Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
Marcino - 30-09-2014, 23:33
Już sa u mnie - koszt 280zł z wysyłką za 2 szt. Teraz tylko zrobić. Szkoda ze nie kupiłem dzwi od jednego mitsumaniaka, bo miałbym komplet do malowania. Ale moze jeszcze się uda:)
Tomek - 01-10-2014, 08:45
Marcino napisał/a: | Szkoda ze nie kupiłem dzwi od jednego mitsumaniaka |
jak o mnie mowa, to w niedziele mogę je obadać, jak wyglądają
chętnie bym się ich pozbył bo przygotowuję w garażu miejsce na zimowanie moto
eremita - 01-10-2014, 10:42
Marcino napisał/a: | Już sa u mnie - koszt 280zł z wysyłką za 2 szt. Teraz tylko zrobić. Szkoda ze nie kupiłem dzwi od jednego mitsumaniaka, bo miałbym komplet do malowania. Ale moze jeszcze się uda:)
[url=http://s14.postimg.o...508.jpg]Obrazek[/url] |
Wiedza zdobyta, prace ruszają
Fotorelacja mile widziana
Marcino - 01-10-2014, 13:16
Tomek napisał/a: | Marcino napisał/a: | Szkoda ze nie kupiłem dzwi od jednego mitsumaniaka |
jak o mnie mowa, to w niedziele mogę je obadać, jak wyglądają
chętnie bym się ich pozbył bo przygotowuję w garażu miejsce na zimowanie moto |
Tomek,
Własnie o Tobie myślałem pisząc to. Bez wymiany lewych i prawego przodu się nie obejdzie.
Reperaturki przymierzyłem wczoraj i fajnie pasują, jedynie się zastanawiam jak z cięciem w rancie drzwi, ale chyba najłątwiej jest spawać na zgięciu.
Postaram się zrobić foto.... choć boję się ze będą to dziurawe zwłoki:)
Muszę kupić trochę chemi tzn:
zmywacze,
ppodkład epoksydowy,
podkład akrylowy,
chyba i jakiś odrdzewiacz
Tarcze RS do szlifowania na wiertarke
Tracze listkowe i inne na szlifierkę
Papiery scierne
gąbki ścierne
A ktoś coś powie dlaczego teraz bazowe lakiery na powłoki samochodowe musżą być wodne wg prawa?
znalazłem na allegro takie coś, czy jest w tym prawda?
Cytat: | Lakier nawierzchniowy bazowy z palety VW Volkswagen Audi. Lakier nalewany z numeru. Oferta skierowana na lakierowanie całościowe.
Bazę trzeba przykryć lakierem bezbarwnym:
Zalecany lakier bezbarwny T4W 444 premium, oraz oryginalny rozpuszczalnik bazowy TVB dostępny w naszym sklepie.
Na innej aukcji dostępny w zestawie z lakierem bezbarwnym, utwardzaczem i rozpuszczalnikiem.
Produkt lakierniczy przeznaczony jest do stosowania w instalacjach powlekania. Ma zastosowanie przy pokrywaniu metali, tworzyw sztucznych oraz jako wypełnianie aerozoli.
Ten lakier nie może być stosowany z mocy prawa do malowania pojazdów osobowych
Dla powłok samochodowych, może być używana farba wodna.
Wodne farby można znaleźć również w naszym sklepie w najlepszej cenie.
|
sampler - 01-10-2014, 14:14
ja słyszałem o lakierach bezołowiowych. Ale i tak najważniejsze jest zabezpieczenie lakierem bezbarwnym bazy. Z tego co wiem T4W 444 to bardzo dobry lakier w przystępnej cenie.
robertdg - 01-10-2014, 20:05
Lakierem wodnym nie pomalujesz w partyzanckich/amatorskich warunkach, mozna kupić normalną chemie
mkm - 02-10-2014, 00:25
Marcino napisał/a: |
A ktoś coś powie dlaczego teraz bazowe lakiery na powłoki samochodowe musżą być wodne wg prawa? |
Żeby się w Dyrektywie Rozpuszczalnikowej mieścić
Jak Cie to interesuje to przeglądnij:
https://www.mos.gov.pl/g2...2322c629316.pdf
Marcino - 02-10-2014, 08:10
sampler napisał/a: | Z tego co wiem T4W 444 to bardzo dobry lakier w przystępnej cenie. |
I tym chce działać.
Jedynie co to nie wiem czy reaktywny dawać czy epoxyd...
Marcino - 10-10-2014, 16:06
Update....
219700 km,
1. Wymiana świec na Denso K20TT. Stare wyjęte to NGK PFR6G, wszytkie wygladały dobrze za wyjątkiem jednej lekko brązowa jak skorodowana (pierwsza z lewej w tylnej głowicy stojac przed silnikiem) - przebieg ~67000 kkm
silnik w środku, w PL jezdzone ponad 100kkm na syntetykach, 1 płukanka:)
A oto zdjęcie świecy którą wymieniałem w 2008r, przy przebiegu - 153kkm,
2. Wymiana filterków LPG,
3. Uszczelnienie tylnej pokrywy zaworów - Loctite 5920
http://www.loctite-kleje....42502)_t827.htm
4. Czyszczenie przepustnicy i dolotu - polecam BRAKLEEN - CRC, przwiozłem to z Niemiec rozpuszcza dosłownie wszytko, od smaru z nowych tarcz po wszelkie osady w dolocie i przepustnicy.
5. Wymiana tylnej lampy,
Z innych rzeczy..... jednak jeden kielich ten od kierowcy bedzie wymagał interwencji blacharskiej.
Wczoraj widziałem Sharana po cłościowym malowaniu, bez dachu. Ogłonie super, bez kłopotów jaki mają forumowicze. Cena atrakcyjna, ale długo trwa naprawa, a mi samochó potrzebny. Chyba pojade zw swoim i zapytam czy się podejmie i ewentulanie w jakim zakresie, czy chciałby żeby np ogarnął blacharkę a on zrobi mi lakierowanie.
Generalnie muszę sie zastanowić jakie to bedą koszty, ale chyba i tak warto bedzie robić jesli dużo zrobie samemu....
Sunderland86 - 10-10-2014, 17:31
Niezłą masz "chemie" w garażu
Marcino - 10-10-2014, 18:59
Sunderland86 napisał/a: | Niezłą masz "chemie" w garażu |
He he, półka jest dobra, bo moje osobiste rozcieńczalniki nie spadają:)
eremita - 10-10-2014, 19:12
A ja myślałem że łomżing to w parku na kocyku a nie w garażu.
Marcino - 10-10-2014, 22:14
Heh, wąłsnie wróciłem z miasta.... i zauważyłem że moje oboty się podbiły od wczorajszej operacji .... tak około 800 na trzeciej kresce. Jutro reset albo podreguuje, może czyszczenie dolotu poprzestawiało.
Sunderland86 - 16-10-2014, 23:50
Gdzie nabyłeś reperaturki o ile to nie tajemnica?
Marcino - 17-10-2014, 06:52
Kupiłem na u gościa z allegro
http://allegro.pl/reperat...4646468421.html
... mc-car@mc-car.pl, za 280zł z wysyłką bez klikania kup teraz. Były u mnie w dwa dni.
Niestety nie mam kompletnie czasu zeby się za nie zabrać i chyba sobie całą oparację reanimacji odpuszczę do wiosny. Zakupiłem też plecionki wydechu, muszę je wspawać, może przy okazji załatam parę dziurek w podwoziu i zrobie koserwację. A reperaturki jak bedzie ciepło.
|
|
|