Nasze Miśki - Pan Przypadek
Hugo - 21-02-2015, 20:51
sveno napisał/a: | Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka | I słusznie! sveno napisał/a: | 1. Jak zdjąć lewarek zmiany biegów? | Dokładniej, gałkę czy mechanizm wybieraka? Tomek napisał/a: | jakby był manual to byś z półosiami przełożył | Wszystkie Galanty, ze skrzynią biegów manualną i automatyczną miały te same półosie, różniły się tylko ilością frezów na przegubie wewnętrznym z pierwszego rocznika.
sveno - 22-02-2015, 12:03
Hugo napisał/a: | Dokładniej, gałkę czy mechanizm wybieraka? | Gałkę.
Hugo napisał/a: | Wszystkie Galanty, ze skrzynią biegów manualną i automatyczną miały te same półosie, różniły się tylko ilością frezów na przegubie wewnętrznym z pierwszego rocznika. | Czyli że co? Jak półoś z piasty nie wyjdzie to mogę przekładać z całymi piastami i półosiami?
deejay - 22-02-2015, 12:08
Demontujesz duży środkowy przycisk w gałce zmiany biegów , podważasz po dwóch stronach i wyskakuje go góry , ale z wyczuciem to rób . Po demontażu przycisku w środku jest nakrętka na nasadowy rozmiar 12 .
sveno - 22-02-2015, 12:12
deejay napisał/a: | podważasz po dwóch stronach i wyskakuje go góry | po przygodach z wkładem lusterka zapytam dokładnie o strony: przód-tył, czy prawa-lewa???
deejay - 22-02-2015, 12:22
sveno napisał/a: | czy prawa-lewa??? |
Prawa - lewa
Hugo - 22-02-2015, 12:56
sveno napisał/a: | Czyli że co? Jak półoś z piasty nie wyjdzie to mogę przekładać z całymi piastami i półosiami? | Tak jeśli w sedanie masz na przegubach wewnętrznych też 27 zębów.
komarsnk - 22-02-2015, 17:02
robertdg napisał/a: | Wygląda jak od fabrycznego DRL, w zieloym kwadracie punkt masowy |
Jestem prawie pewny, że w coś takiego wpinałem ori przekaźnik do spryskiwaczy lamp. Jest na tej samej wiązce co kable do pompki spryskiwaczy tylko, że wyżej - za lampą.
komarsnk - 22-02-2015, 17:03
sveno napisał/a: | Zrodził mi się szatański pomysł przeszczepienia całego układu hamulcowego do Rekińczyka |
A kurka już polowałem na prawy przedni zacisk razem z jarzmem
sveno - 22-02-2015, 19:27
komarsnk napisał/a: | A kurka już polowałem na prawy przedni zacisk razem z jarzmem | poluj dalej
mniej chlubna strona Przypadka:
Zastanawialiście się ile syfu można wyhodować na kierownicy? Odpowiedź brzmi - grubo:

Na początku myślałem, że ta kierownicy jest tak wytyrana, a tu nieeeee. Grzebnąłem paznokciem i widzę dobre 3mm syfu.
Podrutowałem zderzak:

nie ma ostrych krawędzi, więc już można wracać do kraju.
robertdg - 22-02-2015, 19:43
komarsnk napisał/a: | robertdg napisał/a: | Wygląda jak od fabrycznego DRL, w zieloym kwadracie punkt masowy |
Jestem prawie pewny, że w coś takiego wpinałem ori przekaźnik do spryskiwaczy lamp. Jest na tej samej wiązce co kable do pompki spryskiwaczy tylko, że wyżej - za lampą. |
Na tej wiązce sa 2 przekaźniki sterujące całkiem możliwe, że obsluguje pompke ciśnieniowa do spryskiwaczy, można to zweryfikować, szczerze - nie chce mi sie grzebać w schematach
Jak dobrze widać sreberko pod spodem czarnego lakieru, czyzby morda nie była dziewicza
sveno - 22-02-2015, 19:47
robertdg, to biały plastik, morda była dziewicza
Marcino - 23-02-2015, 10:10
Zeby było bliżej to bym tą budę chapnął na swapa do mojego:)
sveno - 25-02-2015, 19:58
Marcino napisał/a: | Zeby było bliżej to bym tą budę chapnął na swapa do mojego:) | nadkola do roboty, kielich lewy też, drzwi prawe do wymiany, to samo pas przedni. Prawy próg do malowania. Po co Ci kupa złomu? i problem z VINem?
Dzisiaj poskładałem dziada:

i jestem z siebie dumny.Pierwszy raz coś takiego robiłem i wyszło lepiej niż myślałem (co nie znaczy, że bardzo dobrze)
Z daleka nie rzuca się w oczy, a to może pozwoli zaoszczędzić zbędnych kontroli, no i nie ma ostrych krawędzi. "No i gitara"
Pytanie dla obeznanych w temacie: jak to jest z niemieckimi żółtymi zjazdówkami? Są w Polsce legalne? Bo w internecie różne pierdoły wyczytałem.
eremita - 25-02-2015, 20:33
Ja zawsze na takich lecialem i nigdy nie bylo problemu Moj gal tez na takich do Polski przyjechal i pare dni tak jezdzil Co prawda zawsze mnie ciekawilo co jak bedzie wypadek?
sveno - 25-02-2015, 21:22
eremita napisał/a: | Ja zawsze na takich lecialem i nigdy nie bylo problemu | miałeś kontrole w kraju?
|
|
|