Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...
tresorex - 06-11-2017, 10:13
vrangsinn napisał/a: | i paru rzeczy nie ma (głownie elektroniki, dla mnie osobiście to +). |
Czego Tobie brakuje? Gal nie ma CANa więc łatwo go doposażyć
abdul - 07-11-2017, 08:43
vrangsinn napisał/a: | Alternatywy co do zmiany przy moich wymaganiach nie ma lub są mega drogie, zarówno jeśli chodzi o starsze auta jak i nowe. |
Mam to samo czasami nachodzi mnie na zmiane na cos innego, nowszego. Galantami (obecnie drugi) jezdze juz w sumie prawie 6 lat ale jak tak przegladam allegro i inne to na dzien dzisiejszy nie za bardzo widze sie w innym aucie
vrangsinn napisał/a: | poza tym auto po czyszczeniu ożyło, zbiera sie lepiej...polecam każdemu czyszczenie EGR-u bo akurat w tym silniku dostęp dziecinnie prosty |
to moze ja u siebie tez wyczyszcze. Checka nie wywala ale jak moze pomoc a nie zaszkodzi to warto sprobowac dlugo moczyles go w benzynie?
deejay - 07-11-2017, 09:06
Hugo napisał/a: | Hmm, w moim CE się nie zapala, ale często na wolnych obrotach słychać cykanie elektrozaworu od EGR-a. Może czyszczenie EGR-a wyeliminowałoby to cykanie. Muszę w wolnej chwili się pobawić
Swoją drogą ciekawe, że w przedliftowych V6 i tych po I lifcie ten elektrozawór rzadko cyka, a po II lifcie w każdym, którego słyszałem się odzywał. A w Twoim cyka? |
Ekologia . To nie zawór cyka tylko Elektrozawór nim sterujący , tak mam być i nic tym nie zrobicie.
Marcino - 07-11-2017, 09:34
To przedliftach nie ma zaworu?
deejay - 07-11-2017, 10:08
Też jest, ale cykania nie uslyszysz. Tylko po 2000 roku drugi lift miał inną strategię pracy komputera wtrysku i dlatego jest słyszalne.Szczególnie go słychać jak silnik ciepły i kilka razy go dobrze pogazujemy , wtedy zaczyna pracować EGR i przez kilkanaście sekund będzie słyszalne cykanie . Tak samo podczas jazdy.
Hugo - 07-11-2017, 10:37
deejay, wiem, że to elektroawór od EGR
vrangsinn - 07-11-2017, 15:15
deejay napisał/a: | Też jest, ale cykania nie uslyszysz. Tylko po 2000 roku drugi lift miał inną strategię pracy komputera wtrysku i dlatego jest słyszalne.Szczególnie go słychać jak silnik ciepły i kilka razy go dobrze pogazujemy , wtedy zaczyna pracować EGR i przez kilkanaście sekund będzie słyszalne cykanie . Tak samo podczas jazdy. |
racja i potwierdzam...po rozgrzaniu silnika cyka u mnie równiez jednak...sprawdzałem na zimnym czyli wszystko gra
Cytat: | to moze ja u siebie tez wyczyszcze. Checka nie wywala ale jak moze pomoc a nie zaszkodzi to warto sprobowac dlugo moczyles go w benzynie? |
jakieś 2h nie było potrzeby dłużej nagar był suchy...wpierw wyskrobałem, potem moczyłem i dokończyłem
vrangsinn - 11-01-2018, 11:53
witam po krótkiej przerwie...
poprawę wizualizacji auta czas zacząć...wpierw padło na kierownica która była "szarpnięta" od kupna....teraz wygląda to tak
z efektu jestem mega zadowolony, czarna skóra + dodatek czarnej pikowanej + zrobione "palce" na kierownicy.
Koszt zabawy: [300]
Musze polecić SZARY TAPICER KOSZALIN, chłopak z zrzeszony w omega klubPolska, mega w porządku gość, czuje blusa od razu
przełom kwietnia/ maja robimy nadkola + drzwi w końcu
misza116 - 11-01-2018, 14:07
Rewelacja, prezentuje się świetnie, pomimo, że jestem fanem Nardi w połączeniu ze skórą.
Anonymous - 11-01-2018, 16:52
Ladnie wyszła, napewno lepiej leży w dłoniach niż seria:)
vrangsinn - 22-02-2018, 15:12
Kolejny up i kolejna lekka zmiana wizualna autka, padło na końcówkę wydechu:
- Buzzer 2x70
Tak to wygląda już po wspawaniu....
Jestem zadowolony, tak to miało wyglądać
Koszt zabawy [350]
Dla potomnych średnica montażowa 57mm, wejdzie 2x80 na styk bez ciecia (zalezy od budowy koncowki), ale imo bedzie za duża...2x70 siedzi pięknie.
Pozdro za miesiąc kolejna zmiana...
Marcino - 22-02-2018, 20:29
A jakieś efekty dzwiękowe są? czy tylko oko cieszy...:)
vrangsinn - 23-02-2018, 14:47
Marcino napisał/a: | A jakieś efekty dzwiękowe są? czy tylko oko cieszy...:) |
przede wszystkim cieszy, a o bardzo widoczne efekty trudno, bo to tylko koncowka...minimalnie, naprawdę minimalnie bardziej sobie basowo mruczy...
vrangsinn - 26-03-2018, 13:43
kolejny up, kolejny nieprzydatny bajer... wpadły Horns'y
^
zestaw montażowy [potrzeba 4m kabla, 4 konektory żeńskie, 2 męskie, zaciskarka]
^
test na sucho czy wszystko śmiga
^
efekt końcowy, udało się wykorzystać otwory już występujące [żeby wycentrować w 100% trzeba stosować przejściówki/nawiercać, tak odległość między środkiem L 10cm vs P 11cm, może jak będzie cieplej będę poprawiał, ale wątpie ]
słabo widać postaram sie zrobić zdjęcia w słońcu bo dziś trudno o to, jakoś udało się to wcisnąć choć łatwo nie było, szczególnie od pasażera...mi to zajęlo na spokojnie 3h z przeszkadzającymi 2 małymi pociechami
koszt zabawy: [360]
Mi sie podoba, efekt dźwiękowy super! to ostatnia wizualna/optyczna zmiana w tym roku najprawdopodobniej...zima się w końcu kończy...
next up mam nadzieje blacha...
EDIT
PS. auto smiga oczywiście bezproblemowo, lać wache i do przodu
PS2. miałem wczoraj okazje przejechac się KIĄ Stinger GT (niestety nie spytałem się znajomego nawet czy to było 2.0 czy V-ka ) w automacie...nie ukrywam że automatów nie lubie i unikam jak ognia ale tutaj okazji do przejażdżki nie odpuściłem...powiem wam że auto na żywa wygląda bajecznie!!! środek jak środek wszystko pachnie nowoscią ale frajda z jazdy.....tak sobie myśle że jakbym tak przesiedział w tym aucie jeszcze 20 minut (jechałem niespela 10;/) to już bym z niego ni chciał wyjść, ma to auto coś w sobie!!! po prostu banan na ryju przez całą podróż..od dawna jazda innym autem poza Galem mnie tak nie radowała....
vrangsinn - 08-04-2018, 20:47
Wpadł set letni, generalne sprzątanie, mały serwis i kilka fotek....
set zimowy umyty, zakonserwowany poszedł do garażu....
to najprawdopodobniej ostatni raz letniego kompletu w takiej formie na aucie...troszku szkoda bo opony dopiero 2 sezon robią...
Pzdr
|
|
|