:03
2000EUR kosztuje dołożenie Columbusa czyli stacji multimedialnej z navi. Też do tego idzie antena zewn. . Ale spokojnie po za siecią ASO można go dołożyć za 1000EUR z gwarancją - bezpośredni import z Czech.
Krzyzak - 21-01-2013, 08:35
rezon napisał/a: | czyli stacji multimedialnej z navi | jak pisałem - to moje ma nawigację i przeglądarkę internetu jeszcze
telefon jest dopinany osobnym modułem - tak jest łatwiej, żeby włożyć SIM
BT nie ma, bo w tych czasach jeszcze nie istniał
edit - być może teraz też byłoby to tańsze
rezon - 21-01-2013, 09:02
Jeżeli to jest oryginalne Mitsu - to zrobili wieki krok wstecz. MMCS nie ma takich funkcji.
Anonymous - 21-01-2013, 13:25
Krzyzak napisał/a: | przeglądarkę internetu jeszcze |
Krzyzak napisał/a: | BT nie ma, bo w tych czasach jeszcze nie istniał
|
przeglądarkę internetu ma a BT nie ma? to ten internet się monochromatycznie przegląda czy jak wap?
Fragu - 21-01-2013, 14:34
Derpin napisał/a: | przeglądarkę internetu ma a BT nie ma? to ten internet się monochromatycznie przegląda czy jak wap? |
a moze telegazete ?
Krzyzak - 21-01-2013, 14:39
Derpin napisał/a: | to ten internet się monochromatycznie przegląda czy jak wap? | prawdę mówiąc nigdy tego nie odpalałem - nie wiem, jakie protokoły obsługuje, mogę poczytać, bo instrukcja gruba jest...
na pewno dane ciągnie przez GPRS na karcie
rezon - 21-01-2013, 15:56
Krzyzak napisał/a: | telefon jest dopinany osobnym modułem - tak jest łatwiej, żeby włożyć SIM | czyli nie masz zestawu głośnomówiącego o jakim jest mowa tylko telefon mobilny i raczej ttylko wyświetlający SMS'y. Ja pisałem o urządzeniu, które korzysta z karty SIM w telefonie, przejmuje komunikację telefonu na siebie, wykorzystuje do połączeń antenę zewnętrzną, CZYTA SMS'y na głos - a nie tylko wyświetla. I nie podobno działa - tylko rzeczywiście.
Krzyzak - 21-01-2013, 20:05
rezon napisał/a: | czyli nie masz zestawu głośnomówiącego | mam, ale wkłada się drugą kartę w osobny moduł dopinany do głównej jednostki a nie przez BT
bez tego modułu działa tylko GPS + radio (także na karty SD)
rezon napisał/a: | CZYTA SMS'y na głos - a nie tylko wyświetla | dokładnie tak - niestety ze względu na wiek (czyli brak wtedy polskiego) syntezer ma odpowiedni akcent
ten sprzęt ma więcej niż 10 lat, więc trzeba brać poprawkę
mogę dać jakieś skany instrukcji na dowód, bo niestety nie korzystam z tych "dobrodziejstw" na codzień
|
|
|