To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek

milo - 03-05-2011, 10:24

Niedziała przesuwałem wciskałem i nic tylko z pilota zamyka wszystkie drzwi
spown - 03-05-2011, 11:06

milo napisał/a:

Wygląda na to, że nie masz oryginalnego pilota, i został przecięty chyba czarny przewód prowadzący z wiązki do siłownika zamka kierowcy...

milo - 03-05-2011, 11:13

spown napisał/a:
milo napisał/a:

Wygląda na to, że nie masz oryginalnego pilota, i został przecięty chyba czarny przewód prowadzący z wiązki do siłownika zamka kierowcy...
Pilot chyba nie orginał co z tym przewodem jak go podłączę jeśli jest przecięty ?
nerus - 03-05-2011, 11:28

milo napisał/a:
Pilot chyba nie orginał co z tym przewodem jak go podłączę jeśli jest przecięty ?

jesli masz nie ori sterowanie centralnym to nic nie da podłaczenie przewodu..nie będzie wtedy działało sterowanie z pilota

milo - 03-05-2011, 11:42

W poprzednim galancie z 89 r miałem centralny zamek zamykany z klucza dołożyłem centralkę i na pilota zamykałem, w kabinie ryglem też się zamykał i nie było żadnego problemu a tu coś dziwne ,ciekawe jakie tu jest sterowanie masą czy plusem ?
nerus - 03-05-2011, 11:49

milo napisał/a:
ciekawe jakie tu jest sterowanie masą czy plusem ?

sterowanie jest masą

ja akurat mam w sowim autoalarm z antynapadem,więc drzwi ryglują się mi samoczynnie,
na początku było to lekko denerwujące..ale z czasem przywykłem do tego :wink:

Hugo - 03-05-2011, 12:04

spown napisał/a:
Dokładnie tak.
sipex - 12-07-2011, 14:58

Witam.
Znalazłem na allegro coś takiego -> http://allegro.pl/pilot-s...1691559452.html .Jak moge sprawdzić czy bedzie on współgrał z moim starym pilotem do miśka?pzdr

wicek - 19-07-2011, 22:18

Mam centralny zamek ale nie mam pilota, były takie wypusty czy po prostu poprzedni właściciel zgubił i nie mam? Chcę mieć sterowanie z pilota wiec co mam zrobić?
sveno - 19-07-2011, 22:29

wicek, tak wychodziły Galanty z centralnym na kluczyk (ja też tak mam)
Cytat:
Chcę mieć sterowanie z pilota wiec co mam zrobić?
kupić centralkę sterującą z pilotem i zamontować, nie jest to łatwe.
wicek - 19-07-2011, 22:32

Chodzi o to czy wszystkie miały?
Innej możliwości nie ma?
Centralkę taka z allegro za 250zl czy jakaś oryginalna w ASO?

sveno - 20-07-2011, 07:28

wicek napisał/a:
Chodzi o to czy wszystkie miały?
nie wiem
wicek napisał/a:
Innej możliwości nie ma?
raczej nie, bo niby co miałoby odbierać sygnał z pilota i sterować centralnym? Na upartego nie trzeba się podpinać z centralką pod fabryczną instalacje, tylko zakupić dodatkowy siłownik i tylko jego podłączyć pod centralkę, a zamontować go tak, coby zamykał tylko drzwi kierowcy, reszta zamknie się razem z nimi.
wicek napisał/a:
Centralkę taka z allegro za 250zl czy jakaś oryginalna w ASO?
na alledrogo kupisz już za 60zł w ASO ceny zaporowe jak zwykle, jest masa firm trudniąca się zakładaniem centralnych i alarmów do aut. Mi za sam centralny z pilota + klapa bagażnika z pilota+domykanie szyb powiedzieli 300zł (bez alarmu)
wicek - 20-07-2011, 12:45

Cytat:
na alledrogo kupisz już za 60zł w ASO ceny zaporowe jak zwykle, jest masa firm trudniąca się zakładaniem centralnych i alarmów do aut. Mi za sam centralny z pilota + klapa bagażnika z pilota+domykanie szyb powiedzieli 300zł (bez alarmu)

Nie rozumiem za bardzo ja te z allegro działają... jest ich dużo czy one są bezpieczne? Dużo ludzi może mieć taki sam model centralnego i co z kodowaniem?

sveno - 20-07-2011, 13:19

wicek napisał/a:
jest ich dużo czy one są bezpieczne?
tak są, bo prawie wszystkie (jak nie wszystkie) mają "Dynamicznie zmienny kod pilota Keeloq-patent firmy Microchip" czyli kod kroczący, da się to złamac, ale bardzo ciężko.
wicek - 20-07-2011, 13:33

sveno możesz polecić jakaś firmę, model?