Outlander III Ogólne - OIII facelift
PiotrKw - 20-12-2014, 15:29
losdamianos napisał/a: | Co może mówić o samochodzie laluś w okularach który dostał go na 8 godzin użytkowania. |
Dużo więcej niż ten, który po zakupie czy leasingu jest skazany na ten pojazd przez najbliższe kilka lat . Do mankamentów się przyzwyczaił bo musi, a narzekać nie będzie bo.... nie wypada , to ludzka rzecz . I nie wypada się przyznać , że kupił ...... może nie do końca coś, co odzwierciedla poniesione koszty.
A Zachara odda go po 8 godzinach i ich związek emocjonalny na tym się zakończy.
Grimm - 20-12-2014, 16:20
Czyli twierdzisz, że ten który jeździ na codzień będzie chwalił "bo musi" a ten co jeździł 8 godzin jest odzwierciedleniem prawdy i stanu faktycznego?
PiotrKw - 20-12-2014, 16:25
losdamianos napisał/a: | że ten który jeździ na codzień będzie chwalił "bo musi" |
Ten który jest właścicielem-użytkownikiem tak, i nie musi tylko chce, bo taka jest natura ludzka .
losdamianos napisał/a: | a ten co jeździł 8 godzin jest odzwierciedleniem prawdy i stanu faktycznego? |
Jest na pewno dużo bardziej obiektywny .
Grimm - 20-12-2014, 16:35
PiotrKw napisał/a: | losdamianos napisał/a: | że ten który jeździ na codzień będzie chwalił "bo musi" |
Ten który jest właścicielem-użytkownikiem tak, i nie musi tylko chce, bo taka jest natura ludzka .
Widocznie nie jestem "ludzki" bo swojego OIII gdybym mógł to bym sprzedał przy najbliższej okazji
losdamianos napisał/a: | a ten co jeździł 8 godzin jest odzwierciedleniem prawdy i stanu faktycznego? |
Jest na pewno dużo bardziej obiektywny . |
Na drugi raz gdy będę kupował auto to nie będę szukał opinii wśród użytkowników tylko wsadze do niego koleżke na 8 godzin a jego opinia będzie dla mnie kluczową.
PS. Gratuluję rozumowania i podejścia do tematu
PiotrKw - 20-12-2014, 16:44
Skąd wziąłeś ten cytat ??? W życiu nie byłem właścicielem OIII ( kiedyś miałem krótki epizod stania się nim ale OII , zakończył sie na jeżdzie próbnej ) nie chciałem go sprzedawać ani nie edytowałem mojego poprzedniego postu
Dziękuję za gratulacje
rezon - 20-12-2014, 19:46
PiotrKw napisał/a: | losdamianos napisał/a: | Co może mówić o samochodzie laluś w okularach który dostał go na 8 godzin użytkowania. |
Dużo więcej niż ten, który po zakupie czy leasingu jest skazany na ten pojazd przez najbliższe kilka lat . Do mankamentów się przyzwyczaił bo musi, a narzekać nie będzie bo.... nie wypada , to ludzka rzecz . I nie wypada się przyznać , że kupił ...... może nie do końca coś, co odzwierciedla poniesione koszty.
A Zachara odda go po 8 godzinach i ich związek emocjonalny na tym się zakończy. | Wiele spraw wychodzi w określonych warunkach drogowych, nie da się tego sprawdzić w 8h. Tendencja do myszkowania wyszła u mnie na lekko skoleinowanej trasie ekspresowej, nadsterowność i opóźnione działanie ESP - w trakcie umiarkowanie dynamicznej jazdy po krętej drodze 10-tej kolejności odśnieżania. Trudno dzisiaj byłoby sprawdzić to ostatnie - bo gdzie tu znaleźć śnieg
To czy ktoś będzie obiektywny czy nie - zależy też od skali porównawczej, jak ktoś jeździł starym Golfem 2 to Outek będzie szczytem komfortu, dynamiki i elegancji. Jak ktoś miał okazję pojeździć trochę Q7 to Outek będzie skrzypiącym tapczanem z bardzo słabymi hamulcami. Osoby, które mają któryś tam samochód w leasingu rzadko podchodzą do niego emocjonalnie - to jest takie samo narzędzie do pracy jak komp czy komórka. Jest dobry, to się go chwali, jest do bani - to się też o tym mówi, bo zawsze znajdzie się ktoś z lepszym, ktoś z gorszym autkiem. Outek na pewno nie jest ani prestiżowy, ani komfortowy. jest to przyzwoity, funkcjonalny sUV
_tm_ - 20-12-2014, 21:03
IMHO bardzo pozytywny test. Wg autora samochód co prawda nie ma czynnika "łał", ale jest bardzo praktyczny i idealnie spełnia postawione przed nim zadania. Czegóż chcieć więcej ?
Szemek - 22-12-2014, 18:55
rezon napisał/a: | Wiele spraw wychodzi w określonych warunkach drogowych, nie da się tego sprawdzić w 8h. |
Zgoda, ale Zachar & co. naprawdę w te 8h starają się auto rzetelnie sprawdzić - weźmy choćby takie wnioski, których w _żadnym_ innym teście nie znalazłem:
Test Nissan Quashquai - działanie ESP
Komandor - 24-01-2015, 00:59
Wg "kalendarza moto wydarzeń 2015" zamieszczonego w "Auto Świat " O3 lifting trafi do sprzedaży w lipcu a phev lifting w październiku
Pozdr
Szemek - 09-03-2015, 09:36
Teraz to już chyba autentyczne zdjęcia - co nieco widać:
http://autokult.pl/24763,...aponskim-porcie
Stylistyka "konceptu" zachowana.
jurekschroda - 09-03-2015, 12:40
Tył nawet ładniejszy niż w koncepcie.
A real foto przodu ktoś ma może ?
Komandor - 09-03-2015, 23:10
Tył trochę przypomina oferowany krótko w PL Pajero Sport - ale to nie wada. Przód wg mnie wygląda teraz dużo lepiej i nawiązuje kształtem świateł do O2 przed liftem. Czekamy na ceny i specyfikacje. Na stronie mitsubishi.pl jeszcze ciągle O3 2014
nuke - 14-03-2015, 17:58
Hej,
Zamówiłem samochód OIII (rocznik 2015) i właśnie jestem po rozmowie z dealerem,
który mnie poinformował, że zdjęcia przedstawiają model 2016.
Rocznik 2015 (według mojego dealera) będzie wyglądał jak w katalogu...a szkoda
bo ten na zdjęciach prezentuje się lepiej
Komandor - 14-03-2015, 23:41
No tak ale ten 2016 bedzie pewnie dostepny w salonach pod koniec roku. Ja bym poczekał...
_tm_ - 15-03-2015, 00:41
nuke napisał/a: |
Hej,
Zamówiłem samochód OIII (rocznik 2015) i właśnie jestem po rozmowie z dealerem,
który mnie poinformował, że zdjęcia przedstawiają model 2016.
Rocznik 2015 (według mojego dealera) będzie wyglądał jak w katalogu...a szkoda
bo ten na zdjęciach prezentuje się lepiej |
Rok modelowy X jest wprowadzany do sprzedaży w drugiej połowie roku X-1, czyli pewnie po wakacjach będzie już dostępny rok modelowy 2016.
|
|
|