Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi
gulgulq - 08-10-2013, 12:58
krzychu napisał/a: | Nie rozumiem czemu najdroższe jest najtańsze |
PLus daje 50% rabat na abonament na 6 miesięcy - dzięki czemu nie wydaje 195 zł
krzychu - 08-10-2013, 13:13
gulgulq napisał/a: | krzychu napisał/a: | Nie rozumiem czemu najdroższe jest najtańsze |
PLus daje 50% rabat na abonament na 6 miesięcy - dzięki czemu nie wydaje 195 zł |
Chyba edytowałeś posta, no ale to że ktoś daje rabat, nie oznacza, że jest taniej... Masz tylko krótszą umowę...
Batmanikus - 08-10-2013, 14:25
Play unlimited bez internetu to 29,99 pln i umowa na 12 miesięcy jak zagadasz. Internet + 10 PLN
Skoro podajesz ceny netto tzn, że chodzi o ofertę dla firmy http://dlafirm.play.pl/of...y-dla-firm.html
elektryk - 08-10-2013, 23:32
gulgulq napisał/a: | Porównując:
- PLAY: Formuła Unlimited 4.0 - 49.99 zł netto:
+ minut na połączenia międzynarodowe do UE -100 minut
+ 15 miesięcy umowy
- brak pakietu internetowego (10 zł za 2 GB) | Nie wiem skąd masz te ceny, ale moja żona w tym miesiącu przedłużała telefon firmowy w play.
Formuła 4.0 unlimited dla firm bez internetu 29.99 netto
Formuła 4.0 unlimited dla firm z 1GB internetu 39.99 netto
Te ceny pochodzą z cennika o nazwie "specjalna formuła unlimited dla firm", jak porównywałem z normalną ofertą to specjalność wygląda na nieco niższych cenach za telefonów, ale i tak szału nie ma z tymi niższymi cenami.
vendetta - 12-11-2013, 19:00
A co nowego w ofertach indywidualnych? Jestem w Orange , umowa kończy mi się w lutym, więc zaczynają wydzwaniać. Teraz mam nielimitowane do wszystkich za 79,90 plus internet za 19 - 500MB (mniej więcej, nie pamiętam dokładnie). Płacę zwykle ponad 100 (100-110) ponieważ są płatne mmsy. Widzę, że Orange już nic ciekawego mi nie przedstawi (ewentualnie mogę się załapać na zniżkę 30% dla współpracowników Orange). Mój Łukasz podpisał teraz nową umowę z T-mobile i chyba jak na ten moment jest najlepsza.
Za 49,99 dają:
- nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci (komórkowe i stacjonarne)
- do 2GB internetu za 0zł,
- darmowe sms/mms
Rozglądam się po innych operatorach, ale chyba nic ciekawszego teraz nie ma. Może do lutego coś się jeszcze pojawi. Nie interesuje mnie nowy telefon, nie potrzebne mi Gigabajty netu (ciekawostka - odkąd przerzuciłam się na smartfona - 2 miesiące - to zużyłam 15 MB . W większości miejsc - praca, dom - mam dostęp do wifi )
mjsystem - 12-11-2013, 19:18
vendetta napisał/a: | A co nowego w ofertach indywidualnych? |
No właśnie nic... Orange jest fajne dla firm. Ale każdy inny operator też. Zrób sobie mini przetarg. Określ swoje potrzeby i zadzwoń z tym pytaniem do każdego z operatorów. Chwilka pracy a dowiesz się dokładnie.
Marcin-Krak - 12-11-2013, 22:26
T-mobile ma od niedawna nowego dyra od czegoś tam i ofertę zrobili imho o wiele ciekawszą i przejrzystszą niż mieli dotychczas.
vendetta, spróbuj zadzwonić do nich - bo czasem można telefonicznie utargować w t-mobile więcej niż w salonie.
elektryk - 13-11-2013, 00:32
Marcin-Krak napisał/a: | vendetta, spróbuj zadzwonić do nich - bo czasem można telefonicznie utargować w t-mobile więcej niż w salonie. | To raczej nie przejdzie, w tym momencie dla takiego pakietu mają najlepszą ofertę, więc nie muszą kombinować żeby przyciągnąć klienta. Ale jakby zadzwonić do konkurencji albo chociaż do macierzystego Orange (dla vendetty) to ta oferta t-mobile może być niezłym argumentem do rozpoczęcia negocjacji.
krzychu - 13-11-2013, 08:45
Marcin-Krak napisał/a: | T-mobile ma od niedawna nowego dyra od czegoś tam i ofertę zrobili imho o wiele ciekawszą i przejrzystszą niż mieli dotychczas.
vendetta, spróbuj zadzwonić do nich - bo czasem można telefonicznie utargować w t-mobile więcej niż w salonie. |
Ta jasne, ja się nie załapałem na abonament za 25 zł z rozmowami, SMS-ami i odrobiną internetu. Teraz same rozmowy (w jakieś tam większej ilości) osobno SMS-y (co prawda nielimitowane) i za paczę internetu też osobno więc zamiast 25 mogę wziąć za 37 z mnóstwem niepotrzebnych rzeczy (w sensie absurdalnej ilości, która jest mi nie potrzebna). Oczywiście negocjacje dalej są, ale tych wyższych pakietów i za 40 parę złotych (chyba 45 albo 47) mogę mieć już 800 minut to wszystkich i nielimitowane SMS-y z internetem, ale ja potrzebuję koło 200 minut wymienne na SMS-y, a nie 800....
Wniosek na przyszłość. Jak jest coś co pasuje to brać!
Owczar - 13-11-2013, 09:28
A ja opiszę doświadczenia mojej żony z PLAY.
Żona od dawna używała play frash- za doładowanie za 30zł miała nielimitowane rozmowy i sms do play. Ale pewnego dnia zadzwoniła do niej Pani z propozycją nie do odrzucenia.
Czyli za 10zł nielimitowane rozmowy do PLAY. Wszystko ładnie i pięknie, ale żona miała środki na koncie, które po przejściu przepadną. Więc umówiła się, że taryfa zostanie przełączona po wyczerpaniu środków. Nie było mowy o żadnych dodatkowych opłatach.
Przyjechał kurier, żona śpiesząc się podpisała umowę. Po pracy czyta, a tam jakaś opłata aktywacyjna 50zł. Żadne pieniądze- ale wypadałoby poinformować o tym fakcie! Abonament nie 10, a 15- chyba, że zostanie aktywowana e-faktura- to też żaden problem, ale wypada o tym wspomnieć!
No więc żona dzwoni do BOK-u. Tłumaczy co i jak, że została wprowadzona w błąd i nagle ciach- rozłączyło ją. Oczywiście nikt nie oddzwonił, ale żona zanim zadzwoniła drugi raz, to sprawdziła w play online swoje konto. Okazało się, że w trakci rozmowy została chamsko przełączona na abonament, a jej środki na koncie play fresh zniknęły.
W umowie napisane, że wykonanie jakiegokolwiek połączenia to akceptacja regulaminu i rezygnacja z 10dniowego okresu wypowiedzenia. W tym momencie oboje się zagotowaliśmy i dzwonimy drugi raz z mojego telefonu.
No i co nam pozostaje- reklamacja z terminem rozpatrzenia 14dni!!! A co jeśli reklamacja zostanie odrzucona? Czy bieg reklamacji wydłuża okres wypowiedzenia umowy? Oczywiście, że nie! Więc jeszcze tego dnia wysłaliśmy wypowiedzenie umowy. Mało tego, po złożeniu wypowiedzenia mają 14 dni na zmianę taryfy na starą! A w tym czasie nie można wykonywać połączeń!
Po około tygodniu stara taryfa powróciła, ale z zerowym kontem. Kolejny telefon do BOK. Tak przepraszamy, zwrócimy środki, w ramach jakiejś tam promocji, ale jest tylko 1 miesiąc na wykorzystanie bo nie są w stanie w systemie przywrócić starych ustawień. Niech będzie, mówi się trudno.
Po 3 dniach przychodzi faktura, znowu telefon do BOK. Oczywiśćie wysłana przez pomyłkę.
Reasumując- przestrzegam przed takimi praktykami. Fakt, że żona powinna przeczytać umowę, ale ledwo znalazła czas by w pracy zejść podpisać te umową przy kurierze.
eremita - 13-11-2013, 09:43
Jak się idzie do salonu mają sztywne promocje i mowią że nic więcej sie nie da.
Na infolinii czasami dadzą więcej niż w salonie i mówią że nic więcej sie nie da.
A ja się nauczyłem i mam sposób że jednak się da:)
Kładę wypowiedzenie umowy na drugi dzień od wypowiedzenia dzwoni dział utrzymania klienta z super ofertą
Oferta ta przebija resztę operatorów:)
Szkoda tylko że dla stały klient nie ma super ofert do momentu jak nie położy wypowiedzenia.
Morfi - 13-11-2013, 10:02
ja w orange dostałem 5 GB internetu miesięcznie gratis.
elektryk - 13-11-2013, 10:23
krzychu napisał/a: | Ta jasne, ja się nie załapałem na abonament za 25 zł z rozmowami, SMS-ami i odrobiną internetu. | To chyba była zbyt dobra dla klientów oferta, moją żona chciała ją dostać na telefon firmowy (w Play) i też się nie załapała. Podobno nie ma takiego pakietu w ofercie.
Po ostatnich rotacjach w cennikach, mam wrażenie że ceny abonamentów wzrosły. Tzn może cena połączeń nie, ale wzrosły "standardowe" opcje w pakietach a co za tym idzie ceny pakietów. Dla klientów to zbędne usługi z których nie korzystają, więc finalnie cena wzrosła.
gulgulq - 13-11-2013, 10:52
Batmanikus napisał/a: | Play unlimited bez internetu to 29,99 pln i umowa na 12 miesięcy jak zagadasz. Internet + 10 PLN
Skoro podajesz ceny netto tzn, że chodzi o ofertę dla firmy http://dlafirm.play.pl/of...y-dla-firm.html |
ja skorzystałem z tej oferty - dołożyłem jeszcze 1 GB internetu mobilnego (rezygnacja z iPlusa na rzecz radiówki) - w sumie prawie 50 zł brutto co miesiąc
krzychu - 13-11-2013, 11:00
elektryk napisał/a: | To chyba była zbyt dobra dla klientów oferta |
Może, a i jeszcze jedno. Z 18 miesięcy bez telefonu zrobili 24 miesiące
|
|
|