Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk
Hugo - 14-09-2015, 08:36
komarsnk napisał/a: | A Ty Hubert chyba nie masz gazowni na pokładzie? | Nie mam, ale jakie to ma w tym przypadku znaczenie?
komarsnk - 14-09-2015, 09:59
Hugo napisał/a: | komarsnk napisał/a: | A Ty Hubert chyba nie masz gazowni na pokładzie? | Nie mam, ale jakie to ma w tym przypadku znaczenie? |
Takie, że cały czas masz świeżą benzynę.
mjsystem - 14-09-2015, 14:27
komarsnk napisał/a: |
Hugo napisał/a:
komarsnk napisał/a:
A Ty Hubert chyba nie masz gazowni na pokładzie?
Nie mam, ale jakie to ma w tym przypadku znaczenie?
Takie, że cały czas masz świeżą benzynę. | Adam nie ma to znaczenia. Pewnie myślałeś, że zastała benzyna to powoduje. Ale taka sytuacja miała by miejsce za każdym razem przy jeździe na benzynie a wygląda na to, że to jedno, dwa szarpnięcia, jakby benzyna nie dochodziła przez sekundę. Bardziej wężyki ciśnieniowe albo dawka powietrza. Ale też chyba nie. Ja teraz jeżdżę na benzynie i objaw nie zniknął.
WreX - 14-09-2015, 15:42
Takie same objawy, filtr wymieniony, świece kable przewody, palec i kopułka, aparat zapłonowy i dalej to samo ;d im bardziej wilgotno tym bardziej dławi na zimnym...
A może to być wina pompy paliwowej np?
Wcześniej myślałem, że to może moje lewe odpowietrzenie odmy to może powodować ale skoro problem jest powszechny to sam nie wiem...
mati_z - 14-09-2015, 19:14
Też mam ten sam problem. Jak jest zimny to po wrzuceniu D lub R dławi się przy ruszaniu. Myślałem, że to świece, bo odkąd go mam i założyłem LPG nic przy zapłonie nie ruszałem, ale widzę, że nie jestem sam z tym problemem
Hugo - 14-09-2015, 19:18
mati_z, ciekawe, bo Ty masz przedlifta, a problem dotyczył do tej pory V6 po II lifcie.
mati_z - 14-09-2015, 19:28
Hugo, mój Gal jest po pierwszym lifcie
sveno - 14-09-2015, 20:41
Hugo napisał/a: | a problem dotyczył do tej pory V6 po II lifcie. | oj nie prawda, u mnie w Rekińczyku jest to samo. (97r)
komarsnk - 14-09-2015, 20:52
Ej kurde - challenge accepted... Muszę to ogarnąć bo mnie to wkurza mocno.
Po wymianie filtra podmienię pompę z rozbitka - tam nie było tego problemu.
Jeszcze spróbuję się dobrać do tego zbiorniczka oparów(?). Coś gdzieś musi być :/
WreX - 14-09-2015, 21:45
Ja stawiam ostatecznie na listwe wtryskową albo coś niedaleko czy coś z powietrzem/dolotem
komarsnk - 15-09-2015, 06:40
WreX napisał/a: | Ja stawiam ostatecznie na listwe wtryskową albo coś niedaleko czy coś z powietrzem/dolotem |
Ja na jakiś zaworek, podciśnienie czy jakaś pierdoła. Zobaczymy.
Hugo - 15-09-2015, 08:50
komarsnk napisał/a: | Zobaczymy. | Od czego zaczynasz?
mjsystem - 15-09-2015, 13:06
Cytat: |
komarsnk napisał/a:
Zobaczymy.
Od czego zaczynasz? | Oto jest pytanie.
Pewnie od przewodów ciśnieniowych?
Hugo - 15-09-2015, 13:39
A ja tak sobie myślę o dwupinowym czujniku temperatury. Moze coś z nim nie tak i na zimnym silniku ustala za małą dawkę paliwa i dlatego po mocniejszym dodaniu gazu silnik się dławi.
komarsnk - 15-09-2015, 14:07
mjsystem napisał/a: | Cytat: |
komarsnk napisał/a:
Zobaczymy.
Od czego zaczynasz? | Oto jest pytanie.
Pewnie od przewodów ciśnieniowych? |
Zacznę od wymiany filtra
|
|
|