Sport - Inne - BOKS
McDoune - 17-10-2009, 01:28
no dobra to może pobawmy się w obstawianie wyniku "polskiej walki stulecia"
MC - Andrew GOLOTA do boju
karolgt - 17-10-2009, 01:43
wygra GOŁOTA !! mam nadzieje że przez TKO
nie żebym nie lubił Adamka bo go lubie i jest bardzo dobry, ale wole Gołote
McDoune - 17-10-2009, 01:56
karolgt napisał/a: | nie żebym nie lubił Adamka bo go lubie i jest bardzo dobry, ale wole Gołote |
i za to Cię lubię
Golota 2 : 0 Adamek
karolgt - 17-10-2009, 02:19
Obyśmy zobaczyli Takiego Gołote
nigdy nie obstawiałem kasy w takich imprezach ale chyba tym razem zaryzykuje, tylko w sumie nie wiem gdzie, będe musial poszukać?
ok wiec mamy 2:0
nie wiem czy będzie więcej bo zainteresowanie boksem na forum marne
[ Dodano: 17-10-2009, 02:26 ]
i jeszcze Andrzej po przylocie do Polski
McDoune - 17-10-2009, 02:49
"- jaką masz taktykę na Adamka
AG - zlać go "
swoją drogą, gdyby jakiś kumpel, lub nie daj boże kobieta zawiodła mnie tyle razy, to pewnie w życiu nie wypowiedziałbym się o tej osobie z sympatią, ale Andrzej za to że zakończył karierę najlepszego w owym czasie Riddicka Bowe'a będzie pewnie na zawsze moim ulubieńcem. I chociaż w tamtym czasie Michalczewski wygrywał walkę za walką i zapewe znacznie łatwiej było być jego kibicem, to nigdy nie wzbudzał on takich emocji. Umówmy się w boksie jest waga ciężka walki i walki w Stanach, a potem długo długo nic. Te wszystkie junior ciężkie itp to jakaś kpina w porównaniu walkami w jakich brał udział Gołota.
Napiszę jeszcze raz, faktycznie rozum podpowiada że lepiej żeby wygrał Adamek, który jest mistrzem, jest młodszy i pewnie bardziej perspektywiczny, ale chciałbym żeby Andrzej go posłał na deski na początku całej tej zabawy
BTW Co sądzicie, lub bardziej sądzisz karolgt, o walce z Grantem ? Czy za taki finał były dodatkowe "Granty" (od kogoś komu zależało na walce Lennox vs Grant) czy to jednak narożnik do spółki z głową Andrzeja popełnł błąd ?
sruba - 17-10-2009, 11:16
a ja mam nadzieję, że Gołota dostanie po buzi co najmniej tak, jak wtedy kiedy ośmieszył się z Tysonem
(no niechby walka trochę dłużej trwała ku uciesze kibiców)
karolgt - 17-10-2009, 13:31
Cytat: | - W pierwszej rundzie Tyson uderzył mnie z byka w lewe oko. Oko potwornie mnie bolało, miałem zaburzenia wzroku i na dodatek byłem wściekły na sędziego, który nie powiedział Tysonowi ani słowa - tłumaczył potem Gołota, który za tą walkę dostał 4 mln dolarów.
Wiosną następnego roku, Komisja Bokserska stanu Michigan uznała walkę, Gołota Tyson za nie odbytą, tzw. no contest, ponieważ w organizmie Tysona stwierdzono po walce marihuanę. |
no tak, po prostu uciekł
jacek11 - 17-10-2009, 13:50
Lubię i tego i tego.Rozsądek nakazuje jednak oddać głos na Adamka.
karolgt - 17-10-2009, 14:27
McDoune napisał/a: |
BTW Co sądzicie, lub bardziej sądzisz karolgt, o walce z Grantem ? Czy za taki finał były dodatkowe "Granty" (od kogoś komu zależało na walce Lennox vs Grant) czy to jednak narożnik do spółki z głową Andrzeja popełnł błąd ? |
napewno bardzo łądna walka, jeśli ktoś ma wątpliwości czy Andrzej umie boksować to polecam.
Przegrał - niestety, ale nie była to żadna upokarzająca przegrana.
Często ludzie mówią że Andrzeja psychika jest słaba, że jest "głupi" itd, ciekawe ilu z tych komentujących zaryzykowało by własne zdrowie dla walki. Jak widać Andrzej kilka razy wybrał po prostu własne zdrowie.
I jak już niejeden mistrz wagi ciężkiej powiedział: "w tej kategorii każdy cios może powalić"
Co do Adamka, jak juz zauważyleś- dobry bokser, niezłe wyniki, ale tak naprawde on tak naprawde jeszcze nie walczył z nikim "niesamowitym".
A waga ciężka to już zupełnie co innego
Cezar - 17-10-2009, 15:21
Niech wygra lepszy - proste nie
McDoune - 17-10-2009, 15:22
Cezar napisał/a: | Niech wygra lepszy - proste nie |
głos na Andrzeja przyjęty
JCH - 17-10-2009, 16:44
Tak jak lubię Gołotę i zawsze emocjonowałem się jego walkami (połamałem nawet słuchawki w walkmanie słuchając relacji gdzieś o 4-5 rano ) .... tak stawiam na Adamka. Jest dużo szybszy - obstuka Andrzeja ze wszystkich stron Andrzej będzie bezradny
PS. McDoune, załóż ankietę - będzie przejrzyściej.
sruba - 17-10-2009, 18:10
do walki jak mniemam pozostał tydzień ?
klikajcie !
BigTomala - 17-10-2009, 19:18
McDoune napisał/a: | Te wszystkie junior ciężkie itp to jakaś kpina w porównaniu walkami w jakich brał udział Gołota. |
Bez urazy... ale chyba mało wiesz o walkach
Stawiam na Tomka Adamka (szybkość, technika, wytrzymałość... ) Pozdrawiam
McDoune - 18-10-2009, 22:23
BigTomala napisał/a: | McDoune napisał/a: | Te wszystkie junior ciężkie itp to jakaś kpina w porównaniu walkami w jakich brał udział Gołota. |
Bez urazy... ale chyba mało wiesz o walkach
Stawiam na Tomka Adamka (szybkość, technika, wytrzymałość... ) Pozdrawiam |
faktycznie z tą "kpiną" się zapędziłem, przepraszam. Ale nie zmienię zdania że waga ciężka jest jednak wagą królewską. I na pewno lżejsi bokserzy biją szybciej i może bardziej technicznie, ale to jednak tacy bokserzy jak Ali, Foreman, Tyson itd przechodzą do historii. To trochę tak jak z F1, może w niższych klasach są ciekawsze akcje, wyprzedzanie, ale i tak najbardziej ekscytujące jest kto wygra F1 a nie F2 czy F reanault.
I żeby nie było, zawsze kibicuję jak walczy Adamkowi (o czym w tym wątku nawet piasałem), ale nie tym razem I chociaż na żaden wynik u buka bym nie postawił, to mam nadzieję że po pasjonującej walce wygra Andrzej
pzdr
|
|
|